אהלן

BarPeleD

New member
אהלן

קוראים לי בר, ומזנה כ-10 שנים אני סובל מכאבי גב חזקים. לא תמיד העוצמה שווה, זה עניין של תקופות, אבל אני רק בן 25 ולא מרגיש צעיר. הכאב מעסיק אותי כל הזמן.

אובחנה אצלי דלקת בעצב הסכיאטי, שהיא כרונית כמובן, אבל זה קרה רק לפני 4 שנים. לפני כן יצאו לי כמה חוליות מהמקום (כך אמר הכירופרקט בזמנו. חשוב לי לציין שאף צילום, CT או MRI לא גילה כלום) ומההתחלה בה הרגשתי כאבים רק בגב התחתון עברתי לשלב בו הכאבים היו גם בצוואר ועכשיו הם לכל אורך הגב.

בקיצור - מה לעשות? יש למישהו עצה? אני סובל ונמאס לי מזה. אני מרגיש שאני לא יכול יותר, אפילו לישון לא נוח לי, ולא משנה על איזה משטח.

תודה מראש לכל מי שיענה,

בר

שרון ל 1

New member
היי! ברוך הבא!

קודם כל, ברוך הבא.
אני ואתה בסירה דומה לצערי...
אנחנו באותו הגיל וגם אני עם גב דפוק כבר 10 שנים... אמנם ממשהו אחר, אבל עדיין
אז שתדע שאתה לא לבד

לדעתי, הדבר הראשון שעלייך לעשות, הוא לפנות לאבחון הבעיה.
מה שהיה לפני 4 שנים, ומה שאמרת כירופרקט על-דעת עצמו, ממש לא מעידים על המצב כיום.
אם יש החמרה יש מקום לבירור נוסף.
לטפל בכאב זה לטפל בתסמין, לא בהכרח בבעיה.
מה גם, שכדי לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לטפל בכאב, חייבים לדעת מה הבעיה...

אני הייתי פונה לייעוץ דחוף אצל רופא מומחה. בכל הקופות יש השתתפות בעלות נמוכה במרפאות .
אם תגיד לנו מהיכן אתה ובאיזו קופ"ח, יהיה לנו קל יותר לכוון אותך לרופאים שמתמחים בנושא.

ברוך הבא

היי בר,

קודם כל באמת ברוך הבא לפורום. אתה מוזמן להתרווח, לקחת משהו לשתות ויש גם חטיפים ואפילו מילקי קצפת עם כפית שוקולד

ולעניין השאלה שלך - אתה אומרת שאבחנו דלקת בעצב הסכיאטי. האם טיפלו בו? האם ניסו זריקה אפידורלית? ובכלל, איך החליטו שזה מה שיש? הא םעשו איזשהן בדיקות הדמיה שהראו את זה?

אני מצטרפת למה שאמרה לך כאן שרון. עניינים כאלה אי אפשר לאבחן אותם רק לפי דברים שאומר הכירופרקט. צריך ללכת לרופא טוב שיגיד מה צריך לעשות.

מה אתה עושה בחיים חוץ מכאבים?
עובד? לומד?
מה עשית בשנים הראשונות של הכאב? בית ספר? צבא?

אם תרצה לענות על השאלות נשמח, כי כך נוכל ללמוד יותר על מצבך.

לגבי רופא במרכז- י ש רופאי גב מצוינים בתל השומר, ויש גם באיכילוב. אם תרצה, אתן שמות.

BarPeleD

New member
היי

את ההדלקת בעצב הסכיאטי איבחן אורתופד, לא כירופרקט, כנ"ל לגבי העקמת והפלטפוס. הוא עשה בדיקה פיזית, מישש פה ושם, שאל שאלות ונתן כדורים.
הכדורים עזרו אבל כמובן שאחרי כמה חודשים הכאבים התעוררו מחדש בגלל שאימצתי את הגב יותר מדי. הפעם איחרתי לקחת את הכדורים וכשכבר לקחתי הם לא ממש עזרו. מאז הכאב די רציף, עם נסיגות והחמרות, גם אם אני לוקח כדורים - אז הפסקתי. יש להם המון תופעות לוואי.

אני לומד, עומד לסיים שנה שלישית. הכאבים התחילו בתיכון, אז למדתי היאבקות וחטפתי כמה וכמה טראומות פיזיות. חוץ מזה גם העמסתי על הגוף הרבה יותר מדי במובנים של כמות הספורט שעשיתי.

הבעיות בצוואר נוצרו רק כמה שנים אחר כך, בעקבות תאונה בזירה, בגיל 19. שתי נפילות חזקות במיוחד על הצוואר גרמו לזה.

את הבעיות בגב התחתון שגרמו לסכיאטיקה קיבלתי דווקא אחרי הצבא בתאונת סקי שבה איבדתי שליטה והתרסקתי בתוך יער. מה שעצר אותי היה עץ, ונעצרתי עליו בעזרת הגב התחתון כשהרגליים עדיין באוויר בלי שהמגלשיים נותקו - מה שיצר לחץ כואב על הברכיים, ובמיוחד ברך ימין.
למחרת חזרתי לעשות סקי אבל הבעיות לא באמת השתפרו מאז.

אשמח לקבל המלצות על רופאים ספציפיים, למרות שאני כמובן כבר פסימי לגבי התשובות שלהם. הם לא ימצאו כלום כרגיל, ואני אמשיך עם הכאב.

סליחה על האיחור בתגובה

אני חושבת שיש כמה דברים שאתה יכול לעשות:
1. יש רופאים טובים לטיפול בבעיות גב. יש מומחה בתל השומר. יש מומחה באיכילוב. נראהלי שכדאי להתחיל בלעשות MRI חדש ומקיף , שיבדוק בדיוק מה המצב של כל אחד מהאזורים הבעייתיים. אני הייתי הולכת לרופא באופן פרטי, ככה שיהיה לו זמן וכוח להקשיב לכל הסיפור, ולבדוק את כל המרכיבים של הבעיה. ואז שימליץ. ועם זה הולכת לבית חולים או לקופת חולים לבצע את הבירור.

2. לא פחות רלוונטי- מרפאת כאב. אם אתה מאזור המרכז- אולי הכי נכון ללכת לאיכילוב, ולהשתדל לקבוע תור למנהל המרפאה. היום נוהגים לתת זריקות אפידורליו ת לטיפול ב]פגיעות מעין אלה, וזה מועיל למדיי.

3. אולי כדאי להתייעץ גם עם מי שמומחה בביצוע השתלה של אלקטרודה לגב, או משאבה שמזליפים חומרים נוגדי כאב.

בכל מקרה, נשמע לי שעליך ללכת לראות רופא שבאמת יראה את כל התמונה כולה, ולא רק ישמע אותך לרגע בקופת חולים או במרפאה של בית חולים. אני הייתי משתמשת כאן בזכות של חוות דעת שנייה.

למעלה