אהלן, יש לי מס' שאלות.

easyJet

New member
אהלן, יש לי מס' שאלות.

1. ראיתי בדף הפייסבוק של האגודה לסוכרת שכל ציוד של סכרת מגיע ללא עלות. אז מדוע גובים ממני 14 ש"ח על סטיקים ? האם זה נחשב ציוד ? או שמדובר בציוד למשאבת אינסולין בלבד ?
2. הסנסור שניתן כעת לסוכרתיים למד סוכר רציף שמסתנכרן עם משאבת אינסולין של VEO, השאלה שלי, במידה ואתחבר לזה, זאת אומרת שלא אצטרך יותר לבדות סוכר ? זאת אומרת כל דבר שאני אוכל הסנסור יזהה את עליית הסוכר ויתריאה למשאבה כמה אינסולין להזרים ?

תודה :)

תומרונתם

New member
מנהל
עונה לך רק על 2

(כי אני לא מכירה את הסידור של המתכלים בארץ, אני פה משלמת מחירים מטורפים...
)

אז ככה. הסנסור שעובד עם ה-VEO לא מחליף את הבדיקות באצבע. אתה עדיין צריך למדוד לפחות 2-4 פעמים ביום לצורך פעילות תקינה שלו. בפועל, באופן אישי, אני יכולה להגיד לך שבגלל שהוא לא הכי מדוייק בעולם, עד שאני מגיעה למצב שאני מאמינה למה שהוא מציג (וכל שבוע מחדש...) אני מודדת אפילו יותר מאשר בלעדיו - כי הוא מזכיר לך כל הזמן להסתכל ולבדוק... לדעתי (שוב, האישית בלבד) התוצאות המחקריות שמראות ששימוש בסנסור משפר את האיזון הן בגלל שהוא פשוט לא נותן לך לשכוח למדוד ולהיות עם היד על הדופק כל הזמן...

לשאלה השניה שלך - החיבור של הסנסור והמשאבה הוא רק לצורך הפסקת פעילות המשאבה, ולא הפעלתה. כלומר, אם הוא מזהה שיש לך היפו אז הוא יפסיק את הזרקת הבזאלי, אבל אם אתה מעל התחום הוא לא יזריק לך תיקון מבלי שאתה תתערב באופן ידני.

easyJet

New member
תודה ועוד משהו..

אני יכול לבדוק בכל רגע נתון כמה הסוכר שלי כרגע ע״י המשאבה ?! להסתכל בהגדרה כלשהי על המסך מוע״פ זה לדעת ? כאילו מה זה שווה אז אם זה רק מפסיק את פעילותה בזמן היפו. והבנתי שסה מחט יותר כואבת מזו של האינפוזיה האם זה נכון ?

תומרונתם

New member
מנהל
אתה יכול לראות בכל רגע נתון

על המסך של המשאבה, את המדידה האחרונה. המשדר המחובר לסנסור משדר למשאבה קריאת רמת סוכר בכל 5 דקות.
זה לא בדיוק רמת הסוכר שלך באותו הרגע, אלא ישנו עיכוב של כ-15-20 דקות בין מה שאתה רואה במסך לבין מה שתמדוד באצבע - זה בגלל שהסנסור יושב בנוזל הבין-תאי ולא בדם. יש פה הרבה תיאוריה של איך זה עובד, אבל בגדול אפשר לפי זה לקראות מגמות אבל לא לקבל החלטה על כמה אינסולין לקחת. כדי לקחת אינסולין צריך למדוד באצבע ולקבל החלטה בהתאם למדידה הזו ולא לפי קריאת הסנסור.

לגבי ההחדרה - היום עם ה-ENLITE ההחדרה כמעט כמו זה של הסט עצמו. פעם היה יותר כואב, זה כבר לא נכון היום.

למעלה