אהלן! יש לי שאלה דחופה!!

SL2009

New member
אהלן! יש לי שאלה דחופה!!

ערב טוב.. אני נוסעת בשבוע הבא ביום חמישי לפנמה סיטי, וזו.. פעם ראשונה שלי במרכז אמריקה לכן רק לפני כמה ימים התוודעתי לכך שצריך לעשות חיסונים כי זו מדינת עולם שלישי וכו'. השאלה שלי היא.. בעצם.. 2 שאלות. אין לי פנקס חיסונים מהילדות. אין לי מושג איפה הוא! זו תהיה בעיה לחסן אותי ללא פנקס חיסונים? והשאלה השניה והמעט יותר חשובה.. אני אספיק לעשות את כל החיסונים הדרושים בזמן לפני הטיסה??? כי אני טסה עוד שבוע!! תודה מראש!!

fazer_1000

New member
לפי מיטב ידיעתי יש בעיה עם זה כי חלק

מהחיסונים דורשים תקופה של חודש כדי להתחיל לעבוד. תבדקי איזה חיסונים רלוונטים למדינה ובהתאם כמה זמן הם דורשים כדי להיות אפקטיביים.

עד מתי5

New member
תבדקי עם סוכן הנסיעות

תבדקי עם סוכן הנסעיות , אני מתאר לעצמי שיש לו מספיק ניסיון כדי לדעת כמה זמן לפני צריכ לעשות את החיסונים אמו כן את יכול הלתקשר ולברר במשרד הבריאות ולהזמין תור לחיסון או להתקשר למרפאת המטיילים הקרובה לבייתך

SL2009

New member
כן מחר אני אמורה ללכת למרפאת מטיילים

אני פשוט ממש לחוצה שיגידו לי שיש חיסונים שלא יספיקו לעשות לי... :) מפחיד;]

yaelgro

New member
לכמה זמן את טסה?

החיסון היחיד שצריך לחזור עליו 6 חודשים אחרי הראשון הוא צהבת B. תמיד עדיף לעשות את החיסונים כחודש-חודש וחצי לפני, אבל לא נראה לי שצריכה להיות בעיה שיחסנו אותך.

SL2009

New member
היי

אני מתכוונת להשאר במרכז אמריקה כ-חודש ולאחר מכן אני עולה לניו-יורק.

yaelgro

New member
איפה במרכז אמריקה?

אם בערים הגדולות אז לא אמורה להיות בעיה, כי שמירה על כללי היגיינה בסיסיים אמורה להיות מספיקה(כלומר, מיים מינרלים, לא להכנס למסעדות ריקות וכד'). בארצות הברית גם ככה אין בעיה.

SL2009

New member
אני מתחילה בפנמה סיטי...

אז חיסנו אותי לצהבת A,B הקדחת הצהובה ועוד כמה שאני לא זוכרת.. ונתנו לי כדורים למניעת מלריה. אבל השאלה אם כל החיסונים האלה תקפים למדינות כמו קובה וקוסטה ריקה... או שאני צריכה עוד חיסונים כדי להכנס למדינות האלה?

yaelgro

New member
לא נתנו לך ייעוץ כולל?

בדרך כלל בייעוץ שואלים לאילו מדינות את נוסעת ולפי זה מחליטים על החיסונים.

SL2009

New member
כן, עשו לי:) עכשיו.. יש לי עוד שאלה קטנה ..

אני לא רוצה להכביד על הפורום ולפתוח עוד נושא.. אבל יש לי שאלה אני טסה לבד לפנמה סיטי וביום חמישי זה 08/05.. וכל העולם לוחץ עליי שלא לנסוע לשם כי מאוד מסוכן שם... דוד שלי מניו יורק שמע שאני טסה לפנמה.. והתקשר לשכנע אותי לא לטוס לשם... האם באמת כ"כ מסוכן שם?! יש לציין שאני טסה לבד.. מפנמה אני רוצה להמשיך לטייל בקוסטה ריקה וקובה.. הם ממש מפחידים אותי... מה אתם אומרים?

natyh

New member
אם דוד שלך בניו יורק

אז הוא אמיץ מאד . ניו יורק מקום מאד מסוכן !

yaelgro

New member
בכל העולם מסוכן

גם בארצנו הקטנה, גם בכבישי העולם וגם בכל מקום. הגיון בריא וזהירות הגיונית שצריך כשמטיילים בכל מקום חשובה מאוד. ממליצה לדבר עם השגרירות בפנמה סיטי, הם יידעו להגיד לך איפה לא כדאי להסתובב.

natyh

New member
חשוב מאד להבין

יפה כתבת יעל כי בכל מקום עיר עיירה וכולי יש אזורים מסוכנים ויש אזורים רגועים ובטוחים פנמה אמורה להיות מהמקומות היותר מקסימים בעולם נכתב עליה כאן קצת בפורום. כדאי לקבל ייעוץ במשרד הטוריסט אינפו כבר ברגע הירידה מהמטוס במידה והנחיתה בלילה , כדאי לחכות בשדה התעופה לבוקר ולא להתפתות להצעות נהגי מוניות שיסיעו אותך לחיפוש מלון. צאי משדה התעופה רק ביום ורק לאחר שביררת טוב להיכן בדיוק איך ועם מי את נוסעת ורק בחברת אוטובוסים או מוניות מוסדרת עם שדה התעופה בקיצור שאלי במשרד הטוריסט אינפו בשדה התעופה. זה כלל ברזל כמעט לכל אמריקה הלטינית גם למקומות היותר בטוחים

לא יודעת מה להגיד

בכל מקרה, א-ל תסתובבי לבד. תדאגי לטייל עם אנשים שאת מכירה או לפחות סומכת עליהם. טיול מהנה :)

מקסימום הכי גרוע תעשי שם. יש שם

קליניקות פרטיות מפותחות ובחלקן מבינים עברית

למעלה