אהלן
קיבלתי הזמנה, אז

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
אהלן../images/Emo39.gif קיבלתי הזמנה, אז

באתי
אני, כשקוראים לי, אני באה
שלום לכם ולעוזי שחף <<
>> הבאתי לכם סיפורצ'יק - נראה לי מתאים לדיון כאן.... דייג, אוהב דגים
דייג אוהב דגים? שני אנשים יצאו לדייג. האחד, דייג ותיק ומנוסה, והשני חדש בתחביב. בכל פעם שהדייג המנוסה תפס דג גדול, הוא הכניס אותו לצידנית עם קרח, כדי שלא יתקלקל. בכל פעם שהטירון תפס דג גדול, הוא זרק אותו חזרה למים. הדייג הוותיק הסתכל בסקרנות על האיש שלצידו, וראה איך הוא חוזר על המעשה שוב ושוב, לאורך כל היום. בסופו של דבר, כשממש כאב לו בעין לראות את הבזבוז המשווע הזה של דגים גדולים וטובים, הוא שאל 'למה אתה עושה את זה?? למה אתה זורק את כל הדגים הגדולים בחזרה למים?' ענה לו הדייג החדש: 'כי יש לי בבית רק מחבת קטנה' לפעמים, גם אנחנו, בדיוק כמו אותו דייג, זורקים מאתנו והלאה הזדמנויות, חלומות, הצעות עבודה, תוכניות, שנקרות על דרכנו, בגלל שאנחנו חושבים שהמחבת' שלנו קטנה מדי עבורם. למעשה, זו לא המחבת קטנה. כי הרי תמיד אפשר ללכת לשוק ולקנות מחבת יותר גדולה. זו האמונה שלנו בעצמנו קטנה.. או אם לא קטנה, אז לפחות לא מספיק גדולה בכדי להתמודד עם דברים שנראים לנו גדולים. יום אחלה

וואוו,הקדמת אותי,רנה ! ברוכה הבאה !

מנהלת הפורום אביבה,אוהבת אורחים חדשים,ונחמדים,אז תישארי? אפרופו...יש לי סיר על האש.....אקפוץ אליכם לבקר.... בפעם הראשונה ששמעתי את המשל הזה מאד אהבתי אותו,והוא משקף אכן, "שיטות התבוננות" שונות על החיים המאד יפים שלנו. יום נפלא.

Deerest

New member
דגים, הזדמנויות וסטטיסטיקה.

הי רנה, ברוכה הבאה. משל נחמד. אני רוצה קצת להנמיך טוס. כפי שהבנתי ממה שקראתי, המשל מדמה הזדמנויות לשינוי גדול ומיידי, מעין קפיצת (או נפילת) מדרגה גבוהה שתשנה את החיים שלנו באחת (דגים גדולים מול מחבת קטנה). כמה אנשים כאלו כבר יש? להערכתי הם ממש בשוליים, קחי למשל את זוכי הלוטו, את חברות הסטרט-אפ שנרכשו במיליארדים, את אלו שפגשו את ה"מכסה" שלהם לרוב החיים...יש עוד הרבה דוגמאות, לרוב מדובר בשינוי שהשלכותיו בעיקר בתחום הכלכלי. מה אני אומר? שינוי גדול נעשה ב ה ד ר ג ה. התקדמות בתפקיד, התמקצעות בתחום, פיתוח גוף, דיאטה (זו שמחזיקה מעמד), סוגי סקס, צלילה וטיפוס... אם את רוצה לטפס גבוה - וודאי שהבסיס מספיק רחב כדי שלא תפלי. והרחבת הבסיס לוקחת את הזמן שלוקחת. לגבי אותו דיג צעיר - שלא יסתכל על הדגים הגדולים של הדייג הזקן (הוא כושי?) שיקח מה שהוא חושב שמתאים למחבת, הסטטיסטיקה כבר תדאג שיהיו כמה גדולים מדי עבור המחבת ועם הזמן הוא כבר יחליף מחבתות, בהדרגה... והרבה. אני מקווה שיהיה לך טוב וחופשי אתנו.

../images/Emo41.gifDEEREST../images/Emo41.gif,מה שלומך ?

מה שלומך דירסט ? אומר לך מה דעתי בעניין: אתה אדם שיודע לראות את האמצע,וכבר שוחחנו על כך. בחיים אין רק קצוות,ואת זה גם אתה יודע.... אני ,בהתייחס למקרה הזה,לא חושב שההבדל ביניהם הוא ממש בשמיים ! לגבי התעשרויות מהירות למיניהם,אין טעם לדעתי להשוות,כי הן באמת יוצאות מין הכלל,אתה צודק. אז מה נשאר לנו ? נשאר לנו ההבדל הקטן בין עשייה וויתור-לאי עשייה... ההבדל בין הצלחה בחיים,לחוסר הצלחה,הוא ברוב רובם של המיקרים ההבדל שנמצא בטווח של ל ע ש ו ת מול ל א ל ע ש ו ת ...... וכאן כל מה שהיה חסר-זו בסך הכל מחבת גדולה יותר,וזה המסר שקיבלתי... אם הבנתי אותך נכון,דירסט,תחשוב מה יקרה לך אם תמתין לגורל הסטטיסטי... יש כאן מסר יפה,של פרספקטיבות על החיים..... ערב טוב לך.

Deerest

New member
מצויין.

שלומי מצויין, תודה עוזי. שיינקין, אה? מה אתה מחפש שם? דגים? אנחנו רחוקים 10 דקות הליכה. בשמש. (אני ושיינקין כמובן). קראתי שהייתה אצלך פריצה. איך זה מרגיש? אני מקווה שזה לא מפריע לך לכתוב. רינה מעלה נקודה מעניינת, בקשר להזדמנויות הכוונה. מתי סיטואציה זוכה להגדרה של "הזדמנות"? ברוב הפעמים זה רק לאחר שנוכחת שפיספסת אותה. וגם אז זה לא הזדמנות על בטוח. בפעמים שזכית בה לא שמת עליה הגדרה של "הזדמנות", לא שמת לב כלל שזו הייתה הזדמנות שניצלת. אנחנו לא יודעים להעריך נכונה את מה שנופל לנו לידיים אבל יודעים לבכות מרה על מה ש"פספסנו". אפור כבר הזכירו כאן?

ערב טוב גם לך,DEEREST !

מאז שהרחוב הזה הפך להיות "מוגדר" כפי שהוא,משהו מנע ממני להגיע לשם. ואכן,לא הגעתי לשם,ולא ישבתי בבית קפה,עד לפני כשבוע,כאשר מישהו שאני מאד אוהב,איש חכם,מפורסם ומצליח,"סחב" אותי לשם. ישבתי שם,והסתכלתי לי סביב,ראיתי "חתיכות",ו "חתיכים",מתחככות,ומתככחים. מביטים,ומביטות,מבית הקפה החוצה,ומין החוץ לפנים.... אמרתי לו: שמע:אתה מה אני מרגיש ? אמר לי מה ? אמרתי לו:מרגיש לא שייך. שאל אותי מדוע:עניתי לו שהעולם לדעתי מתחלק,גם, למתבוננים,ולמביטים. ואני לא חש כ'כ נוח כמתבונן ! הייתי מרגיש נוח יותר שיתבוננו בי ! ללא ספק,רחוב עם המון צבע,שלא קיים בשום מקום בתל אביב,ניו יורק סיטי של רחובות תל אביב. מהיום אני חש הרבה יותר טוב,תודה לך על ההתענינות,מורגל בכך,מספר ימים בכל שנה,מגיל 16. תקשיב דירסט ! אני די מסכים איתך לגבי האופן שאתה מגדיר "הזדמנות". 1.מאד מסכים איתך,שאנו בוכים על מה ש"פספסנו"-בדיעבד. 2.ובשם עצמי בלבד:סוד האושר שלי בחיים,היא יכולתי להעריך נכונה,את מה שנופל לי לידיים,וגם את מה שלא נופל. זה לא מתוכנן אצלי לחשוב כך,ואין זה רצוני מבחינתי לחשוב כך. אך זו עובדה קיימת,אני תמיד יודע לראות את החצי המלא,מטוב אני עושה גן-עדן,ומרע אני עושה טוב. פעם הסברתי לך מדוע,זה עובד אצלי כך. אני עדיין סבור שחווית ההתנסות היא,היא,החוויה העצומה ביותר-ואיני פוסל חוויות אחרות. האם האפור הוא התחום האמצעי ? ערב טוב לך,דירסט,תודה שאתה מתעניין בשלומי.

DEEREST,תוכל לנסות לחבר את האפור

לתוכן השיחה שלנו ? יצאתי מהפוקוס.... לילה טוב לך !

Deerest

New member
לילה טוה, עוזי ולכולם

שאלת: האם האפור הוא התחום האמצעי ?

spectacular

New member
../images/Emo39.gifהיי רנה .ברוכה הבאה.../images/Emo39.gif

איפה מוכרים מחבתות גדולות? ואני כל הזמן מנסה לבנות מחבת בעצמי... קשה לבנות מחבת לבד,במיוחד מחבת גדולה...
כמה יפה הגלבוע,תודה שהזכרת לי.

למעלה