אהלן, מאיזה אלבום השיר hige hopes?

yonatan208

New member
אהלן, מאיזה אלבום השיר hige hopes?

תודה! ראיתי עכשיו את ה- פולס ואני רוצה לדעת מאיזה אלבום זה? האם זה של פינק פלויד או של גילמור? וסתם ככה, איזה אלבום של גילמור (אישי) אתם ממליצים לי לשמוע? תודה ושבת שלום!

yonatan208

New member
מתוך השיר, מה הפרוש של

המילים האלו: The grass was greener The light was brighter The taste was sweeter The nights of wonder With friends surrounded The dawn mist glowing The water flowing The endless river

השיר הוא שיר געגועים עצוב לנעוריהם

של חברי הלהקה, וספציפית על קיימברידג', העיר ממנה באו גילמור, ווטרס וסיד בארט (וכן דמויות נוספות מסביב ללהקה). העיר קיימברידג' נמצאת על גדות נהר, והיא עיר ירוקה, המוקפת גם שדות (נמצאת באזור כפרי). המילים הן יפהפיות לטעמי, וביחד עם הביצוע, מעבירים את היופי והעצב בצורה מצויינת. זהו איננו השיר היחיד שהפלויד כתבו על קיימברידג'. יש להם סדרה שלמה של שירים פסטורליים כאלו.

מדובר באחד השירים האהובים עלי, אבל אני לא

אוהב את גרסת PULSE ואת הופעת PULSE בכלל. במיוחד ב-HIGH HOPES, כשגילמור מנגן את הסולו, הוא נראה ממש כבוי. הופעה בומבסטית מדי, ובכלל משהו לא טבעי לי כשפלויד מופיעים בהיכלים "מפוארים" כאלה. פומפיי זה כבר משהו אחר... בתוך המילים לשיר פזורים איזכורים רבים לשירי פלויד מהעבר, כך שבהיותו שיר פלויד האחרון אי פעם, הוא מסכם עידן באופן הכי מלנכולי שאפשר. זאת אומרת, אפשר למצוא בו מילים, צירופי מילים או רעיונות שהופיעו בשירים אחרים של פלויד מכל התקופות, למשל - THE ENDLESS RIVER, FOREVER AND EVER כנראה מתייחס לסינגל הראשון שפלויד הוציאו אי פעם, SEE EMILY PLAY, בו נאמר באחד הבתים FLOAT DOWN ON RIVER FOREVER AND EVER. זאת אומרת, גילמור חוזר אחורה לנקודת ההתחלה הרחוקה והכואבת כל-כך. ולכל מי שיגידו לך שלא, THE DIVISION BELL אלבום אדיר.

The Walrus

New member
אממ מוזר...

פינק פלויד ומופע בומבסטי לא טבעי לדעתך? לא הולך ביחד? כי פינק פלויד הם פחות או יותר ההגדרה של להקה בומבסטית, בעיקר dark side of the moon וthe wall.

ברור שהמוזיקה "בובמסטית"

אבל מופעים מלאים אורות ופיצוצים ואפקטים וסרטונים והררי אנשים, ותיאטרליות דוחה כמו שהיתה במופעים המזוויעים של החומה כשהמוזיקה כאילו נשכחת בצד והכול הופך לסתם איזה אירוע תרבותי-חברתי ולא אנשים שבאים רק לשמוע מוזיקה. זאת הסיבה שרוג'ר ירק את היריקה ההיא. עוד משהו, אני מעדיף להגיד מוזיקה בשרנית ועשירה מאשר בומבסטית.

The Walrus

New member
אבל אתה סותר את עצמך

מי שאירגן את המופעה ה"דוחה" של החומה הוא ווטרס בעצמו, שהיה אחראי על כל פרט ופרט בו. ווטרס לגמרי בעד תיאטרליות, סרטונים וכל מה שציינת - עד היום הוא משתמש בלייזרים, מסכים וכו'. הסיבה שהוא ירק את היריקה היא שהוא התעצבן על הקהל שלא הקשיב לו, והעדיף לעסוק בסמים\קפיצות לא קשורות למוזיקה במקום.

warster7

New member
מתוך האלבום דיויז'ן בל

(DIVISION BELL) האחרון של פינק פלויד. (שאחרי רוג'ר ווטרס.) פולס יצא שנה אחרי וגם הוא של פינק פלויד. אני מאד אהבתי את on an island של גילמור, בעיקר את שני השירים הראשונים, ו-take a breath

למעלה