האמת שכל הקמחים החדשים לא ממש מדברים אלי
כמי שנמנעת מקטניות בפסח נותר קמח אוסם תופח לפסח, הרבה קמח שקדים
וגם מרנגים לרוב.
בכל זאת -מתכון לעוגת גבינה כשל"פ, את הבסיס של העוגה אפשר להכין כעוגת מיץ.
http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_5.html
הרכיבים לבסיס:
בקערה קטנה:
מיץ מחצי תפוז וקליפה מגוררת מתפוז ולימון
1/2 כוס סוכר
לערבב ולהניח ל- 5 דקות
3 ביצים
להקציף את הביצים בשלמות עם הסוכר
להוסיף 2 כפות שמן
חצי כפית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
בערבוב ידני להוסיף 1/2 כוס קמח תופח של אוסם
ולחלק לשתי תבניות ח"פ
לאפות בחום 170 מעלות כ- 5-7 דקות
להוציא ולקרר.
גבינה:
1 ק"ג גבינה לבנה % 5
1 כוס סוכר
5 ביצים שלמות
1 אינסטנט פודינג וניל+1 כף גדושה קמח תפו"א
גרידה מתפוז
1 כפית תמצית וניל
קרטון שמנת מתוקה (לא להקציף)
לערבב (לא חייבים במיקסר, אפשר בעזרת מטרפה) את כל המרכיבים יחד
לאחר שהתערובת הומוגנית להוסיף את השמנת (הלא מוקצפת !) ולערבב היטב.
לשפוך בעדינות את תערובת הגבינות והביצים על התחתית
אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות.
להציץ בתנור תוך כדי אפיה. העוגה עולה גבוה ומקבלת פיצוץ דקיק וגוון זהוב,בערך 45 דקות
בשלב זה כשנוצר הסדק למעלה אך העוגה עדיין טיפה נוזלית לא לתת לזה להפחיד אתכם
יש להוציא את העוגה מהתנור ולהניח על רשת הגז להתקרר.
ציפוי:
1 שמנת מתוקה
1 שקית סוכר וניל
1 כף אינסטנט פודינג וניל
מקציפים את השמנת המתוקה עם שאר הרכיבים לקצפת נוקשה ומורחים על העוגה הקרה.
עוגת גבינה במיטבה אחרי לילה אחד לפחות במקרר.