אהלן, חדשה פה :)

RedScotch

New member
אהלן, חדשה פה :)

לאחרונה התחלתי לטייל לפני העבודה בתל אביב בעיקר במרכז העיר. אני כל כך מתלהבת מהעיר הזאת, מהאנשים שבה, ולו היו משלמים לי לתעד את הרשמים שלי מההתבוננות שלי בעיר, הייתי קופצת מהשמיים על ההזדמנות הזאת.. והנה אחד מהרשמים שלי, אשמח לשמוע תגובות, ואשמח גם אם לא יהיו תגובות. :) הרעש המטריף של המזגן, כמו מכניס אותך לאווירה של מפעל ומנגד הטבע הנראה כמלאכותי, אך לא. ניגודים על פני ניגודים המתבטאים בשיחי הטרופיקנה השולחים אותך למקום אקזוטי אך משהו קורע אותך, מכניס אותך לרעש האורבני, לבטון, למתכת, לזכוכית. 3 עולמות שאינם משתלבים כלל וכלל היוצרים תחושת פניקה, בלבול וחוסר סדר, ואף מוביל לתחושה מלאכותית משהו. העצים האורבניים הנראים עמוסים לעייפה, מבקשים למות, תלושים, נמצאים בזרותם לצד החומרים המתנשאים של בטון וזכוכית עם בובות בעלות הפוזה המעצבנת, כרותות ראש המשווקות את גופן המלאכותי והמושלם הנוצר במכונה, כשלבושן אינו שלהן, הנחטף על ידי זרועות החמדנות והתאווה. 50 אחוז הנחה מבקשים הם לומר, מכשפים את העוברים והשבים ובולעים כמלכודת טרפים את הרוחות המסכנות אשר בעצמן נכלאו בידי המילים, ועל אף הפרצה הסדוקה אותה הם יודעים היטב, אין הם הופכים את עורם ויוצאים החוצה לחופשי.

תל בלי אביב

אולי הדבר היחיד שחסר בעיר הזו היא החוסר בלהבין את האנשים ששם, כל אדם מכונס בתוך עצמו בלי לנסות לראות את האחר.. רוב האנשים חושבים שזהו עיר שעשועים עיר ללא הפסקה ככה מיחצנים אותה.. עיר הבילויים לאנשים שמסביב אך אני כאיש שבא מהצפון הרחוק אוהב לטייל בה בנווה צדק ובשכונות השמוכות {שם ירושלמי עוד מדברי ירמיהו } שכונת יהודים הראשונה מחוץ לחומות יפו ולהיתבונן ולהבין את האנשים המבוגרים.. כיום היא עיר בלי שמיים עיר ללא עונות {כמובן שבקיץ אתה תדע} עיר ללא חמלה על תושביה עיר של אשלייה לא אמת יציבה ורק האקליפטוסים שבחצריה שרים בולז כנעני.. בהקשר לכיתבתך יש בה משהו מאוד אמיתי מאוד כועס אך אני לא באמת מבין על מי? על האנשים או על המקום? אך זה עושה טוב לדעת שבקום יש אחת שמסתכלת על הכול מעיני עצמה ולא ממה שמכתיבים לה. אהבתי.

RedScotch

New member
היי, שמחה שאהבת

דווקא כל האנשים המכונסים האלה כל כך מעניינים, משום שהם בתוך העולם שלהם, וזה כל כך מעניין לראות איך הם מגיבים לסביבה, האתגר שבניחוש מה עובר עליהם, והאינטראקציה עם האנשים מסביבם. אני גם נמצאת במקום מלא טבע, אך חולה על תל אביב, על רבגוניותה, על שלל האנשים שבה. אינני באה מהשפעות היחצ"נות על הת"א, וכלל אינני תופסת אותה רק כעיר שעשועים גרידא. רחובותיה, הבתי העסק שלה, התרבות שלה, האנשים שבה, כל כך מעניינים אותי ומרתקים. בקשר לכעס, נקודה מעניינת. על סמך אתה מבסס את המסקנה שלך?

למעלה