אהלן . שאלה קטנה

אהלן . שאלה קטנה

חזרתי השבוע מדרום ירדן שם יצא לי לראות לא מעט זוחלים אך מכיוון שאיני מבין הרבה בתחום לא ידעתי בדיוק מה ראיתי. חלק מהזוחלים שכן הצלחתי לזהות הם 2 פרטים של אפעה מגוון, זעמן שחור 3 מ' והרבה מאד פרטים של נחשון מים משובץ. אני יודע שהאפעה ארסי ומסוכן אך מה אם שני האחרים, מה התגובה שלהם במקרה ואגע בהם? האם הם מסוכנים? תודה.

Snake i

New member
זעמן פשוט ינשך ונחש מים משובץ....

הוא פשוט יחרבן וישיתן עליך בריח כ"כ נורא שזאת תהיה הפעם האחרונה שאתה תעז להרים אותו.

Sprite2k

New member
טוב שלא הגזמת "קצת"

בגודלו של הזעמן השחור... הפרט הגדול ביותר שנמצא עד היום היה 262 ס"מ...

naja

New member
מאיפה הנתון הזה?(262 ס"מ)

האם מדובר במדידה שניתן לסמוך עליה? אני מכיר 3 מדידות שאני סומך עליהן, שלושתן בסביבות ה250(שניים מהנחשים ראיתי במו עיניי). הסיבה שאני מתעניין בכך היא שאתמול יצא לי ללכוד את הזעמן השחור הכי גדול שלכדתי עד היום (לפחות מאז שהתחלתי למדוד פרטים גדולים). האורך שלו הוא 220 ס"מ אולם הזנב שלו קטוע חלקית. מנתונים שאספתי בעבר חישבתי פחות או יותר את אורך הזנב המקורי והפרט הזה היה אמור להיות להערכתי באורך 235-240. המשקל שלו מתקרב ל2 ק"ג(אין לי משקל מדוייק). אם למישהו יש מדידות מדוייקות של פרטים גדולים אני אשמח לקבל אותן לצורך השוואה. לגבי התצפית של הבחור-ידוע שאנשים לא מצליחים לאמוד אורך של נחש בתנועה, אבל ידוע גם שבטורקיה ישנם זעמנים באורך של 3 מטר, לכן קשה לי להעריך האם גם בירדן תצפית כזו יכולה להחשב מהימנה.

Sprite2k

New member
כן זהו השיא הישראלי...

נודע לי על כך בנחשיה במצובה... שדרך אגב היה לו לפני כמה זמן אחד 254... ממש מפלצת ואחד היפים..

Nailicq

New member
239 ס"מ ...

בעבר הרחוק מאד (לפני 23 שנה) כשהדברים היו אחרים, גידלתי לתקופה מסויימת פרט שלכדתי. ע"י מתיחת חוט לאורכו ומדידתו, אורך הפרט היה 239 ס"מ ומשקלו 2130 גרם. הפרט היה "מצולק" מאד וניקר עליו שחייב לא היו קלים.

MOP1991

New member
אפרופו זעמן שחור,

אני מצאתי זעמן שחור אתמול באורך של כמטר 180 ,שמן ויפה. שהלכתי להביא את המצלמה,לצערי ערבי שעבד במקום הרג אותו. כך שיצאו תצלומים שלאחר המוות

gaichuk

New member
אין לי נתונים מדוייקים אבל...

אחד הנחשים השחורים הכי גדולים שראיתי (ויצא לי לראות לא מעט באיזור המטעים,הלולים ופינת החי) היה פרט שהגיע אלי מיעקב סלע. הנחש היה באיזור ה-2.5 מטר ושקט כמו שלוון. מה שידוע לי זה שהוא נתפס בשלב המעבר לשחור במושב היוגב וכך הוא גם נקרא. אני חשבתי שוורגס יותר מתאים...

למעלה