אהלן, חדש פה:)

lastiger

New member
אהלן, חדש פה:)

מה המצב? פעם ראשונה פה...שמח לראות שיש מקום כזה...התחלתי לחשוב שכבר אין שמאל בארץ.. אני בצבא...כמעט לא רואה שמאלנים...וזה בהמעטה... אני שמאלני כבר הרבה זמן...חונכתי על ערכים שמאלניים...מסיפורים של אמא שלי שהשתתפה בהפגנות נגד מלחמת לבנון...הייתה בפנתרים השחורים...די מגניב:) עכשיו סיימתי לראות את הסרט על שרון (על הגנרלים-ערוץ 8) וזה פשוט מדכא איך קבוצה של 2\3 אנשים מצליחה לגרום כ"כ הרבה נזק למדינה, להכתחש לזה שהיא עשתה אותו, ואח"כ להבחר לראשות הממשלה ולנסות עוד לצאת גיבורים בזה שהם יתקנו את המצב (שהם גרמו!!!)... כמו שנאמר - רק בישאל... אין עתיד. אבל הפורום פה מאוד מעודד!! אה כן, חג שמח

פאק שכחתי לראות את זה ../images/Emo10.gif

ואני ממש מבינה אותך בקשר לשמאלנות בצבא...קשה להיות שמאלני ובצבא כיום...

Azazel

New member
מה נסגר עם כל האנשים שחושביםששמאל..

זה סרבנות, זה פייסנות וסלחנות כלפי טרור? אני שמאלן. שמאלן קיצוני קיצוני. סוציאליסט, בייבי. אני בעד בריאות, תרבות והשכלה. אני בעד משכורות טובות, ופנסיה מכובדת. אני נגד גזענות. אני בעד שליטת העם על הכלכלה. זה לא אומר שאני אתנהג בתבוסתנות כלפי חברה פרמיטיווית שרוצה להעיף אותי, ואת דרך המחשבה שלי קיבינימט.

זה רק השמניסטים שחושבים ככה...

זה שאמרתי שקשה לשמאלני להיות בצבא, זה לא אומר שקראתי לסירוב... זה באמת מאוד קשה, מניסיון, כי מלבד זאת שאתה צריך לבצע מדיניות שאתה כל כך מתנגד אליה, אם אתה מעז לאמר את הדעות שלך אתה מקבל יחס של בוגד וטיפש. וטוב שאתה לא עושה הכללה עם הגדרות כמו חברה פרמיטיבית שרוצה להעיף אותך...עם דעות כאלו הייתי אומרת שמבחינה כלכלית-חברתית אתה באמת שאמלני אבל לא מבחינת מדיניות חוץ ובטחון שהיא שהגורם המשפיע על המצביעים בבחירות כיום...אבל יכול להיות שאני סתם קופצת פה למסקנות לגביך. אגב, כל אותם סרבניי גיוס הם לא אנשים פחדנים ותבוסתנים, אני אשתמש במילים שלך: זאת פשוט דרך המחשבה שלהם.

idoz

New member
הם כן פחדנים ותבוסתניים

את יודעת שלא חייבים לשרת בקרבי בצה"ל נכון? דרך המחשבה שלהם חולה, פוגעים בי אבל אני לא אפגע בהם כי "יש סיכוי לשלום".

זאת הדעה שלך

5 הסרבנים הסלקטייבים שמסרבים להתגייס כרגע עומדים לדין במשפט שנמשך כבר חודשים...יש את הדעות שלהם לעומקן באתרים כמו יש גבול והגדה השמאלית. בכל מקרה, הקטע הוא שהם לא פצפיסטיים. אם מישהו יביא מכות לחברה שלהם הם יחזירו לו... זה לא הקטע של פחדנות. צא מזה... וזה גם לא הסיכוי שלהם. הם פשוט חושבים שזה לא נכון ושזה פרמיטיבי לכבוש עם של כ-3 מיליון איש בצורה הזאת...

idoz

New member
מחשבה דפוקה כפי שציינתי מקודם

למה הם חושבים שזה לא נכון לשלוט בעם עוכר ישראל שמתרבה בצורה נוראית?

רגע...

ופציפיסט הוא פחדן לדעתך? (ואגב..לידע כללי..אם פציפיסט יראה מישהו שתוקף את חברה שלו..הוא לא יעמוד מהצד ויבקש ממנו "הפסק נא, איש יקר")

Azazel

New member
פציפיסט הוא לא פחדן, הוא אנוכי.

כפי שאמרת פציפיסט לא יעמוד בצד כשזה נוגע לו ולאנשים החשובים לו. אבל כשזה נוגע להגנה על החברה כולה, ולו במלחמה הצודקת ביותר, הוא לא יתן יד למאבק, מפני ש"הוא לא מאמין באלימות מאורגנת".....

לא

הוא אומנם לא יעמוד בצד כשחברה שלו מותפקת. אבל הוא גם יעשה שימוש במינימום האלימות ההכרחית.. ובנוגע לאלימות מאורגנת - נכון, הוא מתנגד לה, ולא ייקח בה חלק. אבל ממש לא מתוך אנוכיות. ואין כזה דבר מלחמה מוצדקת. פציפיזם זה לא פאסיביות, אלא מאבק בדרכים לא-אלימות. במלחמת העולם השנייה, במקום לקחת נשק, ולהרוג חייל גרמני שטוף מוח, הוא היה מבצע פעולות ישירות לא-אלימות, והולך ומפרק את החלקים של מטוסי קרב בלילה, כדי שלא יוכלו לטוס. אבל בו לא נכנס לעכשיו לדיון על מלחמת העולם השנייה. זה משהו שהיה. אולי היה ניתן למנוע אותה מלכתילה, ואולי לא. אי אפשר לדעת, ולעולם לא נוכל לדעת.

idoz

New member
את זה הפציפיסט לא היה עושה

במקום זה הוא היה מפגין ומוצא להורג או אם הוא התגורר באנגליה הוא היה מסרב לשרת... (והיו כמה מאות כאלה)

מן הסתם

שהוא היה מסרב לשרת... והוא כן היה עושה דברים כאלה. זה בדיוק כמו הפציפיסטים בזמן מלחמת ויאטנם שהתיישבו על מסילות הרכבת של הרכבות שהעבירו תחמושת לבסיסים.. זה רק מראה כמה אתה לא יודע על פציפיזם.

זה

יחד עם סירוב גורף לשרת בצבא כיבוש ופעולות נוספות, היה מאוד עוזר באיזורנו. כי אנחנו הצד התוקף והכובש כאן, וברגע שתהיה תנועה המונית שתסרב לעסוק בפעולות אלה, זה גם ישפיע על הצד הפלסטיני, הכיבוש ייפסק, הציפורים ישובו לצייץ, ויהיה שלום. (וזה כמובן, מאוד בפשטות.. כמובן שהנושא יותר מורכב, אבל זאת בערך רוח הדברים).

idoz

New member
לבסיסים של האמריקנים!?

אני מתפלא אם הרכבות עצרו.

למעלה