אהלן

מיכל75

New member
אהלן../images/Emo13.gif

קודם כל,עכשו קראתי את ההשתלשלויות של היומיים האחרונים. סיאמיתוש! מזל טוב ,אני בטוחה שאת הכי מאושרת בעולם ועוד מעט תהיי אפילו יותר
ועכשו עדכונים:אתמול הייתי בהצגה "משרתם של שני האדונים" עם התלמידים בערב והיה ממש מוצלח. עכשו חזרתי מפרופסור אברמסקי והוא המליץ לי על האבונקס (כמובן שלאחר הלידה).הוא אמר שהוא מגדיר אותי כמקרה קל יחסית,ומה שהכי מעניין זה שהוא אמר שהמחלה יושבת אצלי בחוט השידרה בחלק העליון של הצוואר.ד"ר מילוא שמטפל בי בברזילי לא אמר לי את זה.מה שפחות משמח זה שהרגשתי בבדיקה שבצד שמאל יש לי פחות תחושות. עכשו אני נורא מתלבטת האם ללכת לאברמסקי באופן קבוע,להשתמש בו כגיבוי או פשוט להמשיך עם מילוא שממליץ לי על קופקסון. טוב,אני אחזור בערב בי בינתיים,ערב טוב והמון בריאות!!!!!!

lior_r

New member
מיכלי...

הייתי אצל אברמסקי פעם אחת עם האבחנה. זה היה אחת מהפגישות שאני יותר זוכר עם רופאים... (והיו הרבה כאלו) כשקראתי את דברייך, ממש הרגשתי שכל מה שהוא אמר לך, הוא אמר לי : "חולה קל יחסית, ממליץ אבונקס ותיאר לי גם איפה בדיוק יושבת המחלה בעמוד השדרה... אני שמח שהוא המליץ לי בזמנו על האבונקס, מהסיבה הפשוטה שרציתי, אם כבר זריקות, משהו שישפיע הכי פחות על החיים: פעם בשבוע. את מבינה מיכל, אני הייתי רק בן 20 וכל חיי עוד לפני, ורציתי משהו שישפיע על החיים כמה שפחות (כרגע אני בסמוך ל 22). כמובן שההשפעה על החיים של הטרפצת היא ממש מורגשת, ואת יכולה לקרוא את הודעתי למטה, אבל היו תקופות ארוכות, שהדבר היחיד שהזכיר לי את הטרשת בצורה מוחשית היה אותו לילה של הזרקה פעם יחידה בשבוע... ומה מתברר לי היום, שבעצם ההתקף שחשבתי שיש לי הוא לפי הגדרת הרופאה : " ב 100 אחוז שזה אינו התקף MS " אלא נובע פשוט מ STRESS. לטענתה Stress יכול לגרום למגוון תופעות מוזרות אפילו עד כדי שיתוק... אז בנימה חיובית יותר, אני אסיים בשאלה, איך את וכל חבריי הפורום מתמודדים עם אותו לחץ נפשי מתמשך (לחץ לימודים, עבודה וכו´...) שאופף את חיינו? מאחל לכולם רק בריאות ואהבה

אורית...2

New member
מדיטציה !!!../images/Emo6.gif

שוב מדיטציה, וחשיבה חיובית ,וקלטות של דמיון מודרך להרפיה ....!!! לראות בטלוויזיה רק את הקומדיות...לא דברים מדכאים...איך אני אומרת "יאצפן...ולישון" צריך גם ללכת לישון עם מצב רוח טוב ...פעם זה היה סיינפלד ולישון .... כל מה שעושה לנו טוב !!! זה מה שאנחנו צריכים לעשות !!! נכון אנחנו לא חיים על הירח ...והחיים קשים !!! אין מה לעשות.... אז לפעמים עוברים "התקפון קטן" שמופיע לו בגלל הסטרסס...מתעלמים ממנו!!!כי אם נבהלים ממנו זה רק מחריף... נושמים עמוק וחושבים רק על דברים שיעשו "לי" טוב .... זהו זה ..

מיכל75

New member
ליאור היקר

את האמת,פשוט עושים רק ואך ורק מה שטוב לנו.נכון,זה אגואיסטי,אבל למדתי שמי שאני יקרה לו מבין שזו דרכי לעזור לעצמי. בזמן שהייתי סטודנטית,קרעתי את עצמי.למדתי,עבדתי במלצרות והשכרתי דירה. אחרי שסיימתי את הלימודים,הגוף שלי אמר די! וקיבלתי את ההתקף הראשון. עכשו אני מורה שזו עבודה שקשה לא להתעצבן בה,אבל למדתי שצריך לקחת דברים בקלות כי אחרת הגוף שלי פשוט ישלם את המחיר. תהיה בחברת אנשים שיקרים לך ואתה יקר להם ותראה שהכל קל יותר. חוץ מזה ליאור,תלמד לפנק את עצמך כשבא לך ואל תרגיש מזה ייסורי מצפון ותזכור תמיד שזה מגיע לך!לכל אחד מגיע פינוק. אתה רק בן 22 ונשמע שכל העולם על כתפייך.אז לא!!!!!!!!!! תהנה מהכל ותאמין לי שום דבר לא יברח.פעם גם אני הייתי במרוץ אחרי הזמן.אז תוריד את השעון,תזרוק את לוח השנה לפח ותראה את הכל יותר ורוד. מבטיחה! פתאום תשים לב שהשמש מחייכת אלייך כל בוקר...
מיכל

RomiVais

New member
מיכל צודקת!! ליאור - קראת טוב? ../images/Emo8.gif

פשוט מסכימה עם כל מילה!! לקרוא ולנסות ליישם. אפשרי?

RomiVais

New member
../images/Emo23.gif ליאורי, מצטרפת לאיחוליך ../images/Emo23.gif

אבל זה יהיה בסוף ההודעה!!
בינתיים אני ממש שמחה שזה "רק" STRESS . לגבי אותו לחץ שאופף את חיינו, לכל אחד יש את הדרך שהכי טובה לו. יש שאוהבים לשבת על חוף הים ולהביט בגלים וזה מרגיע אותם ועושה להם טוב. יש שאוהבים מוזיקה שקטה ומרגיעה. מדיטציה זו עוד דרך, למי שיכול ומסוגל (אני לא הצלחתי
) יש עוד המון דברים... אבל בשורה התחתונה, פשוט קח רגעים במהלך היום, שאתה עוזב הכל ומקדיש רק לעצמך ולמשהו שאתה אוהב ועושה לך טוב. ועכשיו לאיחולים
מאחלת גם לך ולכולם פה ים של בריאות ואהבה מכל הלב רומי

gila1

New member
בוקר טוב לך

ליאור יקר , אני כ"כ מבינה למה אתה מתכוון ... אני עובדת הי-טק , מה שאומר בגדול 10-12 שעות עבודה ביום במצב של לחץ די קבוע , אני אישית עוד לא הבנתי איך מצליחים להוריד מהלחץ ביחוד לאור העובדה שהרבה זמן פנוי אין ... ודרך אגב , הפסדתי 2 תקופות מבחנים בגלל שני התקפים שונים ... טוב באתי לקלס ויצאתי מקללת ומתבכינת , מצטערת , אבל אם תמצא איזה פתרון קסם -> תודיע , תרגיש טוב , חמוד , הרבה רוגע בריאות וכמה שפחות התנגשויות עם המציאות .

nonaa

New member
מזדהה עם נושא ה-STRESS../images/Emo88.gif

אני ממש מזדהה עם הנושא של ה-STRESS. ההתקף שהיה לי היה אחרי תקופה לחוצה במיוחד. גם בעבודה (גם אני בהי-טק...) וגם קצת בחיים האישיים. בגלל זה החלטתי לפנות למישהי שהמליצו לי עליה שעוסקת ברפואה סינית והיא גם מעין פסיכולוגית ( דרך אגב, היא גרה קצת רחוק ואני עדיין מחפשת המלצות לגבי מישהו\י חיפאי\ת). בין השאר היא גם המליצה על תזונה שקצת מזכירה את זו שנירי דיברה עליה, אך בינתיים מדובר על תקופה של חודש. לה יש הסבר שקשור בפטריה בשם קנדידה שמתפשטת כתוצאה מאורח החיים המודרני ... הבעיה שאני לא כ"כ מאמינה בדברים האלה אבל ... לא אכפת לי לנסות. נכנסתי גם לאתר של האגודה לטרשת ושלחתי טופס הרשמה לקבוצת תמיכה בחיפה - יש כאן מישהו שהולך לקבוצות האלה או שמע עליהן המלצות ? בקיצור ... כשאני אמצא את הדרך להמנע לחלוטין מלחץ , אני אספר לכם מיד... יום טוב לכולם

אורית...2

New member
לי יש רופא , שמוכן לחתום לי...../images/Emo63.gif

הוא מוכן לחתום לי שכל המחלה אצלי היא בגלל הסטרס שבו הייתי נתונה בכמה שנים לפני שהיא "יצאה" לאור...
(הוא יודע מה עברתי...) ומישהיא אחרת אמרה לי ש"המחלה"...באה בגלל שהגוף והנפש שלי היו כבר עייפים... והמחלה ,היא שנתנה לי סימן...הי תעצרי !!! די, עכשיו לנוח ... אני מאוד מאוד מאמינה בזה !!! לגבי דרכים לצאת מ"הלחץ" יש המון שיטות....מנסים, ומה שהכי טוב לך !!! כי זה נורא אינדיווידואלי...לכל אחד מתאים משהוא אחר ...אז מה שתמצאי שהכי מתאים לך ...אני מאמינה שתשארי עם זה ....וזה עוזר !!! מנסיון אישי !!! ובלי בושה ללכת לכמה "שיחות" עם בעל מקצוע טוב !!!גם עוזר ! בהצלחה בכל מה שתבחרי .......

סיאמית

New member
ועוד דבר קטן....

לא תמיד אפשר להמנע לגמרי ממצבים של סטרס... מה לעשות? ההחלטה לא תמיד בידינו ולחיים יש כוח משל עצמם.... מה שכדאי לעשות זה להרחיב ולגוון את הכלים שלנו להתמודדות עם מצבי לחץ ולהעלות את סף ההחלשות שלנו מהם. לכל אחד יש דרך משלו לעשות את זה. יש מי שהולך לפסיכולוג ויש מי שעושה טאי-צ´י או שניהם. מדיטציה - זה אחלה וגם דימיון מודרך. כל מה שמחזק - טוב. תתחיל להתנסות ואתה תדע כשהדבר יהיה לך נכון וטוב. השורה התחתונה היא לרכוש מיומנויות חדשות להתמודדות עם מצבים שעלולים להזיק לנו ועל ידי כך לצמצם את מספר הסיטאציות שאינן בריאות לנו. אני שמחה לשמוע שאין זה התקף, ליאורי... נצל את ה"שיעור" הזה כדי ללמוד איך את רוכש לך כלי נשק חדשים למילחמה בכל מה שמחליש אותך. ובינתיים, קבל
.

lior_r

New member
קבלי אחת חזרה ../images/Emo25.gif

ואפילו שניים,
את ממש צודקת, זה אכן היה שיעור מאלף, משהו שלא לומדים בשום הרצאה באוניברסיטה.... בכל מקרה ההפרעות בדיבור כמעט חלפו, ואני ממש שמח שאת וכולם הייתם בשבילי כאן, אני מאד מעריך את זה. בקשר לאיך אני מוריד את הלחץ, אני יודע שצריך לעשות משהו, אבל כפי שאת יודעת נורא קשה לשנות הרגלי חיים ו/או לימודים. דבר ראשון שהחלטתי זה להחיל קצת עם ספורט, הליכות בערבים, זה בטח לא יזיק. אז זהו לבינתיים רק בריאות ואהבה ליאור

אורית...2

New member
הלכים לעוד רופא ....../images/Emo22.gif

היי מיכלי , אם את מבולבלת בין שני הרופאים הולכים לשלישי, ואם צריך אפילו לרביעי ... אני הלכתי ל5 !!!עד שמצאתי ... צריך להרגיש "נוח" עם הרופא המטפל ,ולצאת ממנו עם ההרגשה שאת מקבלת את הטיפול הכי טוב ...!!! ברגע שתגיעי לרופא כזה ...וכשתצאי עם הרגשה "טובה " !!! תדעי שזה הרופא שאת רוצה שיטפל בך... את כבר תביני את כוונתי כשתגיעי לרופא כזה ,

RomiVais

New member
../images/Emo142.gif היי מיכלי ../images/Emo142.gif

את רואה? בסוף ההצגה לא היתה סיוט!!!
קשה לי ולא רק זה, פשוט בלתי אפשרי מבחינתי לעזור לך בהתלבטות, שכן אני לא מכירה אישית את הרופאים הנ"ל. אני מקווה שבעזרת אלה שכן מכירים אותו וההרגשה האישית שלך, תבחרי ברופא שיהיה הכי טוב עבורך. לילה טוב המון בריאות!!!! ויום נפלא ביותר מחר רומי

למעלה