אהלן,תזונת ספורט

אהלן,תזונת ספורט

שלום כולם,
לאחרונה התחלתי להיכנס לתקופת חיטוב ולהיות רזה יותר עם אימוני אירובי אינטנסיביים בחדר כושר,עם מטרה לשמור על מסת השריר הנוכחית שלי.העניין הוא שע"מ לצרוך חלבון,כמובן העיקר הוא מבשר-דגים-ביצים-חלב.אני ממש רוצה להפחית את מקורות אלה אבל מרגיש שאין לי ברירה אמיתית.להגיע ל-140 גר' חלבון ביום מתזונה טבעונית או אפילו צמחונית נראית לי בלתי אפשרית בהתחשב במשוואת זמן-תועלת.

אז נשאר כרגע יוגורטים,ביצים,וחלב על מוצריו.הקטניות עושות גזים,אני מאוד משתדל להימנע מבשר ועופות אבל ברירה אמיתית אני לא חושב שתהיה לי.

אם יש לכם איזשהו פיתרון,אשמח.

vegetalien

New member
האם אפשר לשאול

אם אתה שוקל 100+ ק"ג? כי 140 ג' חלבון ביום זה הרבה.
המאמן שלי בחדר הכושר אמר לי לצרוך 130 ג' חלבון ביום, ואני שוקל בסה"כ 60 ק"ג. בחרתי לעקוב אחר המלצות מתונות יותר (ושפויות יותר, לטעמי).

אבל מספר המלצות, בכל מקרה:

1. קבוצת /www.facebook.com/groups/178862805566412/" target="_blank" rel="nofollow">https://www.facebook.com/groups/178862805566412/" rel="nofollow" target="blank">טבעונים חסרי מנוח בפייסבוק. יש ביניהם מספר תזונאי ספורט (כמו ניר פינק), ואפשר לדון עימם בנוגע לסוגיה.
2. אבקות חלבון טבעוניות (סויה/אפונה/אורז). הרי ממילא לא מעט מתאמנים בחדרי כושר קונים את אבקת מי הגבינה (כי המאמנים מפמפמים להם שאוכל לא מספיק. טקטיקת שיווק?), אז אפשר ללכת על מקבילה צמחית.
3. שבבי סויה, טופו, סייטן - כל אלו מוצרים מעובדים עם ריכוז חלבון גבוה ומעט סיבים תזונתיים ורפינוז (האוליגו-סוכר שאחראי לעיקר הגזים).

vegetalien

New member
ההודעה חתוכה.

ייתכן שמדובר בבאג של תפוז, והחלק החתוך יעלה בהמשך.

ladybug6

New member
נראה לי ששארית ההודעה שלך הלכה

לעולם התכנים האבודים של תפוז

אני שוקל 80

ואני מנסה איכשהו להגיע ל-140
וגם באתר שהבאת-רשום שצריך עד 1.7 גרם לכל ק"ג
והחישוב שלי נותן 136...

vegetalien

New member
אוקיי.

כיוון שההודעה המקורית נחתכה, אנסה לשחזר את מה שנעלם.

1. קבוצת /www.facebook.com/groups/178862805566412/" target="_blank" rel="nofollow">https://www.facebook.com/groups/178862805566412/" rel="nofollow" target="blank">טבעונים חסרי מנוח בפייסבוק. יש שם גם תזונאי ספורט (כמו ניר פינק), ואפשר לדון עימם על הסוגיה.
2. אבקות חלבון צמחיות (סויה/אפונה/אורז). ממילא הרבה מאתמנים בחד"כ צורכים אבקות מי גבינה (והמאמנים מפמפים שאוכל לא מספיק. טקטיקת שיווק?
), אז אפשר לעשות אותו דבר עם מקבילה צמחית.
3. מקורות חלבון מעובדים ומרוכזים: שבבי סויה (זולים במיוחד), טופו וסייטן - תכולת החלבון בהם גבוהה ותכולת הסיבים והרפינוז (האוליגו-סוכר שאחראי לעיקר הגזים) נמוכה.

vegetalien

New member
נסיון אחרון.

1. קבוצת טבעונים חסרי מנוח בפייסבוק. יש שם גם תזונאי ספורט (כמו ניר פינק), ואפשר לדון עימם בקשר לסוגיה.

2. אבקות חלבון טבעוניות (סויה/אפונה/אורז). ממילא הרבה מתאמנים בחד"כ צורכים אבקת מי-גבינה (והמאמנים מפמפמים להם שאוכל לא מספיק. טקטיקת שיווק?
), אז אפשר לעשות אותו דבר עם מקבילה צמחית.

3. מקורות חלבון מרוכזים ומעובדים - שבבי סויה (זולים מאוד), טופו, סייטן - גם מכילים אחוז חלבון גבוה, וגם מכילים מעט סיבים תזונתיים ורפינוז (האוליגו-סוכר שאחראי לעיקר הגזים).

ladybug6

New member
בעקרון, רצוי להתייעץ עם תזונאי/ת

שמבינים בתזונה צמחו/טבעונית, רצוי כזה שגם מבין בפעילות גופנית ויוכל לתת לך המלצות קונקרטיות.
אבל בקשר למה שכתבת: קטניות לא בהכרח עושות גזים -
1. עדשים בכל הצבעים הרבה יותר קלות לעיכול מאשר קטניות אחרות כמו שעועית וחומוס.
2. אם משרים את הקטניות מראש זה מפחית מהגזים, ואם מנביטים זה עוד יותר מפחית.
3. הגוף מתרגל לקטניות ומעכל אותן יותר ביעילות אחרי כמה זמן, כך שיכול להיות שלא נתת לגוף מספיק צ'אנס להתרגל. כך או כך זה מקור תזונתי בריא וחשוב ולא כדאי לוותר עליו בכזו קלות.
4. אפשר לצרוך מוצרי סויה וסייטן שעתירים בחלבונים והם לא גורמים לגזים או משהו כזה.

בנוסף, אני רוצה לחזק את הדברים של veg מעלי - אני ממש לא בטוחה שאתה זקוק לכל כך הרבה חלבון, וממליצה לך לקרוא קצת בנושא ולראות שיש הרבה מידע מוטעה שהסיבה שאף אחד לא מתקן אותו היא שהעודף בחלבון לא גורע מהביצועים (הוא רק גורע מהבריאות שלך, דבר שלא ניתן להבחין בו אלא אחרי שהנזק מצטבר לאורך זמן).
יש בפייסבוק קבוצה שנקראת "טבעונים חסרי מנוח" ובו יש הרבה אנשים עם ידע בנושא וגם חומר לקריאה בנושא, ממליצה לך לבדוק.

ולסיום רק אציין שיש אבקות חלבון טבעוניות על בסיס סויה ועל בסיס קמח אפונה, אפשר להזמין מחו"ל במחירים שפויים וללא רכיבים מהחי. המלצות ספציפיות ישמחו לתת לך בקבוצה הנ"ל בפייסבוק.

למעלה