אהלן,

אהלן,

אני חדשה פה בפורום של לימודי פסיכולוגיה אני כמעט מסיימת תואר ראשון בפסיכולוגיה,
ומאוד מתלבטת למה להמשיך בתואר שני,... לא יודעת על פי מה לבצע את ההחלטה.....
בהצלחה פה לכולם!!

כיוון שעוד לא עבדתי

בתחום הפסיכולוגיה, אז אני לא יודעת מה אני יותר יאהב , אני לא יודעת איך העבודות האלה של פסיכולוג תעסוקתי או קליני למשל נראות בשטח או מה הן בדיוק כוללות
אני יודעת שקשה מאוד להתקבל לתואר שני אז אני לא בונה על זה..
אבל לג בי פסיכולוגיה שיקומית אני רוצה לדעת מה עושים עם זה
קודם חשוב לי שאני יאהב את התחום שאני בוחרת שהוא יתאים לי, ושאוכל להתחיל להתפרנס ממנו ולעבוד בו, חשוב לי לימודי המשך שיהיו פרקטיים !
ואני לא יודעת מה הכי מבוקש, מה פרקטי, מה הכי מכניס, ולמה פחות או יותר קל להתקבל???

תודה, עינב

katzeran

New member
את צריכה ללמוד קצת יותר על מה עושים במקצוע

להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה זה לא קל. אפשרי, אבל לא קל. וגם אחרי התואר השני לוקח זמן עד שאפשר ממש לעבוד. אם הכיוון שלך הוא טיפולי, אז יש פסיכולוגיה קלינית, נוירושיקומית, חינוכית, התפתחותית - כל אחת מהן עוסקת באוכלוסיה אחרת, בעיות אחרות, גישות טיפול אחרות. אבל צריך לקחת בחשבון שאי אפשר ישר לעבוד אחרי התואר השני, צריך לעשות התמחות (4 שנים, חצי משרה, שכר נושק למינימום).

אם הכיוון שלך הוא לא טיפולי, אלא מחקרי, המסלול שלך צריך ללכת לכיוון תואר שני מחקרי, ואחרי זה, סביר להניח, דוקטורט.

בקיצור, השאלה היא מה את רוצה לעשות כשתהיי גדולה...

חשבתי על

או תחום של טיפול או תחום תעסוקתי ואבחוני...
אבל היום יש כל כך הרבה סוגים של למודי המשך, שאני לא יודעת לאן ללכת, יש פסיכותרפיה, וכו'.. ולא רק פסיכולוגיה קלינית.. לכן כל הבלבול.

katzeran

New member
תנסי להגדיר טיפול

תנסי לחשוב על מה זה טיפול בשבילך. איך הוא נראה, או איך את היית רוצה שייראה. אולי תנסי לחשוב איזו אוכלוסיות מעניינות אותך יותר (לפי גיל, לפי סוגי בעיות), טיפול אישי או קבוצתי. במסגרת של קליניקה, עבודה פרטנית? אולי במסגרת של בית ספר? תנסי לקרוא קצת יותר על ההתמחויות השונות ולנסות לראות למה את מתחברת.
אם את רוצה להתייעץ באופן קצת יותר אישי ומקיף, את מוזמנת לכתוב לי גם בפרטי.

למעלה