אהלן שאלה

boazt25

New member
אהלן שאלה

טוב אז בסוף אוגוסט אם הכל יהיה בסדר (טפו טפו) יצא לאוויר העולם הן הבכור שלנו. כמו כל זוג כבר התחלנו לקנות ציוד לתינוק והשארנו אותו בינתיים בחנות עד שנבקש אספקה הביתה. השאלה שלי היא: האם הזמנתם לפני הלידה את כל הציוד אליכם הביתה, או שמא במסגרת האמונה התפלה שזה מזל רע להביא את הציוד לחדר לפני הלידה, עשיתם זאת רק לאחר הולדת התינוק ? אני יודע שזאת שאלה קצת מוזרה, אבל לא מעט אנשים שאני מכיר אומרים שאסור להביא את הציוד הבייתה לפני הלידה כי זה מזל רע ורציתי לדעת מה דעתכם ?

shno

New member
זה כמובן מאוד אישי

אנחנו לא מאנשי האמונות (גם טפלות וגם שאינן טפלות
) ולכן אנחנו הבאנו הכל הביתה ברגע שהיה מוכן - כדי לסדר הכל לפני שהבכורה נולדה. הדבר האחרון שהייתי צריך מיד אחרי הלידה, זה להתחיל תיאומים ואירגונים וסידורים של כל הציוד. רציתי בימים אחרי הלידה להיות עם כמה שיותר זמן בשביל להיות עם האישה בבית החולים, לארגן את המעט שנותר, ולנוח (אצלנו הלידות הן בסביבות 3-4 בבוקר, אחרי המון שעות צירים - צריך גם להשלים שעות שינה מתישהו במהלך הימים שהאישה והעולל עוד בבי"ח). בקיצור - דעתי היא שמה שאפשר לארגן לפני הלידה (ואפשר לארגן את הרוב המוחלט) - עדיף.

akavishon

New member
מסכים לכל מילה. אני בעקרון לא מאמין לאמונות

טפלות כי זה מביא מזל רע... אבל מה אתה צריך את כל ההתעסקות בזמן שאשתך בבית חולים. מה יקרה עם משהו לא יגיע כמו שצריך (שבור / לא בצבע שרציתם / לא הדגם)? אם אין את הקטע של האמונות הטפלות, תביאו את הדברים הביתה, תסדרו את החדר מראש, תראו שהכל מתאים לכם ומסודר לפי הסדר שלכם ולא לפי הסדר של אמא שלך / שלה. ושיהיה במזל טוב ובהצלחה.

hag70

New member
גם אני במסכימים

הכנו הכל מראש כדי שלא נתקע על שטויות (גם ככה זה חת'כת אופרציה, שממש אין כח להתעסק עם מנהלות מיותרות). אבל כאמור - זה מאד אישי. המוכרות היו מאד בשוק כשהגענו בסביבות חודש שביעי. מזל טוב בכל מקרה

נטע777

New member
שאלה במקום../images/Emo13.gif

ואני מאוד מבינה אותה. אנחנו עשינו עסקת לידה לפני, אבל לא העזנו להביא את הדברים הביתה. ביום הלידה התקשרנו, הביאו את הדברים ולא היתה בעיה. עד השחרור הכול היה. מקסימום משלימים דברים דחופים. ואם מדובר בקיסרי,אז בכלל יש זמן... בהצלחה ובלי לחץ ולידה קלה.

ronnm

New member
גילוי נאות - תגובה מבאסת

ההריון הראשון שלנו לא הצליח ונגמר בסוף החודש השישי. בעקבות הטראומה הזאת החלטנו לא לקנות שום דבר עד סוף ההריון השני - עד שכבר ממש לא הייתה ברירה. בפעם הזאת - מכיוון ששגיא הפתיע אותנו בגיחה מוקדמת כלום לא היה מוכן, כך שכל החודש הראשון שהוא היה בבית לא הייתה לנו מיטה בשבילו ולא שידת החתלה והסתדרנו מצויין. בקיצור מה שרציתי להגיד זה - לא למהר עם ההזמנה, לא חייבים להכין את הכל לפני, וגם לא חייבים לעשות התרוצצויות ביום שאחרי הלידה, גם עם הכל יגיע שבוע שבועיים אחר כך לא יקרה כלום.

Master Stav

New member
../images/Emo24.gif השנייה שלי הראשונה של אישתי ...

איבדנו אותה ביום הראשון של החודש התשיעי ....קשר אמיתי בחבל הטבור ... וכן כבר הכל היה מוכן בבית ....השלישית שלי השנייה של אישתי ....הגיעה לעולם והדברים הובאו אחרי הלידה הבייתה רק צבעתי את החדר .....וזה היה שם .... סה"כ מדובר בדבר מאד אישי אין רקשר לאמונות טפלות יש קשר פשוט לפחד אמיתי מאובדן וזכרונות וקישורים מכאיבים תעשו מה שנראה לכם נכון זה בדרך כלל נכון בקרים האלו ...

wild sands

New member
אנחנו הכנו הכל מראש

במסגרת שגעון הקינון ודיבוק השיפוץ. בימים הראשונים אחרי הלידה שמחתי שיש לי פחות דברים על הראש ופחות דאגות לפני - כך הייתי פנוי לטפל באימת הגזים. מצד שני, כפי שמספר אנשים כבר כתבו, אם יש חשש או ניסיון קשה בהחלט ניתן לעכב את ההזמנה. אגב, שמעתי כבר סיפורים על הכנות מראש והפלות בהן החנויות קיבלו חזרה את הציוד ללא בעיות (הרי לא נעשה בו שימוש). אני חושב שהרבה חנויות (ובוודאי שילב) נוהגות באנושיות חריגה למקומותינו.

boazt25

New member
תודה לכולם

נתתם תשובות טובות לכאן ולכאן. ולכל מי שאיבדו הריון שלא תדעו יותר צער.

אפשר להוסיף עוד תגובה?

מכיון שידענו שלא יהיה מי שיסייע לנו בימים הראשונים לאר הלידה, העדפנו שהכל יהיה בבית ויחכה לנו כשנגיע עם התינוקת ולכן ארגנו מראש את הכל בבית. ממילא כשנולד ילד שני יש כבר את הכל מוכן , נכון? זה הרי נמצא בבית ומחכה מהילד הראשון, אז למה לחכות עם הדברים גם בילד הראשון? והכל - עניין שלכם ושל מה שאתם מרגישים. שיהיה בשעה טובה.

ettt

New member
מותר לאמא שמציצה להגיב

אני חושבת שאתה מכיר את הסיפור המסובך שך ההריון שלי. ולכן מאוד מאוד פחדתי רק להזמין את הדברים... כשהייתי בבי"ח באשפוז הארוך ביקשתי מהאיש שיביא את הדברים הביתה- אבל זה רק כי ידעתי שעד אחרי הלידה לא היה בבית. ומצד שני- רציתי שהכל יהיה מוכן כדי לא להתעסק עם זה בימים הראשונים. "למזלנו" איתי נולד קצת הרבה לפני הזמן והיה עוד 3 שבועות בפגיה- ואז צבענו את החדר, קישטנו, הוספנו דברים שלא היו בחבילה.

למעלה