אהלן

lelet20

New member
אהלן

קוראים לי איילת, ואני חיילת בת 21 כמעט. התחלתי להתמכר לאלכוהול לפני כמה חודשים טובים, מה שבהתחלה לא היה בהכרח התמכרות, אלא שתייה לעיתים קרובות (מאוד) ובהמשך זה התגלגל לשתייה יומיומית בקצב מטורף. זה הגיע למצב שאני תוקעת 5 שוטים לפחות של וודקה 40 אחוז לפני היציאה לבסיס, וממשיך בשוטים פה ושם במהלך היום כשאף אחד לא רואה. אם חשבתי שהסתרתי את זה כל כך טוב, כנראה שטעיתי- ובגדול. כל פעם רומזים לי שאני מסריחה מאלכוהול, ואפילו ההורים שלי מצאו איזה 80 בקבוקים של אלכוהול בארון שלי בחדר ש"חשבתי" שהסתרתי טוב. אני שיכורה ומסטולה כמעט כל היום, וזה מגיע למצב לפעמים שאני לא יכולה לשלוט בכמויות ואני מתחילה לדבר מוזר וללכת מסוחרר, ומסריחה בטירוף מאלכוהול לא משנה מה אני מנסה לעשות: להרחיק את הריח ע"י אכילה, עישון, מי פה, מסטיקים, רק שתדעו לכם שכלום לא עוזר! כל כך התרגלתי להרגשה של להיות מסוחררת כל היום שלפעמים אני פשוט לא שמה לב עד כמה אני יכולה להראות מוזרה ולא מובנת. פתאום התחילו להיות לי התקפי זעם, הספקתי לריב כבר עם 4 קצינים תוך שבוע כשאני צועקת מרימה את הקול ומתחצפת, לפעמים אני לא יכולה לשלוט בהתקפי זעם שישר אני מתחילה לאבד סבלנות ולהתעצבן, ויכולה להשמע מאוד וולגרית ואגרסיבית. כשאני לא תחת השפעת אלכוהול, או כשאני 3 ימים על אלכוהול רצוף (בשמירת שבת) נהיים לי תסמינים מאוד רעים של גמילה מאלכוהול, שהם: רעד, הזיות, בחילות, סחרחורות, ואדישות. לא מזמן מצאתי את עצמי חוזרת משבת בבסיס וישנה בסלון לבד בחושך, ומתחילה לקפוץ מכל "דמות" ותזוזה שאני שומעת. מצאתי את עצמי גם מאוחר יותר צועקת לאחותי דברים ש"ששמעתי" שהיא אמרה לי כביכול מלמעלה למרות שהיא הייתה ישנה באותו זמן. היו אף פעמים שהקאתי טיפות של דם, לפעמים יבש ולפעמים טרי. ההורים שלי יודעים על הבעיות שתייה שלי אבל הבעייה היא שהם לא כל כך מנטרלים את הבעייה מהשורש. אם לזרוק בקבוקים כל פעם שאני קונה לא אומר שמיד אחרי זה אני ארוץ לקיוסק לקנות בקבוק אחר. הם רוצים שאני אקבע תור לפסיכיאטר אבל הבעייה היא שהחרדות שלי כל כך גבוהות שאני פשוט מפחדת לצאת מהבית בלי האלכוהול. מאז שאיבדתי את כל מי שהיה מסביבי גם איבדתי את עצמי. אני מעדיפה להסתגר לבד כדי שלא ישימו לב שאני מוזרה ואלכוהוליסטית למרות שאני טיפוס מאוד חברותי. בקיצור, מה אני עושה? איך אני מפסיקה את ההרגל המחורבן הזה שסיגלתי לעצמי? שיהיה לכולכם יום מקסים, איילת.

shanhen

New member
ברוכה הבאה

לאיילת שלום, קראתי פעם ראשונה את שכתבת וקצת נחרדתי. החלטתי לקרא פעם שנייה, והפעם התפעמתי. יש לך בעייה זה בטוח, ובעייה לא פשוטה כלל וכלל, אבל יש לך כשרון אדיר. את בטח בחורה מדהימה. את כותבת בפתיחות, את מתבטאת שגעון ואת עשירה ומלאה בהמון דברים. סליחה שאני לא מתרגש רק מהצרות שאת מעלה, אלא מרשה לעצמי קודם כל להחמיא לך. את ראויה לכך. עכשיו בואי נדבר על האלכוהול. ה"הרגל המחורבן" הוא כבר קצת יותר מסתם הרגל. יש לך בעייה רצינית של שליטה על האלכוהול, בעייה רצינית של שימוש לא רציונאלי באלכוהול, בעייה רצינית של בחירה באלכוהול כדרך לפתרון בעייה כשאת יודעת היטב שזה לא פותר דבר. אבל יש לך בעייה גדולה יותר, שמסתתרת מאחורי האלכוהול. אני לא יודע מהי, ואולי גם את לא יודעת בבירור, אבל יש משהו שמפריע לך, שלא נותן לך מנוח, ואת מחפשת באלכוהול נחמה. אלא שה"נחמה" הזו השתלטה עליך ומטריפה אותך. את זועקת לעזרה אבל אולי גם קצת מפחדת. אם יקחו ממך את ה"נחמה", תשארי עם הבעייה האמיתית, וזה מפחיד. אין לי עצות מומחה עם מתכון לחיים מאושרים בשבילך. זה לא יהיה רציני. את צריכה יותר מכך. אני בספק אם תצליחי להתמודד לבד, ולא בגלל שאת לא מוכשרת, חלילה, אלא שלכל אדם קשה לטפל בעצמו. ולכן, לא אנסה ל"טפל" בך דרך הפורום אלא אמליץ לך בחום לפנות לעזרה. את לא מציינת מהיכן את. אני מציע שכבר מחר תתקשרי למשרד הראשי ברמת גן (03-6733228) תבדקי מה המרכז הקרוב ביותר למקום מגוריך ותקבעי פגישת ייעוץ. זה לא מחייב, זה לא כואב, זה רק שיחה על כוס קפה לברור מה ניתן לעשות. אל תדחי זאת! תתקשרי כבר מחר בבוקר. בהצלחה, נחום אז

lelet20

New member
מתוקה!

קודם כל תודה נשמה על התמיכה שלך והמחמאות:) זה באמת עושה טוב לשמוע... אממ דבר ראשון כן את צודקת זאת באמת בעיה קשה ולפעמים אני פשוט מתפעלת מעצמי איך אני מסוגלת לחייך בבוקר ולהיות כל כך מבסוטה (מבחוץ כמובן). הדבר השני שרציתי להגיד לך, שלפחות יש לי מזל שיש לי מודעות למה ולמה אני עושה את הדברים האלו. שכחתי לציין שאני סובלת מחרדה חברתית שהחמירה בחודשים האחרונים בעקבות ארועים שעברתי. כבר 5 שנים שאני סובלת מחרדה חברתית, עדיין מתפקדת יחסית נורמלי, היו לי הרבה חברים ואנשים שהקיפו אותי, חברה הכי טובה, חבר הכי טוב, בן זוג (טוב נו אפילו 2..חח) שהכל פשוט נעלם בבת אחת בגלל טעות מפגרות שעשיתי. אז כדי להתמודד עם הבעיות והחרדות, והסגירת דלתות מהצבא בפרצוף שלי על אף שאני סובלת, "לא השאירו לי ברירה" אלא לפנות למקלט זמין יותר ומרגיע רגעית. כן זה מטומטם אני מודעת, לא אני לא יכולה להפסיק לבד. אני חושבת שאני קודם כל צריכה לטפל כרגע בבעיה של החרדה הזו כי אם זה לא ישתפר בקרוב אני לא אוכל לעזור לעצמי, או לחילופין לצאת מהבית ולעזור לעצמי גם בבעית השתייה. אם היה לי פתרון למה לעשות הייתי אוזרת את כל הכוח שעוד נשאר בי ועוזרת לעצמי. אבל כדאי שקודם כל אני אפנה לפסיכיאטר שימליץ לי מה לעשות. תודה רבה על המספר טלפון אני חושבת שאני אשתמש בו בקרוב מאוד. בכל אופן, אני צריכה קו מחשבה יותר ברור עכשיו בנוגע למה לעשות עם הבעיות האלו (ואני מקווה שזה יהיה כשאני אהיה פיכחת:) עד אז יום טוב ותודה על התגובה היפה! איילת.

lelet20

New member
ועכשיו...

נחום היקר: כשאני קצת יותר מאופסת תרשה לי להתנצל... את לא מתוקה את מתוק!!! מצטערת זה גם אחד מהתסמינים של הגמילה, לא להיות מרוכזת. בכל אופן אני יושבת פה ומתפוצצת מצחוק על הטעות שלי:) מקווה שלא נפגעת, איילת.

למעלה