אהלן כולם חג שמח 5x19 "אחיות"

אביטל186

New member
אהלן כולם חג שמח 5x19 "אחיות"

אז מה שלומכם כולם?
איך אתם מבלים בחג? טיולים ענינים? אז פרק חדש, ורק עכשיו צפיתי בו אז כמה מילים..
בעייני פרק יפיפה!! מרגש ובנוי היטב.
הסיפור של זלינה ורגינה מהפלאשבק מתברג באופן מושלם בסיפור שלהם כמו חתיכת פאזל חסירה.
המשחק של האחיות בעבר היה אמין מאוד. אהבתי ככ את האודם והצלליות המרוחות על הפרצוף שלהם בהתאם לגיל שלהם... זה היה מתוק וקורע לב הפרידה שלהם.
מה שהיה לא אמין בשיט זה הסיבה שבגללה היו זקוקים לזלינה.. נו באמת... משהו קרוב משפחה שלא פגע בה.. דבילי לגמרי..
ראינו את זלינה נותנת צאנס להאדס. היא מתלבטת לאיזה כיוון לפנות, מסתבר ששהיה בקרבת הגיבורים שינתה אותה קצת גם אם זה ממש איטי...
ראינו דו קרב בין גיימס לדיויד, תאמת שהמכות שהן החטיפו אחד לשני היו גרועות... פשוט רואים חור.. משהו לא ברור ופתאום הוא על הריצפה, פתאום הוא נופל.. לא ברור..
גם הכאפה שקרואלה העיפה לאמה היתה בדיחה.. ממש אבל! זלזול באינטלגינציה שלנו...
אני עוד מתלבטת האם אני מרוצה מהעניין הזה שאמא עברה לצד של האור אחרי כל מה שהיא עשתה..
אז היא איחדה בין האחיות וביקשה סליחה...
יש עוד הרבה אנשין שלא ביקשה שום סליחה ולא כיפרה על מה שעשתה.
שאלה- האם ה קרס של הוק מכושף לעד?
מה הקטע הזה?

בנוסף רואים איך רגינה לוקחת צעד מוטעה כשהיא חושבת שהיא תחליט בשביל זלינה מה טוב לה. בזה שהיא תחליט שלאדם מסויים אין סיכוי להשתנות. סוף סוף חיבוק של זלינה ורגינה!!! הם שיחקו היטב את הקטע שהן נזכרות בעבר וזה היה משכנע ואמין.
הסוף זה הפרק- רמפל החשוך מגיח לפעולה. טוב לא יצא מזה זה בטוח... נחכה לשבוע הבא..
ציון לפרק הזה -10!!

הוק הפיה הסנדקית

פרק נהדר
נהניתי מאוד.

רג'ינה הקטנה בכלל לא דומה לרג'ינה, הבת של מלפיסנט כבר הייתה דומה לה יותר... אבל השחקנית מצוינת וגם זלינה הקטנה.

אהבתי את ההתפייסות של רג'ינה וזלינה עם קורה וזו עם זו.

אהבתי את הסיכוי שרג'ינה נותנת לאהבה הפורחת של זלינה והיידיס

ההסבר החלופי של ג'יימס לשנאה שלו כלפי דיוויד עדיף על ההסבר של הפסיכולוגית קרואלה.

מעבר לזה כל קטעי דיוויד/ג'יימס היו מטופשים ומיותרים.

בסך הכל פרק מעולה, עונה מעולה, ואני סקרן לראות מה מחכה לזלינה בעתיד

igloo2

New member
גם אני אהבתי שרג'י נתנה לזלינה ללכת על זה

נראה שהיא לא רצתה להידמות לקורה, שמנעה בעבר מרג'ינה דברים בטענה שזה לטובתה.
&nbsp
ועדיין סביר להניח שמהר מאוד זלינה תבין שזו היתה טעות

האדס הוא נבל מצוין ואין סיבה שיוותרו עליו כל כך מהר. מה גם שאם הוא יהפוך לטוב זה יהיה מחזור של בל-רמפל
&nbsp

widan18

New member
תזכורת לסוף הפרק

על איזה חוזה יש בין עוץ לי לזלינה שהיא לא יכולה לפגוע בו?

לא חוזה, עסקה, מהעונה עם הסופר

מריאן/זלינה באה לעוץ לי שהיה חולה, ובתמורה לשיקוי שירפא את הלב שלו
הוא הסכים לא לפגוע בה.

igloo2

New member
זה מסביר כמה דברים

רמפל "עושה קרואלה" ובמקום לפגוע בזלינה, פשוט מבקש ממישהו אחר לעשות את זה במקומו

(בדומה לזה שקרואלה לא יכולה להרוג אז שולחת אנשים...)

ההבדל הוא

שקרואלה באמת לא יכולה להרוג

&nbsp
עוץ לי יכול לפגוע בזלינה, הוא פשוט לא מוכן להפר עסקה, אבל לבקש מאבא לפגוע בה זה בסדר גמור

igloo2

New member
אחיות

היה כיף לראות שקורה השלימה עם זה שרג'י משתפת פעולה עכשיו עם סנואו ואמה. כזכור קורה מתה בעונה 2 כשעוד ארבעתן היו אויבות וניסו לרצוח זו את זו
זה באמת מוכיח את מה שקורה טענה עד עכשיו- שאכפת לה קודם כל מטובתה של רג'ינה.
כנראה שהיא פשוט הבינה שלהיות איתן זה מה שטוב לה

כמו שרשמו פה, אם קורה היתה צריכה קרוב משפחה של רג'ינה שלא פגע בה- למה אבא שלה למשל לא טוב?
אגב, יכלו קצת להשקיע בלהצעיר אותו ולכל הפחות לשים לו פיאה של שיער מלא (בן 75 עם ילדה בת 10?), ויכלו גם להביא את השחקנית הצעירה של קורה. היא ליהוק מושלם אגב- דמיון כזה לא היה מאז אידינה מנזל וליאה מישל ב-glee (תגידו, היא בת 43?! אני בהלם חיי
)

אבא של זלינה המטורף הזה...
"בוקר טוב אבא" "לכי ממני מכשפה!!! משוגעת!!! יש בך כישוף!!!!!"
ולחשוב שהילדה המסכנה היתה צריכה לסבול את זה 20-30 שנה.
אגב זה אותו שחקן מעונה 3 - מרשים שהצליחו להביא אותו מאיפה שזה לא יהיה

הסצינות של רג'ינה וזלינה קטנות היו קצת.... מוזרות
רג'ינה הקטנה לא היתה מספיק רג'ינה. ציפיתי שהיא תהיה יותר טומבוי ופלפלית
והן כמו תמיד בסדרה התחברו מוקדם מדי והבינו הכל מהר מדי.
"רגע, את יכולה לפתוח את הקופסה הזו? בטח זה אומר שאנחנו אחיות!!"

קרע אותי שזלינה אמרה לקורה sweetheart
זה המקבילה של קורה ל-darling של קרואלה

הקרב בין ג'יימס לדייויד הזכיר לי את הסצינה בבמבי שהוא רב עם הצבי השני, ומנסים לעקוב מי זה מי אבל לא מצליחים...

אז בסוף ג'יימס מת (ברוך שפטרנו
), ואנחנו רואים שאמה השלימה עם זה שמותר להרוג את היריב שלך אם הוא מנסה להרוג אותך, ומנסה לשכנע את אבא שלה שהוא עשה את הצעד הנכון

הפרידה של קורה מרג'ינה וזלינה היתה סצינה מעולה ומרגשת
זו היתה סגירה מעגל של הרבה קצוות בסדרה.
אגב קורה היא לדעתי הדמות היחידה שהופיעה בכל העונות של הסדרה עד כה, כולל מיני הסדרה של ארץ הפלאות
מהרגע שהבנתי שקורה תהיה בשאול,חיכיתי לאיחוד שלה עם זלינה.

פיטר פן is back!!!!
כנראה שהם הולכים לחטוף את זלינה ולאיים על האדס שאם הוא רוצה לראות אותה שוב...

זהו, עוד רגע העונה מסתיימת בלי שסמנו לב
אחרי חצי-עונה מושלם
השם של הפרק הבא, Firebird (שזה השם של המבצע שהנרי נתן לחילוץ מהשאול), מרמז על התקדמות משמעותית בעלילה?

כן

הקרב בין התאומים היה מבלבל. תלבישו אותם פחות דומה!
הסתכלתי וחשבתי: דיוויד בחולצה האדומה - הנה הוא - הנה ג'יימס - הנה דיוויד - שוב ג'יימס - הנה... רגע... מי עכשיו פה ומי שם?
אחרי כמה שניות הבנתי שזה לא משנה. מי שייפול לים - זה ג'יימס.

אני לא רוצה לראות יותר לעולם את רוז מקגוון בתור קורה
היא שחקנית איומה ונוראה.

igloo2

New member
כן אבל...

קורה והנרי נראו יותר כמו סבא וסבתא של רג'ינה הקטנה

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה והאם מהאגדות

קשה להתעלם מכך שרצו שתי עלילות שערבו מערכת יחסים בין אחים ואחיות - רג'ינה-זלינה וג'יימס-דייויד - ונראה שהראשונה עניינה מטבע הדברים את הכותבים יותר מהשנייה (לא מפתיע. זה היה רעיון של המעריצים להכניס קו עלילה עם ג'יימס. כל העניין הלא פתור שלו מרגיש מאולץ בהתאם או המחשה שעניין לא-פתור מסוגל להשתנות עם הזמן.) או גם ניסיון לומר משהו על הדרך בה גברים ונשים מתמודדים עם אותה סוגיה (במציאות, זלינה הייתה משליכה את רג'ינה לאגם הנשמות האבודות. זלינה עבדה על הפסיכופאתולוגיה שלה יותר זמן ממה שג'יימס עבד על שלו בעזרתה של קרואלה.)
ברור למדי שהסיבה לכך שקורה בחרה ברג'ינה על פני זלינה היא משום שרג'ינה אין כשרון טבעי לקסם. קל יותר לשלוט ברג'ינה למרות ששתיהן מתוקות כל אחת בדרכה. אני מניח שנראה בעתיד את זלינה יורדת על רג'ינה כמכשפה לאור הלבלוב המאוחר שלה. לגבי העובדה שקורה הגיעה לאליסיום - כל אדם שמקדם את תוכניתו של זאוס להוריד את אחיו האדס מתוכניותיו הלא בריאות לחתור תחת כסו מקבל זכות כניסה לגן עדן.
עוץ לי גוץ לי, חשבת אולי שהאדס מתעב אותך משום שפגעת ברגשותיה של זלינה והדרך הישרה וההגונה להשיג את רצונו הטוב היא לבקש את סליחתה של האישה.
אני מניח שהאפלה מעננת מדי את מחשבותיו של האפל. עתה פיטר פן נדון לאבדון.
העניין עם קורה הוא שהיא תמיד חושבת שהיא באה עם הכוונות הטובות ביותר עבור ילדותיה. קורה יודעת שלהאדס יש אובססיה לזלינה. היא ניצלה את העניין למטרותיה במשך שנתיים. אני חושב שיותר משהיא מאמינה בכוחה של אהבה, היא רואה בבנותיה את המשך של עצמה. ואיזו אישה לא הייתה רוצה להתחתן עם אל?

קורה שמרה את רג'ינה

כי יש לה דם כחול וזה מעלה את הסיכוי שלה להינשא למלך.

היא הייתה שומרת את זלינה אם אביה היה באמת נסיך.

אביטל186

New member
תגיד מאיפה אתה מביא את השמות האלו לפרקים?..........

אלו שמות נוספים לא רשמיים?
&nbsp
קורה לא בחרה בין שתי הילדות היא בחרה בעצמה. במה שמשרת אותה ואת מטרותיה.
זלינה הגיע מקשר עם גנן ולא מנסיך לכן היתה עלולה לדפוק לה הכל.
&nbsp
קורה לא ידעה שהאדס מאוהב בזלינה. אף אחד לא ידע שהוא מסוגל לאהוב. ואיפה ראית שדיברו על תקופה של שנתיים?
ואיך בדיוק האהבה של האדס וזלינה קשורה לקורה המתה כבר?
לפי דעתי זאת לא היתה כוונת המשורר

הלדיל

New member
שמות לא רשמיים.

לקחתי את הרעיון מפורום "ערוצי סדרות של יס" שם אחד הכותבים לקח לו כמנהג לשחק עם שמות הסדרות כשהוא נותן עליהם ביקורת קיבוצית. לגבי קורה, נראה לי שחלפו שנתיים מאז מותה ולזה התכוונתי. הסיבה האמיתית לכך שהאדס חטף את בתה של זלינה היא אותה הסיבה שהוא שם את קורה לראש העיר של אנדרברוק - העברה. הוא לא יכול להשיג את האישה ועל כן הוא יילך על נשים שדומות לה והן קרובות משפחתה. אם קורה לא הבינה שהאדס מתעניין בבתה בשנתיים שהיא עבדה איתו, היא באמת לא מבריקה במיוחד. חוץ מזה, למקרה והיו לה ספקות, רג'ינה הודיעה לה רשמית על העניין שלו בזלינה כשהיא חילצה אותה מהשבי.

לגבי הבחירה ברג'ינה על פני זלינה, הסיבה לכך שקורה נפטרה ממנה במקור לא ממש רלבנטית מרגע שלזלינה יש נתונים שאין לרג'ינה - כשרון מולד לקסם. אפילו קורה דיברה באוזני רג'ינה בשבחו של משמר אישי נאמן או, במקרה שלה, קן מכשפות שיקדם את מטרותיה. כמו שאמרתי, היא בחרה ברג'ינה חסרת הקסם על פני זלינה בעלת הקסם משום שהיא מעדיפה להיות היחידה בעלת כוחות הקסם - וזה מתקשר עם דבריה שאי אפשר לסמוך על איש מלבד עצמך.

אביטל186

New member
למה הסיבה המקורית לא רלוונטית?

היא כן. זה מה שקרה בסדר הכרונולוגי. חוץ מזה שקורה היתה נראית מתפעלת ומרוצה מזלינה.
אגב, אא לאמר שלרגינה אין כישרון מולד לקסם אחרת לא היה לה קזםעד עצם היום הזה. זה כמו אמה.
נראה שזלינה פשוט חזקה יותר ולכן זה התפרץ ללא שליטב ואילו אצל רגינה היה צורך במעשה מיוחד לגלות את זה.
&nbsp
הבנתי מאיפה השמות עכשיו ;)
זה ממש חמוד בעייני!

הלדיל

New member
כאמור,

למה לתת למישהי שימושית כמו זלינה להתבזבז? כבר אמרתי למה. לקורה, למיטב הבנתי, לא הייתה שום כוונה להפוך את רג'ינה למכשפה כמוהה.

Y. Welis

New member
רק שהביצוע היה כ"כ נדוש וקיטשי. אחד החלשים העונה

&nbsp
ושוב הכישרון (המזיק) של הכותבים לקחת סיטואציה טובה (6 הדמויות העיקריות באנדרוורלד) ולפרוט אותה לדברים משמימים... היה גם בעונות הקודמות. סיבובים שוב ושוב סביב עצמם, כמו באי של פיטר פאן.
&nbsp

Y. Welis

New member
תיקון - פ. 20 קצת שיפר. סה"כ העונה היתה סבירה יותר

ולמרות כמה פרקים חלשים ו'מסתובבים סביב עצמם', הממוצע היה טוב יותר מבעונה הקודמת.

למעלה