אהלן..

0nly0ne

New member
אהלן..

אני גרושה +ילדה בת 4 באמצע שנות ה-20 לחיי. אצלי כרגע אין בכלל הסדרי ראיה עם האב,אני לא אכנס לזה.
הוא גרוש +2 בני 6-9 בשנות ה 30,אצלו משמורת די משותפת בימים קבועים.

האמת עד אז לא העלתי בדעתי שאלך עם גרוש,גם יצאתי רק עם רווקים.

ואז הכרתי אותו,לפני כמה ימים..בפגישה אחת הבנתי שהוא בן אדם מקסים.
ואני מרגישה שאולי זה אנוכי מצידי
אבל אני מרגישה שאם לא היו לו ילדים,הייתי "קופצת" עליו...
וזה עוצר אותי,וגורם לי לחשוב,האם זה מתאים לי.
עולות בי גם מחשבות של "מה יגידו", או איך הילדים יתמודדו,
או איך אני אתמודד במידה ויהיו לנו ילדים משותפים,אז איך תתחלק תשומת הלב.
ומה יהיה בימי הולדת,או חגים,או מסיבות בגן ..
אני מטבעי בן אדם מאוד רגיש ואמוציונלי...ואני לא יודעת איך אתמודד עם העניין .מצד שני אני לא רוצה לעשות נסיונות.כי בכל זאת מדובר פה בילדים.
כבר די "הבהרנו כוונות",אם אפשר לקרוא לזה ככה.
שניינו מחפשים קשר רציני, ובניית משפחה.
לרגע היה נדמה לי שאולי לא יתאים לי מהבחינה הזו,כי אני עדיין צעירה ורוצה עוד ילדים..והוא כביכול כבר יש לו שניים...
אבל הוא בעד לפי מה שהוא אומר.

ואני לא יודעת עם מי להתייעץ
כי מי שלא שומע אומר לי "אל תכניסי ראש בריא למיטה חולה" וכל מיני כאלה פנינים...
לא יודעת מה אני מצפה שייעצו לי כאן,בטח אין הרבה מה לייעץ..
אולי אשמח לשמוע משפחות מורכבות שכן מצליחות ומאושרות,
כי אני רואה פה הודעות לא משמחות של אנשים...
 
אני

במשפחה מורכבת מאושרת. אחד שלי, שניים שלו, אחת שלנו.
לי דווקא היה ברור שאני מעדיפה גרוש עם ילדים על פני רווק, מפני שכמו שאת קוראת כאן, אחד הקשיים המרכזיים בפרק ב' הוא היכולת של בן הזוג לקבל ילדים שהם לא שלו. ורציתי מישהו שהוא כבר אבא, שמבין מה זה ילדים ומה זה לאהוב אותם.
לדוגמא, כשהילד שלך בא אלייך למיטה בלילה זה כי הוא חלם חלום רע וצריך להרגיע אותו, אבל כשזה ילד של מישהו אחר זה כי הוא מפונק וצריך לחנך אותו.
באופן אוטומטי מאוד קל לנו לאהוב את הילדים שלנו, ולהיות סלחניים כלפי החולשות שלהם, והרבה יתר קשה כשהילדים לא שלנו.
אז נכון שכדי להרכיב את המשפחה החדשה שלנו היינו צריכים להשקיע הרבה מחשבה, הרבה תקשורת זוגית, ובעיקר הרבה אהבה. ואני לרגע לא מנסה להמעיט בעוצמתם של הקשיים (ועם כל הכבוד לנו, עבור ילדים רכים, שמשפחתם התפרקה ונכנסו בלי ששאלו אותם למשפחה חדשה, זה הרבה הרבה יותר קשה).
אבל במקרה שלנו התוצאה כל כך שווה את זה.
גם כי אני והוא זה זיווג משמיים, שכל קושי בדרך הוא רק מהמורה קלה.
וגם כי הקשר שנוצר סופו של דבר בין כל הילדים הוא משהו שאפילו לא דמיינו.

בקיצור, יש פרק ב' מאושר.
ויש קשיים שצריך להתמודד איתם, ואפשר להתמודד איתם.
 

mother cat

New member
תראי....

באופן טבעי פורום של יעוץ ותמיכה מראה את הצד הפחות "נחמד" של זוגיות מורכבת. כי הרי אם כולנו היינו חיים happily ever after לא היינו מגיעים לפה להתיעץ - אז בודאי שלא תראי פה הרבה הודעות "שמחות". אבל אם תקראי אחורה את תראי שבהרבה שרשורים יש הודעות שמחות, יש סיפורי הצלחה, יש אנשים שמשתפים בהצלחות שלהם בהקמת פרק ב' שמח, אוהב, תומך, ויש הרבה שיצרו מערכות יחסים טובות עם ילדיהם החורגים.

לשאלתך עם מי להתיעץ - אני ממליצה בחום על טיפול ויעוץ מקצועי שיעזור לך להתפקס על מה חשוב לך ואיך להמשיך הלאה. אני חושבת שכל מערכת יחסים שתכנסי אליה תהיה מורכבת - מעצם העובדה שאת מביאה איתך ילדה ותצטרכי לדאוג שבן-זוג חדש יקבל אותה ויפתח איתה מערכת יחסים שתועיל לה, וחלילה לא תפגע בה. השאלה אם בן הזוג החדש יהיה רווק או גרוש עם ילדים אינה אקוטית בעיני - לכל אופציה יש יתרונות וחסרונות. יעוץ מקצועי יעזור לך להתחיל מערכת יחסים הצורה טובה ויכול ללוות את הקמת המשפחה החדשה בצורה מיטבית.

וכמובן שאת מוזמנת להשאר עמנו ולהתיעץ איתנו.

בהצלחה.
 
למעלה