אהלן

itsme18

New member
אהלן

שלום לכולם. אימצנו לאחרונה עוד חברה למשפחה. גורת סמוייד בת 3 חודשים, מקסימה, אך אינה מחונכת עדיין. למרות שפקודות היא מבינה היטב עם חיזוקים חיובים ו"לא" בטון המתאים כשצריך- היא רק 4 ימים אצלנו וכבר למדה לשבת ואת שמה... אבל את צרכיה היא עושה בבית, למרות שמוציאים אותה לעיתים תכופות, והיא אוכלת מסודר. כאילו שמשהו בחוץ מפחיד אותה, או שמעולם לא הבינה שצרכים זה בחוץ. אני מסתובבת איתה שעה, שעה וחצי- ודקה אחרי שאנחנו נכנסות הבייתה היא עושה בבית. לא ייאמן, ומתסכל מאד. אני רוצה לצ'פר אותה כשהיא עושה בחוץ, וכך לחזק אותה, אבל זה פשוט לא קורה! אני לא הטיפוס שמאמין ב"להרביץ" כשהיא עושה בבית, אבל אני לא יודעת איך לתקן את העיוות... שמעתי שיש אופציות עם כלוב טיסה, אבל אני לא רוצה לסגור אותה, וכך גם אני לא רוצה לתחום לה גבולות יותר מדי. לא הייתי סוגרת אותה בשירותים... חשוב לציין, אנחנו בית הומה חיות- יש בבית גולדן רטריברית בת 12, והן מסתדרות מצוין. יש שני חתולים- עם הנקבה קצת בעייתי, אבל הן פשוט תופסות מרחק, והחתול השני אדיש כהרגלו. מישהו יכול לעזור?

itsme18

New member
ואני רק אוסיף.

ברוב המקומות כתוב שמכיוון שאין לנו זמן להיות עם הגורה כל היום בבית- כדאי לתחום אותה בחדר, ולרפד בעיתונים. אז דוקא אצלנו אבי אינו עובד, ועל כן 90% מהזמן יש מישהו בבית. האם עדיין כדאי לתחום? אני לא השתכנעתי... וגם. איך אחרי שהיא לומדת לעשות בפינה מסוימת על עיתון- אני מעבירה אותה החוצה?

Sweet Fantasy

New member
שלום ../images/Emo13.gif

קודם כל, תתחדשו על הגורה, מקווה שתהנו יחד. התחימה מומלצת בכל מקרה בלי קשר לצרכים, אבל היא בעיקר כאשר אין אנשים בבית. בקשר לעיתון, ברגע שהיא לומדת לעשות על העיתון, צריך לאט לאט להוזיז את העיתון לכיוון הדלת, כל פעם עוד טיפה עד שמגיעים החוצה למעשה, והיא לומדת שצרכים עושים - בחוץ. בעיקרון, אם יש מישהו בבית במשך היום אני לא רואה סיבה לעשיית צרכים בבית, רצוי להוציא אותה כל 3 שעות (משתנה בהתאם לגיל, 3 חודשים - 3 שעות וכן הלאה.) ככל שהיא תצא יותר היא תלמד יותר מהר ששם זה המקום לצרכים. בכל מקרה, ממליצה להתייעץ עם "אבנר הלוחש לכלבים" בפורום כלבים, קישור משמאל. שיהיה בהצלחה.

למעלה