אהלן

pitbol3

New member
אהלן

אני כותב בשם חברה שלי, שיש לה כמה שאלות:

היא סיימה צבא, ורוצה לשפר בגרויות. היא למדה בתיכון רגיל, דבר ראשון, האם היא נבחרת אינטרנית או אקסטרנית?

דבר שני, היא למדה 4 יח' באנגלית ורוצה לעשות חמש יחידות בחורף. איך להתכונן לזה? האם מבנה המבחן של כאלו אחרי צבא שונה משל תיכוניסטים?

איך ללמוד לזה?

תודה רבה !

תלמיד10

New member
תשובה חלקית

היא נבחנת משנה אינטרנית (בוגרת בית ספר), שנרשמת ונבחנת בבית ספרה. מועדי ההרשמה למועד חורף יפורסמו בעתיד הקרוב באתר אגף הבחינות:
http://cms.education.gov.il/educationcms/units/exams

במקרה של הבגרות באנגלית (ורוב הבגרויות האחרות שמתנהלות בכתב), הבגרות זהה לתלמידי בית ספר ולנבחני משנה - פרט לכך שלנבחני משנה לא מתקיימת בגרות בעל-פה, והציון משוקלל בלעדיה. אם היא נבחנה בעבר בשאלון E, אז היא תוכל להימנע מלהיבחן בו פעם נוספת, ולהיבחן רק בשאלונים F ו-G (ככל הידוע לי, שאלון F מוצע בפעם האחרונה במועד חורף הקרוב - לאחר מכן הוא יוחלף על ידי שאלון ספרות אנגלית).

jsaada100

New member
הרחבת תשובה קודמת

שלום לך ,

ראשית, אכן חברתך מכונית - "נבחנית משנה אינטרנית" - שזהו סטטוס מעט שונה מ"אקסטרני", אבל אני לא סבור שזהו מה שעניינו כאן (או העיקר בכל אופן; את ההבדלים השונים תוכל לבדוק ולבחון לעומק באתר משרד החינוך, ובמדור הבחינות בהרחבה).

שנית, ולעצם נושא הלימוד - על אף שאנגלית אינה תחום המומחיות שלי, ההבדל בין 4 ל-5 יח"ל, הוא הבדל דיי משמעותי ואפילו מעבר לכך - מדובר על הבדלים הן בתחום אוצר המילים, רמה ואופי השאלות הנשאלות; לכן הייתי ממליץ על שילוב בלימוד: קריאה של תוכן בשפה האנגלית (לרבות ג'רוזלם פוסט, נשיונל ג'יאוגרפיק - מומלץ ביותר, וכד') וזאת על מנת לשפר את אוצר המילים, וכן לעבוד על נושא הכתיבה - באמצעות שינון ועבודה על הדקדוק; לצורך כך - מומלץ (ולדעתי חובה) לשלב מורה מקצועי/ת שתלווה את חברתך ותכין אותה כיאות בתחומים הללו (בעיקר כתיבה ודקדוק).

בהצלחה ,
יהונתן

למעלה