אהלן שאלה לגבי ספרים במתכונת החדשה בלשון

Jordan232

New member
אהלן שאלה לגבי ספרים במתכונת החדשה בלשון

שלום לכולם..

עם אילו ספרים אתם לומדים למתכונת החדשה בלשון? אני רוצה לעזור למישהו בבגרות הזו, והוא כבר סיים את התיכון, ולשם כך אני רוצה לרכוש את הספרים המותאמים םמתכונת החדשה. אז.. עם אילו ספרים אתם לומדים?
תודה!

trilliane

Well-known member
מנהל
אני ממליצה על הספרים של נגה גנאל ויפעת שרעבי

"בין המילה לטקסט" ודומיהם. חלק מיועדים לשאלון א' וחלק לשאלון ב' (כתוב עליהם). הספרים בנויים היטב, מסודרים בצורה נכונה, מכילים הסברים טובים וברורים ותרגילים מוצלחים. כמו כן עוד לא מצאתי בהם טעויות (ולצערי זה לא נדיר כלל...
). אני אוהבת ללמד מהם.

אני מצרפת קישור לאתר של הוצאת שרי:
http://www.sherypub.co.il/nuw.html
באתר יש גם תשובות לספרים שזה יתרון עצום כי לרוב כשתלמיד מתרגל אין לו משוב ודרך לבדוק את עצמו אלא רק להיעזר למורה, וכאן ניתן להוריד קבצים עם התשובות חינם (ולא צריך לקנות מדריך למורה או משהו כזה).

jsaada100

New member
ניסיון לעזור

שלום לך ,

כל הכבוד על רצונך הטוב לעזור ולסייע
.

שנית, הייתי מציע לבדוק בבתי הספר השונים באזור מגורייך באילו ספרים הם משתמשים להוראה ולתרגול - התשובות הפרקטיות שלהם, יוכלו לסייע לך לא פחות מכל תשובה שאדם כזה או אחר
ייתן לך (מבלי חלילה לזלזל בתשובות וההצעות שתקבל).

בהצלחה ,
יהונתן

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מסתייגת מהצעתך, פופולרי אינו הטוב ביותר

בתי ספר רבים משתמשים בספרים שניקנו במרוכז במחיר מוזל (והשיקול הוא המחיר ולאו דווקא איכות הספר) או שמשתמשים כבר במה שיש ומחלקים לתלמידים בכל שנה...

מניסיון והיכרות של חלק מהספרים, יש מוצלחים (כמו זה שהמלצתי עליו) ויש כאלה שהרבה פחות – מכילים מעט מאוד הסברים, החומר מסודר בצורה מבלבלת, הדוגמאות לא מדויקות וכו'. חמור מכך, יש ספרים שאף מכילים טעויות...
(או אי דיוקים גסים) – ועדיין בתי ספר רבים משתמשים בהם.

למעלה