אהלן! מקווה שזה הפורום המתאים-

CrazySheep111

New member
אהלן! מקווה שזה הפורום המתאים-

רציתי לשאול כיצד נראית הפריחה של "קדחת חוזרת", עקיצה אחת ואודם, מס' נקודות, עקיצות בולטות... אם מישהו יוכל לתאר לי בבקשה יצד זה נראה, זה יעזור לי מאוד. (וירגיע אותי) ותוך כמה זמן מתחיל חום חוזר, מה הזמן הארוך ביותר מזמן העקיצה עד שתחיל החום? תודה רבה!

קדחת חוזרת

יכולה להופיע פריחה בעיקר בחזה מפושטת בעיקר בחזה. בסוף אירוע החום הראשון. החום יופיע שוב אחרי כשבוע או כמה ימים עד שבועיים.

CrazySheep111

New member
שבת שלום ד"ר דן,

אני מעבירה לך משהו שכתבתי לפורום אחר כשחשבתי שלא תענה עד ה21- יום שבת, טיילתי עם המשפחה שלי, הלכתי בשדות באיזור מלא סרפדים-טבע, ובין השאר גם זחלתי בתוך מערה- לא ישנתי במערה! רק זחלתי. בזמן הזחילה החולצה עלתה לי מעט... יום למחרת הופיעה לי פריחה בעיקר באיזור הבטן צד ימין, אך הופיעו נקודות גם באיזור הגב והידיים, לא היה שינוי משמעותי מאז, אבל הפריחה מתפשטת לאט לאט ובזהירות (קצב מאוד איטי-נקודה אחת נוספת בלילה..) באיזור הגב והידיים... הלכתי לרופא עור ביום שלישי ואמרתי לו שמרחתי 'טבעקוטן' על האיזורים ולא היה שום שינוי, והוא טען שזה נראה לו כמו עקיצות, והביא לי משחה שלדבריו "חזקה יותר" שמה- "פוסיקורט", כל פעם שאל אותי אם היתה לי מחלת חום כששאלתי אותו לגבי קדחת המערות, וביטל את זה. בנוסף, כששאלתי אותו כיצד נראית הפריחה של הקדחת הוא אמר שזה אמור להיות בכל הגוף(?). הפריחה עצמה לא מגרדת ממש, איזור הגב והידיים מעט מגרד-אבל לא בטירוף, אני לא מרגישה את זה כמעט... אין לי מחלת חום, וגם לא היתה לי, ואני מתפקדת כרגיל, אבל הבנתי שקדחת חוזרת יכולה להתחיל עם חום גם 18 יום לאחר חשיפה. המשחה שהרופא עור נתן לי לא משפיעה, והשינוי היחיד לטובה שזה איבד ממש ממש מעט מהאדמומיות (בבטן בלבד! ואני תוהה אם בגלל המשחה או בגלל הזמן שעבר), אני שונאת לגעת באיזורים האלה, וזה מגעיל אותי ומטריד אותי מאוד, בבקשה מישהו יכול להגיד לי מה זה יכול להיות? כי אני ממש בספק שזה סתם עקיצות. תודה רבה.

למעלה