אהלן יש לי שאלה.. (בקשר לוודקה)

צוצ3

New member
אהלן יש לי שאלה.. (בקשר לוודקה)../images/Emo41.gif

סטולי גולד זהו הסטולי קריסטל שעליו כולם מדברים? ואם כן מדוע רשום עליו גולד ולא קריסטל? תודה:)

צוצ3

New member
ומה היא וודקה פרימיום וסופר פרימיום?

הכוונה שזו וודקה יותר מזוקקת או מה?

יש לי תשובה ../images/Emo41.gif

טוב בקשר לוודקות: יש את הפרימיום שהן ה"רגילות" למעשה כגון סטולי, פינלנדיה, סמירנוף, אבסולוט, סקאיי,לבל וכו' יש את הסופר פרימיום כגון גריי גוס, סטולי עלית, בלוודיר, וויברובה סינגל אסטייט, סמירנוף שחור, שופן, ועוד. ויש את "מה שבאמצע" כגון סטולי גולד (תיכף נגיע לשם), קטל וואן ועוד כמה שהן ממוקמות בין לבין ובהחלט מהוות תמורה מעולה למחיר! ההבדל הוא שסופר פרימיום נעשות בזיקוק דודי, בדומה לוויסקי, ויש יותר הקפדה על סינון, מקור המים (שהרי 60 אחוז מוודקה זה מים) וכמות רעלנים פחותה...בניגוד לזיקוק רציף (קשה להיכנס כאן מעבר לזה על רגל אחת...הרצאות שלמות) סטולי קריסטל כמו שאמרתי היא רמת ביניים, עד לפני איזה שנה וחצי היא הייתה נקראת סטולי קריסטל, עד שיין מבעבע (לא יודע מאיפה) עם המיתוג קריסטל שהיה עוד לפניהם תבע אותם, ומאז היא נקראת גולד. כמובן שכמו ש JB בעברית זה GB , כנ"ל רוב האנשים עדיין קוראים לה קריסטל....אבל אם ברמן לא יבין אותך שתגיד לו גולד תן לו כאפה.

temptation411

New member
רק לחדד..

לבל היא בדרגת סופר פרימיום ורוב הוודקות מיוצרות בזיקוק רציף ולא דודי לא בטוח אבל ניראה לי שהיחידה שמיוצרת בזיקוק דודי היא הסמירנוף השחורה לבל למשל נקראת level מכיון שלפי אבסלוט הם מצאו את האיזון בין מספר הסינונים למספר הזיקוקים הסטולי עלית מקבלת את החלקות שלה מהרצה של הוודקה על לוחות בטמפ של -18 ולא מהזיקוק גם הבלוודיר מזוקקת 4 פעמים במקבצים קטנים (small batch) כדי שאם יהיה בעיה בתזקיק כולו יזרק שופן מזוקקת מתפוחי אדמה ועדין בזיקוק רציף כנל הגריגוס וכו וכו.. וזה לא יין מבעבע זו שמפניה..ואחת היקרות בעולם קריסטל של לואי רודר נמכרת בכ250 דולר לבקבוק בחנות הקריסטל היתה פעם הסמל סטטוס של כל ראפר אמריקאי ונשפכה אצלהם כמו מיים עד שהבעלים של החברה אמר שהם מבזים את המוצר שלו ושהוא לא רוצה שהם ישתו את השמפניה שלו

Jah 3

New member
לחדד רק טיפה

מה שהתחלה קראת להם רמת הפרימיום, אפשר לקרוא להם גם סטאנדרט... אכן רוב הוודקות מיוצרות בזיקוק דודי, אבל הסופר פרימיום גם הן לא כולן רק בזיקוק דודי, שכן הם בעצם תערובות של חלק שנעשה בזיקוק דודי וחלק שנעשה ברציף. ככל שלחלק שהוכן בזיקוק דודי יש משקל "כבד" יותר בוודקה, היא תהיה איכותית יותר.( עם עוד הרבה משתנים, המים, כמה פעמים סוננה דרך פחם וכו'...)

or83

New member
סטולי עלית

הסטולי עלית מקבלת את החלקות שלה עקב תהליך די ייחודי של זיקוק דודי ולאחר מכן הקפאת התזקיק וכך מקבלים אלכוהול יותר טהור ואותו מזקקים זיקוק רציף. תסתכלו על הבקבוק, יש ציור קטנטן של אש וקרח. האש מייצגת את הזיקוק הדודי והקרח את תהליך ההקפאה.

temptation411

New member
לפי ויקפדיה..

יש 2 אופנים להכין אפל ג'ק או בזיקוק קפוא או בזיקוק רגיל

The German

New member
אני יודע שבצבא (מוצבים) הרוסי מכינים אלכוהול

בשיטת ההקפאה... מקפיאים צבע - שותים את האלכוהול

temptation411

New member
רק צבע?

גם משחת נעליים מדלל צבע אפטר שייבים..קיצר כל מה שמכיל זכר של אלכוהול

Symbolic

New member
וודקה

סטנדרט - כל ה"רגילות למיניהן" - סטולי רגילה, אבסולוט, פינלנדיה ושות' פרימיום - הרמה שמעל. סטולי גולד (קריסטל), פראבדה, רוסקי פלאטינום ושות' סופר פרימיום - גריי גוס, בלוודיר, וויברובה סינגל אסטייט ושות' סטולי גולד, בשמה קיום היא הסטולי קריסטל, פשוט יש כ"כ הרבה מותגים שמקושרים עם "קריסטל" בעולם הוודקה שסטוליצ'יניה פשוט החליטו לקרוא לה גולד. השם המקורי "קריסטל" היא בגלל שחלק מתהליך הסינון שלה הוא סינון התזקיק דרך קריסטל. והקטע המגניב מאוד עם סטולי עלית זה שחזור תהליך היצור העתיק בתקופת הצאר, הקפאת התזקיק בחבית במינוס מאוד רציני, כך שכל ה"דרעק" שלא צריך להיות שהורס את הטוהר נדבק לצדדי החביות ויוצא תזקיק מאוד טהור. לגבי הזיקוקים - זה לא מדוייק שהפרימיום בזיקוק דודי, יש הרבה שגם וגם, ויש גם הרבה בזיקוק רציף. היחידה שאני יכול לחשוב עליה שהיא זיקוק דודי מלא, כמו בוויסקי לדוגמא היא סמירנוף השחורה, ואומרים שזה בגלל שרוצים לתת יותר "משמעות" לטעם החומר הגלם המקורי, שהרי זו המטרה בזיקוק דודי. אני אישית לא אהבתי כ"כ את הוודקה הזו. יש גם הרבה שילובים, כמו "לבל" - שמבחינתם ה"לבל" (איזון) הוא האיזון המושלם לחלקות, בנוסחה שהיא אאל"ט זיקוק דודי אחד ו-2 רציפים. קטל 1 ההולנדית אכן מוגדת כ"פרימיום", לעניות דעתי היא בטעם לפחות סופר פרימיום לכל דבר, חלקה ומצויינת. אם היא הייתה עולה בחנויות כפול ממה שהיא עולה היו מסתכלים עליה כסופר פרימיום. אלה היו 45 שניות על וודקה

צוצ3

New member
וואו תודה רבה לכם! לא יכולתי לבקש הסבר יותר

מפורט וטוב מזה! תודה:)

למעלה