אהלן! שלוש שאלות לטורפים.

אהלן! שלוש שאלות לטורפים.

אחרי שוטטות ארוכה ברשת בחיפושים אחר שיטת הכנה של אסאדו, אני יושב כאן בקריז. כל המתכונים שמצאתי, כולם כולל כולם, וביניהם גם כאלה של כל מיני "שפים" ממסעדות בעלות שם, כוללים בישול (?!) של הנתחים. אותו הדבר נכון גם לגבי ספייריבס, אבל שם זה עוד נשמע הגיוני... 1.א- למה? 1.ב- איך עושים אסאדו באמת...? אני רוצה להכין ספייריבס בברביקיו. 2.א- איך? 2.ב- אם אפשר מתכון לרוטב ברביקיו שהמרכיב הראשון שלו הוא לא "בקבוק רוטב ברביקיו". 3 ואחרונה... לפני שאני מתחיל לעשות כאן ניסויים על עיוור. מישהו מכיר במקרה אי אילו מתכוני בשר+אלכוהול מובהקים? ואני לא מדבר על צלי ביין אדום, או הוספת כמה טיפות של משהו לתבשיל או מרינדה, אלא מתכונים שבהם הטעמים באים לידי ביטוי באמת... בברכת "וווראאווווו" והמשך שבוע נעים...

Master Stav

New member
תשובות ללילו ...

אחלה כינוי הזכיר לי ג'ינג'ית מסויימת
אסאדו .... למה ? כי זה טעים ועושה נעימים בבטן איך עושים באמת ? מתחילים מקצב מבין עניין שיכול לחור לך נתחים מתאימים השלב הבא הוא גריל שיש לו מרחק מבפחמים עצמם וניתן לווסת עלידי משחק בגחלים את החום אסאדו עושים על חום בינוני כזה שיחדור לבשר אבל לא יצרוב אותו אסאדו טוב בעיני הוא קריספי בחוץ וחי בפנים .... ספריבס בוא נתחיל מזה שספיריבס הינו אותו נתח של אסאדו אישית אני בעניין של ללא רטבים אלא קצת שום אחרי הצליה אבל אתה רוצה בברבקיו ...הנה ככה עושים זאת : חומרים לרוטב: 1 כוס קטשופ. 1 כפית רוטב סויה 1 כוס מולסה 2 כפות סוכר חום 1 בצל בינוני קצוץ דק 1 כף אבקת שום 2 כפיות מיץ לימון ¾ כוס מיץ עגבניות פלפל שחור , אבקת צ'ילי לפי הטעם אופן ההכנה: מערבבים בסיר בינוני את כל חומרי הרוטב. מרתיחים כשעה על אש קטנה , מערבבים מדי פעם. (על מנת שהרוטב לא יישרף) מניחים לרוטב להצטנן, ניתן לשמור את הרוטב במקרר מספר שבועות את הבשר שרים ברוטב וצולים או בתנור או עךל הגריל או אפילו על מחבת פסים בשר ואלכוהול 1. עוף שיכור .... בשקית קוקי מכניסים עוף שראש שום שלם עם חיתוך לאורכו הוכנס לכרסו מוסיפים 1 כוס ליקר דובדבנים או אחר שאוהבים מוסיפים חצי כוס רום חצי כפית מלח סוגרים את השקית ומכניסים לתנור על מצב גריל 2. צלי סיבירי מטגנים בצל בסיר גדול צורבים נתח מספר 5 מכל הכיוונים זורקים מסביב ראש שום קלוף 0 את השיניים ) מביאים לרתיחה ראשונה מוסיפים 3 כוסות וודקה ( לא משנה איזה למען האמת ) מנמיכים את האש למינימום האפשרי מוסיפים תפוחי אדמה קטנים קלופים מכסים את הסיר באמצעות מכסה ונותנים לתבשיל לשבת כשעה וחצי עד שעתיים מותר להפוך את נתח הבשר פעם בחצי שעה .... בתיאבון וברוך הבא

קוביקו68

New member
בזהירות

בשלב הוספת הוודקה יש להסיר את הסיר מהלהבה.....להוסיף את הוודקה פנימה ולהחזיר ללהבה..אדי הוודקה יתלקחו (זהירות על הפנים)|

Master Stav

New member
../images/Emo45.gif

תודה על ההאזהרה החשובה .... אני עושה זאת הכזו טבעיות ששחכתי לציין ושוב תודה .

תודה!

זה דבר ראשון, אני רץ להכין לי רוטב ברביקיו לספריבס של סופ"ש (או היום, תלוי אם החבר'ה יזרמו) לא מצאתי תשובה לגבי העניין עם הבישול.... למה כמעט בכל מתכון ספרייבס אומרים לבשל את הנתח? האם "כיבוס" של הבשר מתאים כאן?

Master Stav

New member
לפי דעתי

מרבית הספרים מתייחסים לבשר מופשר וככזה בישו קל מוציא ממונ את כל הגועל נפש ... מצד שני יש אולי מקום לחשוב שמדובר על צריבת הבשר "סגירה "

גם מבישול בעבר וגם מתוכניות טלויזיה

ראשית מרינדה טובה אח"כ מבשלים את הבשר, בצורות שונות, יכול להיות בתנור או עם נייר כסף על האש רק אחרי שהבשר "נופל מהעצם" מורחים בתערובת התיבול ומניחים על האש לצריבה בד"כ המרינדות מכילות חומרים מתוקים כמו מולסה או דבש שנשרפים (כולל בקטשופ)ולכן המריחה שלהם על הבשר היא רק בסוף יש תוכנית של מייקל משהו בערוץ החיים הטובים, הוא עשה שם תחרות על 2 סוגי תיבול/עשייה לספריבס שווה לחפש את זה

טוב התחלתי עם המתכון המקורי,

וזה התחיל כשדרוג, אבל המשיך שונה לגמרי, ויצא גדוווללל ברביקיו שלי: בסיר: 1 בצל + 2 שיני שום טרי - הכל קצוץ דק דק ומטוגן בכמה כפות שמן קנולה. 1 כף פלפל שחור גרוס במקום. 2 כפיות מלח. 1 כוס רסק עגבניות. 4-5 כפות רוטב סויה איכותי (לא מהמתוקים!) כוס דבש. כחצי כוס מים. כף וחצי טבסקו מעושן**** כף וחצי oyster sauce כמנה וחצי southern comfort - ליקר תפוזים וגלעיני אפרסקים אמריקאי מוכר. כף וחצי ריבת פלפלים. טחינה מהירה של כמה שניות בבלנדר ידני. בישול של שעה בערך על אש קטנה למיזוג טעמים. ו... היום בערב נדע כמה טוב זה הולך עם ריבס... ובקשר ל*****: טבסקו מעושן, למי שלא מכיר, זה אחד מבין רבים בסדרת מוצרי טבסקו. הבסיס שלו הוא רוטב שעשוי מפלפלי צ'יפוטלה. ייחודו בכך שהטעם הדומיננטי, בניגוד לשאר הטבסקו-אים, הוא לא חריף, אלא מעושן. כמובן שיש בו חריפות, אבל ברמה שלא מתקרבת בכלל לטבסקו האורגינלי. לעומת זאת, טעם העישון חזק מאוד, ומעולה. לדעתי- תוספת חובה בכל מאכל בשר, מרינדה מתוקה-חריפה-מלוחה, קדירות וכו. החסרון היחיד של הדבר הזה, הוא שהוא מגיע בבקבוק מעט גדול יותר משל הטבסקו הרגיל, ולאחר תקופה (חודשיים שלושה נגיד) שהוא עומד במקרר, הוא מקבל טעם חמצמץ, שמורגש ומעט מאפיל על הטעם המעושן המעולה שלו. שורה תחתונה: מוצר חובה. תהנו!

א פרח

New member
צלי ביין ושום

חומרים: 1250 גרם בשר קשתית חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ בערך. 2 ראשי שום קלופים. 1/4 כוס חומץ בלסמי. 1/2 1 כוסות יין אדום יבש. כ 1/4 כפית פלפל שחור וקליפות לימון במטחנה (תערובת של גרגרי פלפל שחור וקליפות לימון מיובשות במטחנה) כ 1/4 כפית פלפל 4 העונות במטחנה ( תערובת של גרגרי פלפל שחור, ירוק, לבן וורוד במטחנה) 4 עלי דפנה גדולים. כ 1/2 כפית מחוקה מלח. שמן זית. ההכנה: 1. לחמם סוטאז עם שיכבת שמן זית דקה להוסיף את קוביות הבשר והשחימן מכל הכיוונים. 2. להוסיף את שיני השום שלמות, התבלינים והנוזלים להביא לרתיחה לכסות. 3. ולשכוח על אש קטנה לכ 3 השעות הבאות עד שהבשר רך, רך( בערך פעם בשעה לבחוש ולוודא ביעבוע). כמה פשוט ככה טעים בתיאבון.

א פרח

New member
צלי בבירה

1/2 1 בשר לצלי חתוך לקוביות גדולות כ 4ס"מ על 4 ס"מ. 2 בצלים גדולים קצוצים גס. 1 ראש שום לפרוס את השיניים גס. פלפל שחור טחון טרי. מס' עלי דפנה לשבור אותם מעט. ככף גרגירי פלפל אנגלי שלמים. בקבוק בירה של 330 מ"ל הבירה לפי בחירתך – בירה בהירה, גולסטאר, הייניקן וכ"ו תיתן טעם מעודן יותר ואילו בירה כהה גייניס, לף בראון וכ"ו תיתן טעם כבד יותר ומעט מריר. 1. מחממים בסיר מעט שמן זית מטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את השום הפרוס למס' רגעים. 2. מוסיפים את הבשר, משחימים את הבשר מכל צדדיו. 3. מוסיפי את התבלינים והבירה (רצוי בטמפרטורת החדר). 4. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כ 2-3 שעות עד התרקחות הבשר. 5. טועמים ואם יש צורך זה הזמן להוסיף מלח ולהגיש. בתיאבון.

למעלה