אהלן כולם! פרק 5X21

אביטל186

New member
אהלן כולם! פרק 5X21

פרק עצוב אינעל העולם!

החלק העצוב התעלה על החלק המשמח..
כבר מעלה ביקורת מפוארת! מחכה לכם גם

כתבו כל מה שבא לכם לראש וללב, וציון לפרק!

אביטל186

New member
טוב אז אני יודעת שזה יום הזיכרון וממש לא שייך

אבל אני מפחדת לשכוח ושלא יהיה לי זמן אחכ לכן אני רק אניח את זה כאן, ותקראו מחר בערב.
אז ערב יום הזיכרון.. יום עמוק, עצוב, מלא געגוע ומלא רוממות.
לפני שאכנס לזה אני אכתוב ביקורת.
&nbsp
אז מה היה????
אמה אמוציונלית מאוד. עצובה ואבודה. משהו במשחק שלה היה פחות טוב לפי דעתי. אבא שלה מנסה לעצור אותה מלהסתער על האדס ללא מחשבה, והיא מחזירה לא מבט מזוגג..
הוק במבצע באנדרברוק לעזור לאמה להביס את האדס. היה חמוד ככ, אמיץ ומעשי ולא מוותר כלום. גם כשהוא נורא רצה את הספר הוא עזב הכל כדי להציל את ארתור.
ארתור היה חביב הפרק לשם שינוי.
הוא עזר באמת וזה היה יפה לו, הוא אפילו היה מוכן להקריב את עצמו כדי שהוא ייקח את הספר ואז נלחם בנשמה האבודה הזאת להציל את הספר. האמת שהקטע שהוא הקריב את עצמו לא היה אמין. הוא לא הטיפוס המוכר לנו ככזה ועוד שיקריב את עצמו בשביל בחורה של סתם משהו לא נראה לי הגיוני. טוב נו. הוק משיג תספר ושולח אותו למעלה לאמה. שם הוא נפתח לה בדרך ניסית...
זלינה מתווכחת עם רגינה על טיבו של האדס. והיא מאמינה להאדס על כוונותיו ואף מפקידה בידיו את התינוקת.
הקרב שלה מול אמה היה עלוב... ממש עלוב. להזכיר להם אולי שהקסם של אמה הוא חזק יותר משל זלינה? שרק היא יכלה לעצור אותה? מה זאת העליבות הזאת? שוב פעם אמה היא חלק שולי בהתגברות על נבל והבסתו. בכיאת ראבק עד שקיליאן עשה את כל העבודה וסיפר לה על הקריסטל זה התגלגל ככה? כמו תמיד האחרים הם אלו ששמים את ידם על הבעיה ומחסלים אותה סופית.
המעמד הזה שרובין נפרד מוואנס היה מרטיט. רק דקה קודם היה לרגינה ורובין נשיקה אחרונה וכמה שניות מסך, והנה הוא מתנדף בנסיון להגן על אהובתו.
המשחק של רגינה לא היה מספיק לפי דעתי. אחרי שהוא מת היה משחק מוזר קצת... זלינה שיחקה מעולה כשהיא קלטה שהטדס בעצם הוא פצצת נזק שאי אפשר לעצור אלא עם הנשק הזה שהתגלגל אליה. בתכלס באמת היה חשוב ההדרכה של אמה לרגינה שהקריסטל הורג אותו? היא לא יכלה לחשוב על זה לבד זלינה???? זה הדבר החזק ביותר שקיים כרגע כל אחד היה עושה מה שהיא עושה...
זלינה בוחרת באחותה על פני האיש שהיא אוהבת. נראה שהן כרתו ברית אחיות.
בהלוויה של רובין אמה היתה נראית כאובה יותר מרגינה. לא היה מספיק משכנע. ממש לא.
כאב לי הלב מהנחת החיצים עי רונלד..
לא הבנתי למה לא קברו את הארון שלו באדמה ולמה לאמה התחשק לההישאר שם לבד?
בינתתים הוק חושב שהוא ממשיך הלאה עם ברכתו של זאוס שבטובו החליט להחזירו לעולם שלנו (איזה מזל..)
הוא מופיע פתאום מול אמה. בשלב הזה ציפיתי לראות את אמה מופתעת עד אימה , בודקת שהיא לא הוזה, שהוא אמיתי, שהוא לא תרמית ולא חזיון או משהו. הפריע לי הריצה הישירה הזאת אליו כאילו ,הרגע הוא מת. עכשיו. נראה לך הגיוני שהוא כאן?? לא מתאים לה ככה.
האיחוד שלהם היה חמוד חמוד חמוד. ככ אמיתי ויפה.
הפרק נגמר בכך שרמפל הממזר מופיע לאסוף שלל.. עם תוכניות מרושעות לעתיד, נרטה איך ינסו לעצור אותו.
ציון לפרק-9!
&nbsp
&nbsp
&nbsp
הפרק הבא הפינלה שעתיים!!!!
לא לפספס דיונים וספוקולציות כאן שבוע הבא!

igloo2

New member
אמה

גם אני לא הבנתי למה אמה רצתה שסנואו תשאיר אותה לבד עם רובין.. היא אי פעם החליפה איתו מילה?

אני מניח שהיא רצתה ללכת לקבר של הוק ולהמשיך לדבר איתו

אביטל186

New member
חחחח כנראה.

כאילו מה הקשר שאת נשארת כשכולם הולכים אפילו רגינה. אבל למה הוא לא נקבר באדמה?.?

Y. Welis

New member
תזוס דה זוס

כמו ששיערתי לפני כמה שבועות, זאוס שהוזכר במערכה הראשונה, יופיע בשלישית... אם כי הצעיר (הגיי-שיק) שלוהק, לא בדיוק היה האחד שחשבתי: אבי האלים אמנם שומר על צעירותו, אבל צריך להיות מבוגר מהאדס (ר' האלים ב'טיטאנים' 2, שם בתפקידים האלה היו ליאם ניסן ורייף פיינס).
&nbsp
האדס כמו נרקומן של שליטה, מגלה את פניו האמיתיות... ועדיין בוטח בעצמו יותר מדי בלי סיבה טובה. גם מציג נשק חדש שמשמיד לגמרי, בלי עולם הבא... המגע ה'מדעי'.
&nbsp
ארתור מכפר על דרכיו הרעות באנדרוורלד (חשבתי שכבר חוסל... מה עם מרלין אגב?) כמו עוד כמה מהעונה הזו, ויחד עם הוק נאבק ברוח רעה (הזכירה לי משום מה את אחת מאלה שנראו יוצאות מארון הברית ב'שודדי התיבה האבודה'... סרט מכונן עבור מי שגדל בשמונים) להחזיר את הדפים לספר (מעניין מדוע הנרי לא היה יכול לכתוב אותם מחדש?..).
&nbsp
והמאבק הסופי, שכמו שציינה אביטל, היה מאכזב בעיקר מצד רג'ינה. איפה היא בפינאלה של עונה 4 ואיפה כאן... שם היא היתה המתמודדת על המוסריות שלה; כאן זו היתה זלינה, אבל חסרה אחווה אמיתית - משהו מהנסיון של רג'ינה שהיה מועיל (או קסם? תמיד נעלם דווקא שצריך).
&nbsp
היה צפוי שהוק יחזור... וזה אפילו לא היה מרגש. סוג של חנוך מודרני, שעלה לשמיים ושרה בין המלאכים... אבל חזר רגיל - בלי הארה... אז מה עשינו? מירק חטאיו; כנראה הרייטינג שלו היה חשוב יותר.
&nbsp
+ ההריון השני של שילגי ניכר כאן. מקוה שהם לא הולכים על 7 ילדים...

הלדיל

New member
לגבי זאוס,

זאוס הוא ילד הזקונים של קרונוס וריאה. עוד סיבה לכך שהרומן בין האדס לזלינה עבד היא ששניהם בכורים מתוסכלים מכך שאחיהם הקטנים מתיימרים להתעלות מעליהם. חוץ מזה, הוא משנה צורה. הוא יכול להיראות איך שהוא רוצה.

Y. Welis

New member
כמו שבתורת הכאוס משוואה פשוטה יוצרת מגוון אדיר

כך סיפור שנכתב מן הסתם ע"י מי שקראו רק את ספרה של אדית המילטון (או משהו קצר יותר), יוצר סיבוכיות שעושה רושם של תיחכום, כשבפועל סביר שלא היה.
&nbsp
&nbsp

Y. Welis

New member
=הפרשנות שלנו היא לרוב מעל ומעבר מה שהיוצרים חשבו או התכוונו

Y. Welis

New member
אם כי תוכל להיות אקדמאי מצויין במדעי הרוח

ואני לא מתבדח - הניתוחים שלך יתקבלו שם בכבוד.

igloo2

New member

ארתור חזר!
למה בכלל האדס הרג אותו ולא המשיך בדרכו?..
הנוכחות שלו הפרק היתה נסבלת בהחלט, שמח שלא המשיכו את הקו שלו כרע.
אהבתי מאוד את הרעיון שהוא נבחר לשלוט על ממלכה שסועה,אבל הכוונה בכלל לא לקמלוט אלא לאנדרברוק.

הוק לארתור - "הכחשה, כעס, אבל... מתי תבוא הקבלה?"
גדול

רמפל מראה לאבא של בל את המקל שלו- אמא!!

אני עוד בטראומה מהפרק "לייסי" בעונה 2

איך הדפים שליאם תלש מהספר הגיעו מהבאר לכס המלכות של האדס?

הסצינה בבית הקברות היתה ממש עצובה. המשחק של אמה לדעתי היה מצוין,היא הצליחה לרסק לי את הלב

אגב רק לי הפריע שכולם היו עם מטריות בלי שהיה גשם? היו משקיעים קצת באפקטים...

כמובן הסצינה של רג'ינה-רובין-זלינה-האדס.
זלינה היתה כזו חמודה- "למה אנחנו צריכים להקים ממלכה בכלל? בואו פשוט נחיה ביחד באושר כולנו"
איזה רגע של הארה....
המשחק של רג'ינה על סף דמעות לפני שזלינה הרגה את האדס היה מדהים! כיאה לסצינה כל כך מרכזית בעונה

הרצח של רובין בא לגמרי בבום אחרי סצינה מאוד יפה שלו עם רג'י, אבל גם די מובן, נראה שהמפיקים מיצו את הדמות הזו מזמן ולא כל כך יודעים מה לעשות איתה.
הפריע לי שלא היה נראה שרג'י לקחה את זה כל כך קשה
היא בכתה קצת אבל בהתחשב בזה שמדובר באהוב השני שהיא מאבדת ושהוא היה ה-הפי אנדינג שלה, היה נראה שהיא השלימה עם זה די מהר. מה יעלה עכשיו בגורלה? אולי זאוס ירצה לתת פרס גם לרג'י על החיסול של האדס,ויחזיר לה את דניאל סוף סוף?
רולנד המסכן נשאר יתום!
עכשיו נגזר עליו שהפיה הכחולה תטפל בו לנצח?

דווקא זלינה שהתעוותה מהמחשבה לקרוא לתינוקת מריאן, החליטה לקרוא לה רובין
אני מבין שזו מסורת לקרוא לתינוקות בסדרה על שמות מנוחים
ואני תוהה- איך יקראו לתינוק החדש של סנואו? היידיס?

יש שם לשיפ של הוק וארתור?
המכשפה העיוורת כבר משפפת.

מי זה שוב רוקח לו מזימות? רמפל

מתי הוא יעבור כבר הלאה? רג'י, הוק, קורה ועכשיו זלינה וארתור-כולם הפכו לנשמות טובות, ורמפל ממשיך להיות הרשע הכי ותיק בסדרה.
אני בעד שיעביר את הדארק וואן לקרואלה ויצא לפנסייה כאב טרי. הגיע הזמן לדארק וואן כיפי

אני לא מאמין שעוד יומיים כבר נגמרת העונה!! מזל גדול שיש גם עונה 6 ושיש עוד למה לחכות. אני בטוח שידאגו להשאיר אותנו במתח

הלדיל

New member
עד עצם היום והברק של האדס

פרק מצוין שחותם את קשת העלילה של האדס. אז כל התוכנית של זאוס הייתה להחזיר את הברק שהאדס גנב ממנו לפני אלפי שנים? תוכנית קצת מסובכת, אה? ברק שיכול להרוג אל יכול לפעול גם בכיוון ההפוך - זאוס שלל את האלוהות מפוסידון לאחר שהוא מרד בו והשיב אותה לאחר שהוא התרצה שפוסידון סבל דיו - ואני חושב שזו הסיבה שעוץ לי גוץ לי רצה אותו. למה להיות האפל כשהוא יכול להיות אל? לא הבנתי למה הם קוראים להם 'הגבישים האולימפיים' כשהם, בפירוש, מעוצבים בצורת ברק...
לגבי ארתור החמור, אז יצא ממנו בנאדם בסוף והוא עזר להוק למצוא את הדפים הנותרים. אני מניח שארתור ימצא את המאזניים האבודים וישיב את הלימבו לצורתו האמיתית. אני מניח שעתה והאדס מת, ארתור הוא אל המוות החדש.
לגבי התינוקת, רג'ינה הייתה פחות נחמדה אם הייתה מבינה שזלינה בהעניקה את השם לתינוקת מוודאת שרובין לא ישוב לעולם. אחרי הכל, היא העבירה את נשמתו לתוך גופה של התינוקת... מצד שני, הם אמריקנים ויש להם גישה שונה לשמות. והייתי רוצה לשאול משהו לגבי אבא של בל. מדובר במלך ביער המכושף, למה הוא עדיין בעל חנות לממכר פרחים בסטוריברוק? אחד הדברים שנראו לי מוזרים בעונה השניה היה שסטוריברוק לא התפצלה מייד לעשרות ממלכות קטנות כשהמלכים ונתיניהם החזירו לעצמם את זכרונותיהם.
ולבסוף, לגבי זאוס, אני לא מבין את הביקורת. נדמה לי שהם ניסו להציג אותו כחסר גיל יותר מאשר צעיר. הוא, בפירוש, לא נראה עלם חמדות כפי שהבנתי מהביקורת.
רק לי אבל אחד הסועדים במסעדה של המכשפה העיוורת נראה כמו ג.ר.ר. מרטין? זו התספורת שלו.

למעלה