אהלן! שלום לכולם וחג שמח.

mymon9399

New member
אהלן! שלום לכולם וחג שמח.

רצית לשאול על השלמת בגרויות, סיימת ביה"ס בשנת 2006, המגמת אלקטרוניקה, וכיום אני רוצה לשפר בגרויות.
אז רציתי לשאול לאיזה בגרויות ניתן ללמוד לבד וניגשים במועד החורף הקרוב, במתמטיקה אני 3 יחידות, ובאנגלית אני 4, בנוסף יש לי נכשל באזרחות.
על איזה מקצוע אתם ממליצים לגשת אליו שניתן ללמוד לבד?

תודה מראש.

mymon9399

New member
הרחבת השאלות.

תודה רבה לכם על התשובות, אוקי במידה ואני מחליט לגשת ל 5 אנגלית, איזה שאלונים אני צריך להשלים?
בתיכון עשיתי 4 יחידות בציון של 90, לגבי המתמטיקה האם כדאי לגשת ל 4 יחידות , או שיותר עדיף לשפר את הציון ב 3 יחידות, זה עומד על משהו כמו 80.
המליצו לי לעשות 5 גאוגרפיה כי זה קל, ואת האמת זה חומר שדי מעניין אותי ואני גם טוב בו, העניין הוא שיש לי כבר 10 אלקטרוניקה מורחב ו 3 פיזיקה,
אפשרי להוסיף 5 יחידות נוספות?.
ואם במידה אני הולך רק על ה 5 אנגלית, יש איזה מקצוע חובה שאתם חושבים שקל לשפר בו את הציון?

תודה מראש.

matan21b

New member
ניסיון לעזור

שלום,
לאזרחות בהחלט ניתן ללמוד באמצעות מיקודית (של רכס מומלצת) ולגשת באופן עצמאי. ממליץ לך לעבור על בגרויות משנים קודמות על מנת להבין את מבנה הבחינה ואת אופן בחירת השאלות.
לגבי מתמטיקה, זאת משימה לא קלה אך אפשרית. השאלה היא אם יש לך צורך בכלל במתמטיקה 4 יח"ל. אם אתה מתכוון להמשיך ללימודים במקצועות ההנדסה/מדעים מדויקים אז תהיה חייב מתמטיקה ברמת 4 יחידות מינימום, ומומלץ ללמוד באמצעות קורס או מורה פרטי. במידה ואתה רק רוצה לשפר את ממוצע הבגרות, כדאי לגשת למתמטיקה 3 יח"ל שוב ולשפר את הציון.
השאלונים שחסרים לך באנגלית הם F ו-G (מס' שאלונים 107 ו-108 בהתאמה). מועד חורף תשע"ד זהו המועד האחרון בו ניתן לגשת לבגרות באנגלית במתכונת הישנה, ללא ספרות אנגלית.
לגבי הוספת 5 יחידות נוספות, מכיוון שיש לך כבר מקצוע מורחב אז מומלץ להרחיב את מקצועות החובה (היסטוריה/תנ"ך/ספרות) לרמת 5 יחידות. הרחבת מקצוע חובה מעלה את ממוצע הבגרות הרבה יותר מאשר הוספת מקצוע 5 יחידות נוסף.

בהצלחה
מתן

למעלה