אהלן שאלה על 50 סמ"ק

sem hasoi

New member
אהלן שאלה על 50 סמ"ק

רציתי לשאול האם קטנוע של 50 סמ"ק זה יכול להיות כלי יעיל גם לנסיעות בינעורוניות או שמה רק לעיר זה כדאי ? בתודה מראש.

תלוי....

שלום לך,וברוכה הבאה. הנסיעה הבין עירונית ,תלויה במספר הקמ"שים... למשל אצלי בישוב,זה בסדר ליסוע בנעירוני ,כי המרחק הוא 5 ק"מ ממני לעיר השנייה....אתה מבין? תלוי עד כמה,והאם זה על בסיס יומיומי. שבת שלום

q w e r t y1

New member
איך הייתם נוסעים מנתניה לתל-אביב

על 50 סמ"ק? האם מותר לנסוע על כביש החוף?

אהוד א1

New member
מותר אך לא מומלץ.

איןבעיה חוקית בתנאי שאתה לא עולה על נתיבי איילון.ממש לא מומלץ וממש מסוכן.אין סיכוי שתעמוד בקצב של המכוניות שמסביבך וזה מצב בעייתי מבחינתך.אני עושה מסלול דומה (רשפון-ת"א)עם סופר דיוק 125 ואפילו לו חלק מהזמן יש בעיה.

yuvalfra

New member
אל תשכח

שאפשר ליסוע על השוליים (הרי לא אוכפים), אבל גם זה לא מומלץ ומסוכן.

אהוד א1

New member
לגבי אי האכיפה

חשוב לציין שלא שונה שום חוק:עדיין אסור לרכב על השוליים.בסה"כ מדובר בהנחייה לשוטרי מתנ"א לא לקנוס רכבים דו-גלגליים שרוכבים בשעת פקק על השוליים במהירות סבירה.עדיין כל שוטר יכול להחליט שאין פקק באותו רגע או שמהירותך אינה סבירה ולקנוס אותך. מעבר לכך -נסיעה על השוליים מאוד מסוכנת.שים לב כמה רוכבי אופנייים נקטלו בשנה האחרונה...

micmuk

New member
לא מומלץ

אני לא מעיזה לקחת את הטייפון (50 סמ"ק) שלי לפולג, לא כי הוא לא יגיע, אלא בגלל שזה יהרוג אותו. ברור שגם בגלל הסיבות האחרות שכבר כתבו כאן, כמו מהירות סופית שנמוכה בהרבה מהפחיות שנעות על הכביש וזה מסוכן, ולא פחות בגלל שניסה יומיומית כזאת תהרוג אותו מהר. אני אישית מגיעה לרכבת עם הדו"ג וממשיכה ברכבת, גם נוח וגם בלי פקקים. (ואילו היה לי רישיון על יותר מ- 50 סמ"ק הייתי משדרגת את עצמי לסביבות ה-200...) מיק

למעלה