אהלן :) חדשה באזור

r o n i3

New member
אהלן :) חדשה באזור../images/Emo42.gif

שלום לכולם :) אני רוני, בת 16 לאחרונה יצא לי לדבר על א- מיניות עם חבריי אני לא א- מינית אבל הנושא צבר בי עניין קראתי פה קצת, אבל לא יצא לי להתקל בשאלה שלי אז כך, מהשיחות עם חבריי על א-מיניים יצא שכולם חושבים שמי שהינו א-מיני הוא מסכן נורא, חסר עתיד ואהבה דעה שכזאת לטעמי שיטחית במיוחד. ורציתי לדעת, ואני מצטערת אם זו בורות, האם יש הרגשה של הפסד בלהיות א- מיני? למרות שלא נראה לי כ"כ אבל כיוון שאנחנו חיים בעולם שהנורמה היא להמשך לבן המין השני או לבן אותו מין ולראות משיכה כזו על בסיס יום יומי אולי יש הרגשה של החמצה כלשהיא? עוד דבר שעיניין אותי- האם א-מיני זה רק חוסר נטייה מינית / נטייה מינית וקשור אך ורק במין ובמשיכה? או שהדבר מתבטא גם ברצון למשפחה, אהבה זוגיות וכו'? אני אשמח אם מישהו יענה לי, פשוט שיחות שטחיות עם חברים זה לא בדיוק מועיל לסקרנות שלי וגם אני מצטערת אם הבורות שלי בנושא הזה פגעה במישהו בצורה כלשהי תודה
וחג שמח

avi1283

New member
היי

א-מיני זה רק קשור במין. לגבי החמצה כל אחד והתחושות שלו, לי יש קצת החמצה במובן שיותר קשה למצוא בת זוג א-מינית כי זה בכל זאת מיעוט. אבל ישנם א-מיניים שלא מעונינים בבן זוג וטוב להם עם עצמם, וישנם כאלה שמוצאים את הקשר שאותו הם מחפשים כמו שאני מאמין שגם אני בסוף אמצא. חג שמח גם לך :)

r o n i3

New member
תודה רבה על התגובה :)

ומאחלת לך הצלחה בחיפוש :) רק שאלה קטנה- ממה שהבנתי, יש רצון לבן/בת זוג ולמשפחה? לחיות עם אותו בן/בת זוג זה בדיוק כמו כל קשר זוגי רק ללא מין? כמו בכל נישואים
צוחקת כמובן :)

inbardaf

New member
../images/Emo6.gif

יש בדיחה (של אנשים מיניים כמובן), שמתחילה בשאלה: מה האוכל שהכי הורס לבנות את החשק המיני? בתור מינית, ניתן לך קצת לחשוב לבד... א-מיניים לא מפסידים כלום. אם תקראי קצת בפורום (בהודעות יותר ישנות, בזמן האחרון נסחפנו לנושאים פחות קשורים..) תראי שלפחות כל מי שכאן, לא מרגיש שהוא מפסיד משהו. להפך. אנשים חושבים שזו ברכה. לגבי קשרים זוגיים: למי שהוא א-מיני ורומנטי, יש אכן קושי במציאת בן/בת - זוג (מכיוון שאנחנו מיעוט) וזה אולי החסרון היחידי. ישנם א-מיניים שלא מעוניינים בקשר (א-רומנטים), להם כפי הנראה אין בעיה בכלל. השאר בהחלט מחפשים קשר זוגי, משפחה וכד' כמו אנשים מיניים. וכמו שאמרת: כמו בכל נישואים. (את יכולה גם לראות את נוסח ההודעות בלוח של הפורום ולראות מה אנשים מחפשים) אם הנושא באמת מעניין אותך, את יכולה לעשות שני דברים: 1. לקרוא את המאמרים שבפורום 2. לקרוא את ההודעות של האנשים כאן בפורום (לכי לפחות דף אחד אחורה ותקבלי הרבה תשובות). זה אולי לא מדעי כמו מחקר, אבל זה הכי מהשטח שיש ובעיני הכי אמיתי. אני חושבת שתמצאי כאן בפורום קשת מספיק רחבה של אנשים א-מיניים ותוכלי לראות לבד את המשותף והשונה. ואת תמיד מוזמנת לשאול. קחי בחשבון שכל פעם שמישהוא מיני חדש מגיע הוא שואל את אותן השאלות בדיוק. אולי בגלל זה לא ממהרים כבר לענות. שום דבר אישי.

snoopytush

New member
לא נכון אני מרגישה שאני מפסידה משהו

אני מאוד רוצה להיות מינית זה שזה לא קורה זה כבר סיפור אחר... עדיין לא השלמתי לגמרי עם המצב.

inbardaf

New member
סליחה על הכללה

עד עכשיו, מכל ההודעות שקראתי (וגם קצת בהיסטוריה), כולם הביעו דיעה דומה: לא מרגישים הפסד מעצם זה שאנחנו לא מיניים, מרגישים קושי ותסכול בזוגיות. וכמו תמיד, לכל כלל יש יוצא מן הכלל (וגם לכלל הזה..
) מקווה, אך ורק עבור עצמך, שתרגישי שלמה. אני חושבת שזה דבר חשוב להרגיש שלם עם עצמך או לחילופין לשנות... אני פשוט לא חושבת שאת יכולה לשנות את זה. אגב, התשובה של הבדיחה זה: עוגת חתונה. רוצה לומר: בנות מוכנות לשכב עם בנים כדי לצוד אותם ולהתחתן, אח"כ זה כבר לא מעניין. וכמו כל בדיחה, יש בה מן האמת. רוב הבנות פחות מיניות מבנים והרבה בנות מיניות משתמשות במיניות שלהם כדי לצוד בנים.

שלום ../images/Emo13.gif

אני מאמינה שרוב הא-מיניים בפורום ובכלל יסכימו איתי כשאומר שההחמצה שאנחנו מרגישים היא לא כלפיי חוסר המשיכה, אלא כלפיי חוסר האונים במציאת קשר
אני אישית בכלל לא מרגישה ש"חסרה לי" משיכה, ודווקא לחיות בעולם שכל כך מיני סביבי כל הזמן לא גורם לי לכמיהה אליו, אלא לסלידה בלתי נמנעת. זה פשוט לא חלק מהחיים שלי. ההחמצה היא בידיעה שהאפשרויות שלך לקשר כל כך מועטות, מבחינתי לפחות. ההגדרה של א-מיניות מתייחסת לנטייה מינית והיא קשורה רק במשיכה מינית. אולם, הא-מיניים מתחלקים באופן גס לרומנטיים וא-רומנטיים [כי זה יותר מסובך מזה - תשובה מפורטת יותר כבר הרחבתי בתגובה לשרשור של inbardaf]. הא-מיניות מגדירה את המשיכה המינית, ואילו הרומנטיות / א-רומנטיות מגדירה את המשיכה הרומנטית. זו בדיוק ההפרדה אותה תיארת - בין המשיכה המינית, הצורך להיות עם בן זוג באופן פיזי/מיני, לעומת הצורך בזוגיות, אהבה, משפחה וכו'. א-מיניים רומנטיים כן רוצים בזוגיות, משפחה וכו' מכיוון שהם נמשכים רומנטית. א-רומנטיים אף לא רוצים זוגיות בחייהם.

r o n i3

New member
:)

תודה רבה לך על התשובה המפורטת הרגעתם את סקרנותי :)

Berethor

New member
גם אני מסכים אתך

אכן אין שום הרגשה של החמצה, המשיכה הגופנית זה לא מה שאנחנו צריכים. בקשר לבן זוג מתאים, רבים כאן לא היו מסרבים למצוא אחד כזה. ואני בספק אם א-מיניות זה מה שמונע מאתנו למצוא, סך הכל המשיכה רק מסבכת את הדברים. את טועה בדבר אחד, א-מיניים לא מתחלקים לרומנטיים וא-רומנטיים, א-רומנטי זה דבר נפרד לחלוטין מא-מיני, בקיים דווקא יותר אצל מיניים שלא רוצים זוגיות. א-מיני וא-רומנטי זה פשוט שילוב של שני דברים, כמו א-מיני וא-רגשי. ולאחד כזה אין שום בעיה, כי הוא צריך לא מין ולא שותף לחיים.

אני מסכימה שיש מיניים א-רומנטיים, אבל -

כשמדובר בא-מיניות, קל יותר לסווג אותה תחת "רומנטיים" ו"א-רומנטיים", פשוט כי בימינו לא-מיניים שהם גם א-רומנטיים יותר קל להבין את זה לגבי עצמם. ז"א - אני, שאני א-מינית רומנטית, לקח לי שנים להבין את זה ולהודות בפני עצמי שאני לא נמשכת מינית לאף אחד, מכיוון שהיה לי את הצורך בזוגיות. ולכן, לפי מה ששמתי לב בפורום, למשל, שעד לפני כמה זמן היו פה הרבה יותר א-רומנטיים - כשמדובר בא-מיניים שמודעים לא-מיניות שלהם, רבים הם הא-רומנטיים. לכן הסיווג קל יחסית, היום. אבל כאמור, הסבר מפורט באמת נמצא בהודעה שלי בשרשור של inbardaf, שבהחלט לא מסווג א-מיניים רק כרומנטיים או א-רומנטיים. אולם, ניסיתי לבאר את ההפרדה בין א-מיניים שרוצים בזוגיות לכאלה שלא לסקרנית ששאלה, ובשביל הסבר זה הסיווג בהחלט תקף

Xylophone

New member
התפלאתי לקרוא את זה

"אני אישית בכלל לא מרגישה ש"חסרה לי" משיכה, ודווקא לחיות בעולם שכל כך מיני סביבי כל הזמן לא גורם לי לכמיהה אליו, אלא לסלידה בלתי נמנעת." אחרי שאמרת לי "וכן קשה לי עם האנשים בפורום שמסתכלים על הנושא בכזה תיעוב, כי חבל לי - אנחנו נאלץ לחיות בעולם שרובו מיני עוד שנים רבות. ואם את רובן ככולן נעביר בתיעוב משהו שאצל רוב האנשים טבעי, אפילו אם הוא לעיתים מכניע אותם תחת יצר כלשהו, זה חבל. זה הכל." את סותרת את עצמך. לדעתי עדיין לא החלטת אם העולם המיני גורם לך סלידה או לא. את מנסה לחיות ב"שולם" עם העולם תוך כדי כך שאת בעצם סולדת ממנו.

Berethor

New member
למה סליחה

מזה משנה למי היא ענתה ? זה פורום, לא הודעות פרטיות, ואת צודקת היא סותרת את עצמה, נראה לי שזה סתם מפחד ורצון שכולם יקבלו אותה. סך הכל היא סולדת מיזה בדיוק כמו כולם אבל חושבת שהבעיה היא בא. "עולם מיני", "דבר טבעי" זה רק חלק מהדברים שהיא חושבת על מיניות.

Xylophone

New member
../images/Emo122.gif../images/Emo3.gif

זו הייתה גם הזדמנות טובה לבדוק חתימה
יצא שענינו לה כמעט את אותו דבר בשרשורים שונים באותו זמן

snoopytush

New member
לא קשור

אני אוהבת את הרעיון של מין ולא סולדת ממנו למשל פשוט לא חשה את המשיכה מה לעשות.אז זה לא מתוך רצון לחיות בשולם עם העולם המיני , מה שכן בגלל אהבתי לרעיון אולי אפשר לומר שאני אולי לא שלמה עם עצמי כי אם הייתי שלמה הייתי מנסה למצוא חבר אמיני .

inbardaf

New member
דווקא קשור

ונראה ש-Xsylophon קלעה בדיוק למה שאת מרגישה. מצד אחד את אומרת שאת: "בכלל לא מרגישה ש"חסרה לי" משיכה," (אז את כן מפסידה או לא? חסר לך או לא?) וש: " ודווקא לחיות בעולם שכל כך מיני סביבי כל הזמן לא גורם לי לכמיהה אליו, אלא לסלידה בלתי נמנעת." את אכן סותרת את עצמך. ומילותיה האחרונות של Xsylophon: "לדעתי עדיין לא החלטת אם העולם המיני גורם לך סלידה או לא. את מנסה לחיות ב"שולם" עם העולם תוך כדי כך שאת בעצם סולדת ממנו" היו מדויקות בעיקר לאור הדברים שנוספים שכתבת: "אפשר לומר שאני אולי לא שלמה עם עצמי" אם את לא שלמה עם עצמך ורוצה להיות מינית, תתקשי לראות את מה שדוחה אותך שם ובמקום זה תנסי 'לעשות שולם' - תנסי למצוא את הטוב. וכשמחפשים - מוצאים. השאלה מה התמונה הכללית.

inbardaf

New member
../images/Emo6.gif גדול ../images/Emo45.gif

ומה זה משנה בכלל למי היא ענתה?

inbardaf

New member
ז"א, היא ענתה לכולם. זה פורום

זו היתה הבעת דיעה. פעם הבא תרשמי: אחרי שכתב... בלי להוסיף לי או ל-X, כי מה זה בכלל משנה?

Xylophone

New member
אוףףףף לא משנה

עשיתי את זה באופן לא מודע כי זה הפריע לי בעין ויש לי נטייה קשה לפרפקציוניזם.
אתם לא תבינו
ואל תתפלו לקטנות

למעלה