אהלן

lihusht

New member
אהלן

שלום לכולם.
אני ליהיא ואני אמא טרייה וחדשה לתינוקת חמודה בת 5 וחצי שבועות.
כבר בהריון זיהו קלאב פוט חד צדדי ברגל ימין ולאחר הלידה התברר ב"ה כקל.
עד כה עשינו 5 גיבוסים בבי"ח מסויים והיום עברנו לבי"ח אחר.
היום עשינו גיבוס מספר 6 וכנראה, בעז"ה, אחרון.
5 הגיבוסים הראשונים היו בצורה אחת (הרגל עטופה לפי הצורה שלה) ואילו היום עשו לנו "גיבוס חדש", לפי הגדרת האורטופד, וטוב יותר כי הגבס קר ולא מתחמם. הצורה שלו עוטפת את הרגל כשהיא מקופלת ונוצרת צורה מלבנית.
ב-5 הגיבוסים הראשונים הקטנה לא בכתה בכלל, במיוחד לא אחרי שסיימו את הגיבוס והיום היא בוכה אפילו מתוך שינה עם כל תזוזה של הרגל.
מישהו מכיר את צורת הגיבוס הזו? האם היא סובלת מכאבים או אולי מאי נוחות? מה ניתן לעשות בעיניין?
ממש מתוסכלת מהבכי שלה ושאני לא יכולה לעזור לה
אשמח ממש לעזרה
תודה.

ברוכה המצטרפת אנחנו לקראת גיבוס רביעי

היי, שמי זהבית ואני אם לתינוקי בן חמישה שבועות ולנו נאמר בUS בהריון שזהו ק"פ דו צדדי וברוך השם יצא קל מאוד, תחילה גיבסו רק את רגל ימין ומהגבס השלישי הוחלט על גבס בשתי הרגליים (אנו מטופלים אצל ד"ר פנסקי שהוא אחד המומלצים כאן בפורום, הוא אחד המומחים בארץ לקלאב פוט),
גם אצלינו מגיבוס לגיבוס תינוקי שלנו בוכה יותר ויותר, מצד שני יש גם את עניין הגזים שמוסיף על ה"חגיגה", עדיין לא מצאנו פתרון כיצד להקל עליו, מרעיפים עליו המון נשיקות וחיבוקים ומנסים לתמרן בינו לבין אחיו התאום.... תתנחמי, תני את כל כולך לתינוקת המקסימה שלך ויהי רצון שהכל יעבור בנקל ובשלום, הרבה תפילות להשם שיקל עליה ..... בהצלחה!!!

שפיר2

New member
ברוכה הבאה

שלום,
אמא ליואב בן 2.5 ק"פ ח"צ רגל שמאל.
אנחנו עברנו 10 גיבוסים מלאים, כולם עם רגל ישרה- בצורה הטבעית שלה.
אישית, לא מכירה שיטת גיבוס עם רגל כפופה.

ממליצה (במידה ואין סיבות אחרות לבכי) לחזור לרופא שגיבס.

שתהיה שנה טובה

lihusht

New member
עדכון

בסופו של דבר התקשרתי לייעוץ אחיות אונליין של כללית ומשם שלחו אותנו למיון עם הפניה.
במיון בדקו את צבע האצבעות והוא נראה תקין, אך ראו שהקטנה בוכה באמת בכל תזוזה של הרגל אז החליטו לפתוח את הגבס, וגילו שלמרות הצבע התקין ,יש קפל בחלק התחתון של השוק שגורם ללחץ, מה שהכאיב לה כנראה.
ב"ה נראה שזה נפתר.

למעלה