אהלן..שאלה בקשר לממוצע בגרויות

omri1708

New member
אהלן..שאלה בקשר לממוצע בגרויות

מה נחשב טוב בממוצע בגרויות? חישבתי באתר של אוניברסיטת תא..אני לא יגיד כמה יצא לי כי אני לא יודע אם זה נחשב טוב או לא שלא יהיו פאדיחות אז
.. אם אפשר מה נחשב לא טוב (לדוגמא שקול למתחת ל550 באיכסומטרי) מה נחשב טוב ( לדוגמא מעל 650 באיכסומטרי) או טוב מאוד (מעל 700 באיכסו..הבנתם את הרעיון ניראה לי..) סבבה? תודה

kontsy

New member
המממ...

נתחיל מזה שאתה לא צריך להתבייש ממוצע הבגרות שלך, כולנו התחלנו איפשהו... הדירוג הוא ביחס לרפואה ומה שאתה צריך, וזו דעתי האישית בלבד: טוב מאוד 110+ (יש אנשים שמגיעים גם להרבה יותר) טוב 107 לא משהו 100

יוסי n

New member
הכל יחסי.

650 בפסיכומטרי - טוב, +700 - טוב מאד וכו'... ביחס למה? ציון ההתאמה (הסכם) מורכב משקלול של שני נתונים: ממוצע בגרויות וציון פסיכומטרי, ולכן הכל יחסי (אחד "מחפה" על השני). בכל הקשור לקבלה לרפואה, גם ציון 730 בפסיכומטרי יכול להיחשב לנמוך, אם הוא משולב עם ממוצע בגרויות נמוך (105 ומטה). במקרה הספציפי שלך, ממוצע הבגרויות שלך גבוה ומספיק בהחלט. אם יצטרף אליו ציון פסיכומטרי בסביבות ה-740, סביר להניח שדלתות כל הפקולטות לרפואה בארץ תיפתחנה בפניך. בהצלחה.

כמה שאלות בנוגע לשיפור בגרויות

שלום לכולם. אני עדיין בצבא אבל משתעשע ברעיון של לימודי רפואה. אני עומד כרגע על ממוצע בגרויות של 107 ופסיכו 672 (שאותו בטוח אאלץ לשפר) מה בנוגע לשיפור ציוני הבגרות? איך זה נעשה? עד כמה זה שווה מבחינת שיפור הסכם? יש טעם לשפר מקצועות לא מורחבים? האם יעזור לי לעשות יחידות בגרות נוספות במקצוע "קל"? זה אפשרי בכלל? איזה ציון קובע - האחרון או הגבוה מבין השניים?

ברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

מצטערת לבשר לך, אבל כדי שיהיה לך סיכוי קבלה ריאלי, תצטרך לשפר גם את הבגרויות וגם את הפסיכומטרי. אם אתה אינטרני, לבגרויות עצמן אתה נרשם בתיכון שלך וגם עושה אותן שם. הלמידה לבחינה מוטלת עליך, ואתה יכול לבחור לעשות קורס או להשיג חומר וללמוד לבד. יש טעם לשפר כל דבר שיעלה לך את ממוצע הבגרות, גם מקצועות לא מורחבים ולפעמים אפילו אותם באופן ספציפי, כי הם אלה שמורידים לך את הממוצע, גם אם קיבלת בהם 100. בשיפור בגרויות כמעט הכל אפשרי. אתה יכול לעשות את אותו מקצוע גם עשרים פעם אם תרצה. כדי להקפיץ את ממוצע הבגרות בד"כ מומלץ להרחיב אחד או שניים ממקצועות החובה כמו ספרות או היסטוריה, אבל מה שכדאי לך לשפר באופן ספציפי תלוי בהרכב הבגרות שלך. הציון הקובע הוא הגבוה. המשקל של הבגרויות בסכם ההתחלתי שלפיו מזמנים למיונים הוא 50% בתל אביב, 30% בטכניון ובירושלים ובבאר שבע אני לא בטוחה, כי שינו שם את שיטת חישוב הסכם בשנה האחרונה, ולא ידוע בדיוק איך. בכל מקרה, אני מאוד ממליצה שתעיין קצת בשאלות הנפוצות של הפורום, זה יעזור להבהיר לך את הכל קצת יותר.

יוסי n

New member
אושרית, לא הבנתי משהו.

"...גם מקצועות לא מורחבים ולפעמים אפילו אותם באופן ספציפי, כי הם אלה שמורידים לך את הממוצע, גם אם קיבלת בהם 100." איך מקצוע שקיבלתי בו ציון 100 יכול להוריד לי את הממוצע?

יוסי n

New member
אז רק לשם ההבהרה:

כוונתך היתה להרחבת מקצועות אלו להיקף גדול יותר של יח"ל, ולא לשיפור הציון בהם בהיקף היחידות הקיים.

לא זו הייתה הכוונה

תעודת הבגרות מתחלקת למקצועות שמשקלם ביחידות קטן יחסית (יחידה אחת או שתיים למקצוע), ואין עליהם בונוס (אלא אם כן מרחיבים אותם, אבל אני לא מדברת על המקרה הזה), ולמקצועות שהמשקל שלהם ביחידות גדול יותר (ארבע-חמש יחידות למקצוע) ובנוסף מקבלים עליהם בונוס. כלומר, המקסימום שאפשר להגיע אליו במקצועות החובה הקטנים הוא 100, לעומת מקסימום של 120-130 (תלוי במקצוע ובאוניברסיטה) במקצועות שניתן להרחיב אותם כמו מתמטיקה, אנגלית ומורחבים נוספים. זה אומר שגם אם מקבלים את המקסימום האפשרי במקצועות החובה הקטנים, הם עדיין מושכים את הממוצע למטה בהרבה מקרים, כי המקסימום שלהם קטן מהמקסימום של המקצועות המורחבים. אז אם 100 במקצועות האלה מושך את הממוצע למטה, ציון נמוך יותר ימשוך אותו עוד יותר למטה, מה שאומר ששיפור הציון במקצועות אלו בהחלט יכול להעלות את הממוצע במספר נקודות מכובד. כדי לראות את זה מספיק להיכנס לאחד המחשבונים של האוניברסיטאות ולשחק קצת עם המספרים.

HawkEmpire

New member
אני די בטוח

שהגבוה, אבל מכיוון שעדיין לא ניגשתי למלאכה זו, בל יחששו לתקן אותי בעלי הניסיון. :)

חיים טובים, הא? ../images/Emo13.gif

יאללה! כמה עולה להרשם לבגרות? המורה לספרות עוד תהיה גאה בי בסוף! חחחחחח

HawkEmpire

New member
אני חש צורך

לצאת מצפיה בלבד כדי להכריז שם ממוצע בגרויות 102 קיים. כן, כן, מפגרים אבל אופטימים. מה שנצטרך לשפר, נשפר, כמה שנצטרך ללמוד לפסיכו, נלמד, ואני נוטה להאמין שיהיה בסדר.

לא מפגרים!

בכל סקאלה אחרת פרט לפורום הזה זה ממוצע מצויין... לפני ששיפרתי בגרויות היה לי ממוצע 99, עכשיו כמעט 108, וזה מספיק במקרה שלי.

kontsy

New member
לא לדאוג!

רפואה זה סוג כזה של מקצוע כשאתה אומר את הממוצע שלך לאנשים אחרים בעצב (כי הוא לא מספיק להתקבל) הם מרימים גבה כי זה ממוצע טוב מאוד באופן כללי. רק שהוא לא מספיק, אבל בשביל זה משפרים, התחלתי מ103 ואחרי 3 בגרויות
אני מתחילה ללמוד השנה
יהיה טוב

HawkEmpire

New member
תודה על העידוד

מודאג אני לא מודאג בכל מקרה, אני פשוט רואה שיש עוד מה לעשות. אבל אני כמובן שמח לשמוע על הצלחות שבאו לפני.

למעלה