אהלן

אהלן

בא לי על דילן, ואני צריך שתעזרו לי קצת, זה בשבילכם יהיה קלי קלות. תראו, אני מחפש אלבום שיהיה סטייל "בלואינג אין דה וינד", משהו אקוסטי, נקי, רק גיטרה ומפוחית. מה אתם אומרים?

אהלן וסהלן

קודם כל הדיסק תרשה לי לתקן אותך האלבום שאתה מתכוון אליו נקרא The Freewheelin. דיסקים שדומים לו הן שלושת היצירות שיצאו אחריו. The Times They Are A-Changin / Another Side of Bob Dylan ו-Bringing It All Back Home, כשזו האחרונה מ-65' כבר קרובה יותר לרגע שדילן עמד לחשמל את המוסיקה שלו. יש גם שתי יצירות מתחילת שנות ה-90' שהן אקוסטיות, אבל הן בדומה לתקליט הראשון שלו מוקדשות יותר לביצועים שלו לשירים של אחרים.

אז קודם כל הרשה לי לתקן את עצמי

כשאמרתי שאני מחפש אלבום סטייל "בלואינג אין דה וינד", התכוונתי בעצם לאלבום שהשירים בו הם בסגנון השיר הנ"ל. לא לאלבום The Freewheelin, כי אותו אני גם ככה לא מכיר. על שתי היצירות מתחילת שנות ה90 נוותר, כי אני לא אוהב קאברים. גם Bringing It All Back Home בחוץ אם הוא מכיל מוזיקה מחושמלת. ומבין השניים הנותרים - על מה היית ממליץ?

אני באופן אישי הייתי בוחר

ב-The Times They Are A-Changin, והיא אחרת לגמרי משלך. ביצירה הזו הוא הכי מזכיר לי את וודי גאטרי, אבל נראה לי שהדיסק הזה בלי כל קשר לכך ימצא חן בעיניך.

ברוך הבא...כמה המלצות

בתחילת שנות ה60 דילן יצר כמה וכמה אלבומים מעולים שנחשבים לקלאסיקות,וברובם ככולם הוא מנגן בגיטרה,ובחלק מהם עם מפוחית. האלבום הראשון שלו עונה להגדרה הזו- BOB DYLAN,אמנם רוב השירים בדיסק לא מקוריים(הוא כתב רק שניים או שלושה) אבל יש בו בהחלט שילוב מעולה בין הגיטרה למפוחית. האלבום השני,THE FREEWHEELIN BOB DYLAN ,הוא האלבום המקורי הראשון,דיסק חובה שיש בו שירים מעולים אחד-אחד(בלואינג אין דה וינד פותח את הדיסק) THE TIMES THEY ARE A-CHAINGIN גם עונה להגדרה שחיפשת... תהנה.

אני שמח שהצלחתי לעזור לך

אבל אם אתה שוב מתלבט כדאי שתקנה כמה דיסקים של דילן, הוא רחוק מלהיות יוצר של יצירה אחת ויש לו לא מעט יצירות שקשה לוותר עליהן.

למעלה