אהלן! 5X17

אביטל186

New member
אהלן! 5X17

מה קורה? הכל בסדר?
אז פרק חדש שוחרר אתמול למסכים צפיתם בו כבר?
אז צפיתי בו והאמת שהיה פחות טוב מהפרק הקודם.. קצת משעמם..
אבל היו בו נקודות חמודות:

רואים את ההתמודדות בין בל לרמפל , האם לקבל או כדארקוואן או לא.בל ממשיכה להתעקש על הדרך הטובה, והאצילית ותכלס בסוף היא איפה שהוא נופלת , היא נגררה אחרי רמפל שלא שם עליה קצוץ אבל בסוף היא "הרגה" את גסטו (הרגה? הורגים שם?)

גסטון אדם רע. האופי שלא מתאים להפליא למקצוע שלו...

אמה והחלומות שלה. מה אתם חושבים שזה באמת? התערבות של האדס? וגם מה פתאום היא חולמת בכלל במקום הזה?

אז זלינה היא החולשה של האדס. האדס לא רוצה לראות שבב של תקווה באנדרברוק.
מה היה הקטע של הפרח שנבל אחרי שגסטון מת? האם הביאה של בל היא זאת שהפריחה תקווה?

ציון לפרק:7

יאלה ספרו לנו מה אתם חושבים!

517

בל הביאה את התקווה איתה? חשבתי ששלגי/רג'ינה עוזרות למתים להמשיך הלאה. או שזה מסומל רק בשעון שזז, והפריחה היא משהו אחר? אבל בחרו בפרח שהוא לא ורד, אם כבר רוצים סמליות שקשורה לבל...

סוף סוף הסבירו מה הבעיה עם גסטון! זה הפריע לי מאוד בפרק של בל ועוצלי בעונה 1, שם מסתמכים על זה שמכירים את גסטון מהסרט, ואין שום הצדקה עלילתית ליחס כלפיו בסדרה. עוץ לי הורג אותו ובל גוזרת אותו (
) ולמה? כל מה שהיה ידוע עליו באותו זמן זה שאלה נישואי שידוך ושבל חושבת שהם לא מתאימים.

כל הסיפור עם גסטון גרם לי להבין עד כמה עוצלי באמת מזיק לבל ורע בשבילה.
אם בל הייתה מתחתנת עם גסטון, לא הייתה ביניהם אהבה, אבל היא הייתה עצמאית ומאושרת, עם ילדים שהיא הייתה מחנכת כמו שאמא שלה חינכה אותה
וגסטון היה מתעסק בעניינים שלו ולא מפריע.
במקום זה היא עדיין מבזבזת את חייה במאבק לשנות אדם שלא רוצה להשתנות.

כיפה אדומה! מה? למה? איך?
קרואלה
החבורה מצאה לך יצור פרוותי! תחזרי!

Y. Welis

New member
צריך לומר שגאסטון היה בחור נאה. לא היה מזיק אילו דניאל של

רג'ינה היה נראה כמוהו... ולא כפי שלוהק.
&nbsp
יתכן שהפרח מציין תקוה - אחרי מספר מסויים של סיוע לאנשים שם 'להמשיך הלאה' למקום המואר (אולימפוס?).
&nbsp
אחרי התמודדות טובה בין בל לרמפל', שוב חזרה למשחקיהם. היתה יכולה לזרוק את הסכין למים - אולי מה שהיה מחסל סופית את הכוח שלו?
&nbsp

גם לא היה מועיל.

ובל אישה חכמה. ניסוי עם הפגיון הוא משחק באש (או במים
במקרה הזה) ולא אופייני לה. היא מתעסקת עם קסם רק לאחר קריאה והבנה של הכללים

igloo2

New member
Her Handsome Hero

לא כל כך אהבתי את הפרק. לא היתה התקדמות ממשית בעלילה והוא הרגיש לי filler כזה
מקווה שזו לא מגמת ירידה...

החליפו שחקן לגסטון? וואו, בכלל לא שמתי לב... רק בשיטוט באינטרנט אחרי הפרק גיליתי את זה.
כנראה שהצליחו למצוא מישהו שדומה לו 2 טיפות מים!

וזה בניגוד להחלפה של רובין הוד שכל קשר בינו לבין השחקן הראשון מקרי בהחלט....

קצת מבאס שגסטון לא כמו בסרט של דיסני. בסדרה הוא יותר מדי דביק - "אם זה הספר האהוב עלייך, אני אקרא בו כל מילה... פעמיים!!"

גסטון אמור להיות הרבה יותר דושבאג

נראה לי קצת מוזר שיש מקלט לכלבים באנדרוורלד... האם אלה כלבים שמתו ונותרו עם עניינים לא פתורים? והאם לקרואלה יש קשר לעניין?
זה אגב אותו מקלט שדיוויד עבד בו בעונה הראשונה

עדיין לא ברור לי מה המשמעות של "מוות" באנדרוורלד. כבר אמרו שאפשר לצאת ממנו למקום טוב יותר או למקום רע יותר- אבל מה זה אותו מקום רע ובמה הוא שונה מהאנדרוורלד?
הכוונה לבריכה שגסטון הגיע אליה? מה בתכלס מיוחד בה (חוץ מזה שבאסה רק לשחות ולא לדבר עם אנשים אחרים
)?

אהבתי את מה שרמפל אמר לבל לגבי זה שקסם אפל/אור הוא עיניין של נקודת מבט
מי מחליט מתי קסם הוא אור ומתי הוא אפל? הפריע לי למשל בחצי הראשון של העונה שלא משנה מה אמה רוצה לעשות, אמרו לה שזה "ייחשב" קסם אפל וזה יהפוך אותה לאפלה. נשמע לי טיפשי

הרג אותי איך החץ המסכן של גסטון העיף את ה"בובה" של רמפל לכל הרוחות

לגמרי רואים שצילמו את הסצינה הזו עם שחקן ולא בובה
אגב,הכניסה של גסטון לחדר שהוא רואה את הבובה מאחורה יושבת על כיסא הזכירה לי את הסצינה עם האמא בפסיכו

סך הכל הביקור של גסטון היה די מתבקש בהתחשב באכזבה שלנו מבל בפרקים האחרונים... חבל שהוא לא הצליח לעורר אותה ולגרום לה לשנות את דעתה לגבי רמפל
היא הפתיעה אותי שהיא לקחה לו את הפיגיון אבל שוב פעם זה לא נמשך יותר מ-5 דקות והפגיון הוחזר, והיפה והחיה שוב מתחבקים...

מסכן גסטון

בבקשה תגידו לי שהרקולס ומג יחזרו בקרוב ויעשו תיקון להופעה האנמית שהיתה להם בתחילת העונה...

אז הישועה תגיע מזלינה שתעזור לגיבורים לנצח את האדס ואז היא תצטרף אליהם?
הלוואי... ככה יראו אותה יותר פרקים

הם לא עקביים

לפעמים פעולה רעה באמצעות קסם כלשהו היא קסם אפל,
ולפעמים קסם אפל הוא מקור אפל לכוחות קסם, ופעולה כלשהי באמצעותו היא קסם אפל.

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה והתקווה

בל הפרק הייתה יפהפיה יותר מהרגיל. ברור שזו הפעם הראשונה שגסטון צד עוג - עוגים עיוורים ומנווטים לפי חוש השמיעה לפי מה שלמדנו בעונה השנייה. עם זאת, לדעתי, לי זה נראה יותר כמבחן הגעה לבגרות מאשר ניסיון גישוש. נו מילא, העוגים הבינו שבני האנוש בממלכה הזו לא מספיק מפחדים מהם - אז הם באו בהמוניהם... כל הדיון של בל ועוץ לי גוץ לי לגבי ההגדרה של קסם מאד מעניינת. אני בכלל קיבלתי הרגשה שבל מנסה לרבע את העיגול במהלך הפרק וזה מגיע לשיא בסצינת הרציפים. אני חושב שהסצנה בהתחלה הייתה הפעם הראשונה שבל מודה בלי כחל ושרק באישיותה הדורסנית. הדבר העיקרי שלומדים מהסיפור עם גסטון הוא שמדובר במאפיין חוזר של מערכות היחסים שלה - בל מתאהבת בגסטון ברגע שהוא מתנהג בדיוק איך שהיא רוצה וכל הסיבה למריבה עם עוץ לי גוץ לי היא שהוא מנסה לשכנע אותה שמותר שתהיה לו קצת אישיות משל עצמו. אני מניח שזה השינוי שהכותבים דיברו עליו - עוץ לי גוץ לי נעשה אמיץ יותר באמת ולכן הוא מסוגל לעמוד על שלו. רק חבל שהתוצאה הסופית של בל מקבלת את העובדה שלפעמים בעלה צודק הייתה שהפרח נבל...
ועכשיו לחבורת הגיבורים, אהבתי את העובדה שלאמה יש כוחות חדשים. ובכלל, נראה שהכוחות שלה עובדים מצוין בשאול. וכמובן העובדה שהחיה בסוף היא... כיפה אדומה.
קו העלילה הקטן עם האדס והפרחים היה חמוד.

האפלה

היא לא חלק מהאישיות של עוצלי, מה שאומר שבל לא מנסה לשנות אותו. היא מנסה למנוע ממנו להיכנע לכוח זר וחיצוני שמשתלט עליו.
&nbsp
אם כבר, הרעיון שלך שהוא נעשה אמיץ מתייחס לשינוי של תכונה שטבועה בו, ואני לא מאמין שזה אי פעם יקרה.
&nbsp
בל לא התאהבה בגסטון כי הוא התנהג איך שהיא רוצה.
גסטון בכלל לא נתן לבל להכיר את מי שהוא באמת, והיא הוקסמה מהצגה שהמטרה שלה הייתה בדיוק זאת - להקסים אותה.
&nbsp
אם כבר, בל היא שנמצאת במערכת יחסים דורסנית.
עוצלי אולי לא מנסה להגביל אותה, אבל זה מה שהוא עושה. היא בחורה מוכשרת וחכמה שלא תגיע לשום מקום בחיים כי היא עסוקה בלחכות לאדם שבתוך החיה.

הלדיל

New member
האפלה היא חלק ממנו.

מה שהוא מנסה עכשיו הוא לעמוד על כך שבל צריכה לקבל אותו כפי שהוא. זה לא משתלם לאיש מהם שבל שקועה באובססיה לאדם שהוא איננו וזו הייתה הנקודה של הנשיקה. היא קיבלה אותו כפי שהוא ולכן הכוחות שלו לא התחילו להיעלם כמו בפעם הראשונה. לגבי גסטון, אני חושב שבל חכמה דיה להבין שהוא מחזר אחריה והאישיות הזו היא מסכה מעל פניו של גסטון האמיתי. מעבר לכך, לי היא נראית חולת שליטה שמעדיפה מערכת יחסים בה הגבר מנסה לרצות אותה ולהגשים את הפנטסיות שלה.

מאוחר מדי לטיעון הזה - כבר ראינו

שהאפלה היא ישות נפרדת וחיצונית. בל מקבלת את עוצלי כפי שהוא: פחדן ועם עבר ארוך. מה שהיא לא מקבלת זה את התגלמות הרוע שהוא מאמץ לתוכו רק מתוך צמא לכוח. היא גם הראתה לא פעם שאין לה בעיה עם כוחות קסם, רק עם קסם רע.
&nbsp
הגשמת פנטסיות? הפגיון היה בידיה של בל, היא יכלה לגרום לעוצלי לעשות מה שהיא רוצה, האם היא ניצלה את היכולת? לא. רק מנעה ממנו להרוג את ארוסה ולהיכנע עוד לאפלה, ומיד החזירה לו את החפץ ששולט עליו. אם זאת לא הפרכה לטיעון שהיא חולת שליטה, אני לא יודע מה כן...

הלדיל

New member
בל אוהבת שדברים נעשים בדרכה.

היא הודתה בזה בתחילת הפרק. לזה אני מתכוון בכך ב-'חולת שליטה'. חוץ מזה, בל היא דמות מורכבת. היא רומנטיקנית בטבעה ולכן היא מאמינה שהיא צריכה לשלוט באמצעות אהבה ולא באמצעות כפייה. העניין עם הפיגיון היה משום שעוץ לי גוץ לי דחק אותה לפינה והכריח אותה לנקוט באמצעים קיצוניים. חוץ מזה, היא דחתה אותו כשהוא היה חלש ופחדן. רק כשהוא הוכיח שהוא מתאים לפנטזיות הרומנטיות שלה, היא קיבלה אותו. החשש שלי היא שעוץ לי גוץ לי קיבל מעט השראה מהסיפור עם הוק בתחילת העונה - במקום שהוא ישתנה, בל תשתנה.

ולגבי הנשיקה

היא אמורה לעבוד. יש קללה, אהבה ונשיקה - הקללה נשברת.
&nbsp
הסיבה שהיא לא עובדת היא לא עלילתית, לצערי.
היוצרים מצד אחד רוצים את בל ועוצלי יחד, ולא יכולים להימנע מנשיקות,
ומצד שני רוצים את עוצלי בתפקיד האפל (ולפי העונה האחרונה הם ממש לא מוכנים לוותר על זה. חזרו למקום הבטוח שלהם אחרי הזדמנות פז להתקדם הלאה.)
&nbsp
אני מתנגד להצדקת התסריט בכוח ע"י הצופים. אם יש סתירה בין פרטים בסדרה, יש חור בעלילה. אפשר ורצוי להעלות תאוריות כשיש להן בסיס ברור בסדרה, לא כשהן מנוגדות לעקרונות בסיסיים שהוצגו.
&nbsp

igloo2

New member
שוב הזכרתי לי כמה פספוס היה להחזיר אותו לדארקוואן

אני לא מבין מה האובססיה שלהם סביב זה

גם אני לא מבין

את האפלה שלו כבר ניצלו מספיק, וממילא תמיד אפשר להוסיף סצנות שלו כאפל בקטעים מהעבר.

במקום לנסות להתמודד עם אתגר חדש: עוצלי אנושי שוב, הפעם בעולם אחר ועם משפחה חדשה, פשוט חזרו למשבצת הראשונה.

הלדיל

New member
צריך לזכור,

כרגע, מדובר בסדרת הרפתקאות פנטסיה/אימה וכל דמות צריכה להתאים לנישה מסוימת בחבורה. עוץ לי גוץ לי אנושי לא יהיה שונה מבל - אדם נטול כוחות קסם שמייעץ לחבורה בענייני קסם. ייתכן שלבל זה לא מפריע שהיא עוסקת בקסם רק ברמה תיאורטית אבל עוץ לי גוץ לי עסק בקסם ברמה פרקטית במשך 300 שנה. בשלב מסוים. עוץ לי גוץ לי ירצה לא להסביר אלא גם לעשות. היגיוני שהוא ינסה לחזור לתחום הטלת הקסמים. מנגד, אם היה להם אומץ, הם יכלו לומר שהוא ניחן בפוטנציאל טבעי לא ממומש לקסם ולכן האפלה נמשכה אליו מכלתחילה והוא בכלל לא צריך את האפלה. מכל מקום, החצי הראשון של העונה החמישית הוא דוגמא לכותבים שלא הצליחו לצאת מהשבלונה שלהם. הם יכלו פעם לכתוב סיפור ללא נבל.

שיישאר בנישה שלו:

אוהב עסקאות, מייעץ מתוך ניסיון, פוגע באנשים, מחפש כוח, מצדי אפילו שימשיך להשתמש בקסם, מכוח שמגיע מתוכו או מכל החפצים שברשותו.
&nbsp
אבל למה לצעוד אחורה ולהחזיר אותו להיות האפל? למה בכלל חייבת להיות נישה של אפל? מה היא תורמת בשלב המתקדם הזה של הסדרה?!
&nbsp
אולי מתישהו יהפכו את כוח האופל לכוח אור, אבל את זה יכלו לעשות כבר עם אמה.

הלדיל

New member
כפי שאני מבין,

הם פשוט אוהבים את מה שהוא מביא לדינמיקה הקבוצתית. צריך לזכור שעוץ לי גוץ לי הוא אחת הדמויות הראשונות שנוצרו עבור הסדרה והם ביקשו מרוברט קרלייל, במפורש, שיבוא לשחק אותו. אפשר להבין שיש להם קשר רגשי לדמות והם סבורים ששינוי תהומי של הדמות מאד לא במקום.

אם יש להם קשר רגשי לדמות

הם אמורים להתלהב מהרעיון לפתח אותה.

אני חושב שהם פשוט מפחדים לנסות דברים חדשים עם הדמויות הקבועות.

טוב, לפחות התחילו להתמקד בדמויות האלה, וזה מצליח. החצי עונה הזאת זוכה למחמאות.

הלדיל

New member
זה בערך מה שאמרתי מכלתחילה.

לפחות שאני חושב שזה יותר בא ממקום של אהבה ופחות ממקום של פחד. בשני המקרים, זה מוביל לקבעון מחשבתי שמוביל למה שראינו בעונה הזו.

igloo2

New member
בינתיים היותו דארקוואן לא שירתה את העלילה

איזו התפתחות בעלילה היתה בגלל שהוא נהיה דארקוואן?
&nbsp
את הכניסה שלהם לשאול היו יכולים לעשות בדרך אחרת. למשל בל מוצאת באיזה ספר שקר כלשהו על כלי שיכול להעביר אותם לשם
ואפשר היה לעשות שהאדס מביא את בל וזלינה לשאול איכשהו
והפרק האחרון שבל רבה עם רמפל על היותו דארקוואן הוא filler ולכן אני לא מחשיב אותו כהתפתחות של העלילה...
&nbsp
זאת הבעיה שלי,שהחזירו את רמפללהיות דארקוואן סתם בשביל שיהיה. לא כי באמת משתמשים בזה למשהו בעלילה
אם היו מחזירים אותו למשל בסוף העונה זה היה מתקבל על הדעת,אבל חבל לי שמיהרו כל כך.

למעלה