אהלן.... צריכה קצת עזרה....

פנינית23

New member
אהלן.... צריכה קצת עזרה....

אהלן כולם! אחלה פורום יש לכם כאן.... אני פנינה בת 24 ירושלמית. נורא נורא רוצה לעבוד עם נוער וילדים. אני רק לא יודעת איך לגשת לכל העיניין הזה. כי תכלס, אף פעם לא הדרכתי באופן פורמלי. אבל אני יודעת שיש לי את זה. קצתת שיפשוף. ואני בעינינים חזק. מה צריך בעצם כדי להדריך בפנימיות? יש עבודה פרטנית? או שלרוב בקבוצות? איך מגיעים לזה? ו....כן, גם זה חשוב- איך משלמים? אני ממש מבולבלת בכל העיניין הזה. הרזומה שלי לא מפוצץ בעבודה עם ילדים ונוער, אבל אני בטוחה שיש לי את זה!!! מה אתם אומרים? פנינית

my sTar

New member
את יכולה

לשלוח קורות חיים לכל מיני עבודות שנראות לך מענינות בתחום הזה מה שבטוח שנסיון מאוד מאוד עוזר.. אבל צריך תמיד איכשהו להתחיל לצבור אותו.. ועדיף עכשיו מאשר לעולם לא :) את יכולה לנסות לראות באתר 'שתיל' אם יש משהו שנראה לך יש שם המון הצעות עבודה בתחום. שיהיה לך בהצלחה!!

לעבוד בפנימייה

דבר לא קל ומתגמל בעיקר את הנפש (פחות את הכיס).הפנימיות מתחלקות לכמה סוגים, לפי סוג האוכלוסיה, רמתם הלימודית, רמתם מבחינה התפתחותית-התנהגותית וכמובן לפי הסיבה להגעה. יש פנימיות למחוננים (למשל בואייר), יש פנימיות לנוער מצוקה רגיל, יש פנימיות לילדים עם בעיות התנהגות, יש למפגרים ויש פנימיות פוסט-אישפוזיות ועוד... יש פנימיות לילדים ויש לנוער. יש כאלה שגם וגם. יש פנימיות שמשלבות מסגרות יום ויש כאלה קהילתיות. יש לבנים ויש לבנות ויש מעורבות. יש מבחר גדול מאוד (גם בירושלים וסביבתה.ככל שהפנימייה עובדת עם ילדים בוגרים יותר, או מופרעים יותר (PC:עם בעיות התנהגות קשות יותר), כך עבודת הנשים בפנימייה קשה יותר בד"כ, בעיקר מבחינה נפשית (לפעמים גם פיזית).לכל פנימייה יש את הדרך שלה לטפל בילדים - איזשהי תיאורייה שעל פיה הפנימייה הזו עובדת. לכל פנימייה יש היררכייה שונה בצוות ולכל פנימייה יש שילוב שונה של עו"סים-פסיכולוגים בתהליך.מה צריך בשביל לעבוד בפנימייה? זוהי שאלת השאלות. לדעתי צריך להיות "סגורים" מבחינה נפשית. מי שעוד לא התבגר לגמרי כדי להרגיש שהוא מסוגל להיות תחליף להורה של הילד ולהכיל קבוצה של ילדים על כל בעיותיהם (והרבה פעמים גם של הצוות...), לא יהיה מסוגל לשרוד לאורך זמן. צריך גם לדעת שהילדים חוו יציאה מהבית, שזו טראומה לא קטנה בשום קנה מידה. הרבה ילדים לא חוו חיים מסודרים ומלאים ולכן צריכים מדריכים שיחזיקו מעמד לאורך זמן ארוך ככל האפשר (וזה לא קל בעבודה הזאת) והעיקר - שיהוו להם דוגמא לחיים נורמליים, שהם יכולים לשאוף להגיע אליהם.לגבי ירושלים - יש באיזור את בואייר, פנימיות ומשפחתונים של אור שלום, "בני ברית", "רעים" ועוד... תחפשי במקומונים של יום ו'... בהצלחה. אלברט שווייצר אמר פעם: "היחידים מאיתנו שיהיו מאושרים באמת, הם אלה אשר חיפשו וצאו את הדרך הטובה ביותר לשרת את בני האדם"

פנינית23

New member
חבר'ס.... תודה.

הרבה חומר למחשבה זרקתם לי כאן.... ממש כיף שאתם כאן. שוב, תודה!!!!

למעלה