אהלן!

אהלן!

אני ציףציף ורק רציתי לספר שאני עושה יוגה כבר 7 חודשים, ונהנית מאוד. נרשמתי לחוג יוגה בתחילה כי רציתי לעסוק בהתעמלות כלשהי, ולא רציתי משהו יותר מדי קשה, כמו אירובי. במשך כמה חודשים עשיתי את התנוחות כשאני עדיין ב"ראש" של התעמלות, אבל לאחרונה נפל לי האסימון, כמו שאומרים, ותפסתי את הרעיונות - דרך החיים - שמאחורי זה. למרות שאני עושה יוגה רק זמן קצר, אני יכולה לומר שזה הביא לשינוי משמעותי בחיי. לא רק שיפור בגמישות וביציבה, והרגשה פיזית כללית טובה, אלא גם הרגשה טובה בכלל, והסתכלות אחרת על החיים. אני ממליצה מאוד לכולם לנסות. וכמובן, כפי שנאמר, חשוב למצוא מורה טוב/ה.

יוגי בר

New member
וסהלן

שלום לך וברוכה הבאה אלינו. זה אחלה שהשתחררת מכבלי ההתעמלות ביוגה. כי יוגה זו לא התעמלות. נהפוך הוא עשיית יוגה בדרך תרגול התעמלותית עלולה להזיק לגוף. עכשיו, כדי להרחיב מעט את היריעה ולהתעמק בהבנה שתנוחה( התרגום המערבי- POSE)זה עדיין לא אסנה- במשמעותה היוגית, הכנסי בבקשה למדור המאמרים בפורום וחפשי את המאמר: "ההבדלים כין תנוחה לאסנה". שנכתב ע"י אבי. קריאה נעימה. ובהצלחה בדרך של היוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

תודה

אני מבינה את ההבדל בין אסאנה לתנוחה, וגם קראתי את המאמר עליו המלצת. מעניין שבפרסומים לועזיים שראיתי -- למשל yoga journal - משתמשים במילה pose שהתרגום שלה הוא "תנוחה". אולי בגלל שזה פרסום האמור לפנות לקהל הרחב, ולכן נמנע משימוש במילים בסנסקריט. יש בכך הגיון מסויים...

faery crossing

New member
שלום!

אני שמחה שהבנת את המהות האמיתית של היוגה ושאת באמת נהנת מכל העסק :) חזקי ואמצי :)

למעלה