אהלן..שאלה

אהלן..שאלה../images/Emo29.gif

דיברתי עם מישהו והוא אמר לי שיש לו אקווריום של מים מלוחים. לי היה אקווריום אבל רגיל..כאילו מים...רגילים... ועכשיו אני רוצה לקנות אחד חדש... מה ההבדל בין אקווריום של מים רגילים לזה של מים מלוחים? תודע

Suikun

New member
מים מלוחים

במים מלוחים מן הסתם יש דגים אחרים, וטיפול באקווריום מים מלוחים צורך המון תשומת לב וידע, וכמובן- כסף. זה יותר יקר. וההבדל העיקרי, לדעתי- שאת רוב דגי המים המלוחים תופסים בשונית, מה שעושה אותם יקרים ועדינים יותר, וגם הורס לנו את הטבע.

nirfun

New member
מים מלוחים...

suikun צודק, העסק הזה ממש יקר ודורש המון ידע, ניסיון והשקעה.... לפי צורת הכתיבה שלך נראה שאתה מגדל מתחיל או לא מבין כל כך...(תקן אותי אם אני טועה)... ולכן לא הייתי ממליץ לך ללכת על מים מלוחים.... דרך אגב... למים "רגילים" קוראים מים מתוקים.

varda

New member
יש גם מים חצי מלוחים (Brackish)

המושגים ע"י הוספת כפית וחצי מלח לכל כמה ליטרים (שכחתי את היחס המדויק) במים כאלו אפשר לגדל מולי וגופים (שחים גם במים מתוקים, ויש האומרים שהמלח אפילו משפר את צבעיהם) פאפרים- דגים חמודים בטירוף, מונו, ועוד כל מיני. אקווריום של מים חצי מלוחים עמיד יותר בפני בקטריות (בגלל המלח המחטא) ויש מגדלי דגים המצדדים בהוספת מעט מלח ים לאקווריום מים מתוקים (מאותה סיבה)

Suikun

New member
לא לשכוח

שישנם דגים שהוספת מלח פוגעת בהם, כגון דגי חתול למיניהם.

OZEEVI

New member
יש המון הבדל

גם בטיפול וגם בכסף, אם אתה רוצה לעבור למלוחים כדי שתדע טוב על הנושא. יש הרבה הבדלים בין האקווריומים והם: 1)אתה צריך אקווריום מיחוד למים מלוחים. 2)אתה צריך מפרק חלבונים 3)חול אלמוגים 4) מלח סניטטתי לאקווריום 5)מקרר 6)מנורה טובה שתתאים לאלמוגים 7)כמובן אלמוגים 8)מחמם עם משהוא מיחוד לאופציה של מלח 9)פילטר חזק מאוד ואני חושב שזהו ואולי גם סנאפ הקיצר הכול יעלה בערך בין 5000-7000 שקל

Suikun

New member
כמה תיקונים..

לא כל אקווריום מים מלוחים צריך מקרר, כיוון שלא בכל אקווריום מים מלוחים יש אלמוגים או רכיכות שזקוקות לזה. ואיך הכנסת את המחמם? ואני משער שהתכוונת סאמפ, לא סנאפ.

אורי-

New member
ועוד קצת :

ת'כלס למים מלוחים לא צריך כלום , חוץ ממלח ופורק חלבונים בסיסי (סאמפ לא חובה). תאורה + קירור + תוספי קלציום למים+ סאמפ עם פורק חלבונים מאסיבי+ רפיוג'ים + חול אלמוגים + סלעים חיים = לאלמוגים. יש שני סוגי מלוחים - מרינה וריף. ריף מכיל אלמוגים וחסרי חוליות כגון שושנות , מרינה זה אק' "רגיל" רק מלוח. זה כמו ההבדל בין אק' צמחיה לאק' "רגיל". מי שממש בקטע של צמחיה יוצא לא מעט כסף בשביל להתאים את האק' לצמחיה.

אורי-

New member
ועוד דבר שאולי יחדש לכמה , לי זה חי

לי זה חידש. יש מי שמגדל דגי מרינה בתצורה של "ננו מרינה" (ננו זה ביטוי , שמדבר על סדרי גודל ממש זעירים) , מה שאומר מרינה של 60 ליטר... יש גם ננו ריף , אבל מכיוון שהאק' האלה כל כך קטנים זה עניין למקצועניים , כי כל טעות תשנה מיד את הערכים במים והכל עלול למות.

OZEEVI

New member
אני לא ממש מבין במלוחים

בעצם אני כמעט ויודע משהוא במלוחים אני פשוןט אומר דברים ששמעתי מכל מיני מגדלי מלוחים

וואי...תודה על התגובות../images/Emo140.gif../images/Emo29.gif

אז ראשית כל אני בת
כן כן..מה לעשות..זה מה שיצא
טוב..הפחדתם אותי עם זה
אני אחזור למים מתוקים
סתם עניין אותי לדעת כי יש לנו במושב איזה חנות גדולה של דגים והוא אמר לי שהוא קנה שמה דגים או משהו כזה ושזה חנות יפה... אבל שוב תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה