אהרונציק המציל המשך הסיפור אשר נכתב בזמנו כאן ובפייסבוק שלי

hadi orr

New member
אהרונציק המציל המשך הסיפור אשר נכתב בזמנו כאן ובפייסבוק שלי

לפני כשמונה חודשים כתבתי פוסט על אהרונציק המציל (מופיע כאן בהמשך פוסט זה). לאחר פירסום הפוסט קיבלתי טלפון מחברי הטוב "יוד למד" הידוע בכינוי "י" וסיפר לי בהתרגשות כי בזכות אהרונציק הוא חי. סיפורו נשמע הזוי עד שסיפר לי כי אמו ואחיה ניצלו בהיותם ילדים על ידי אהרונציק המציל. 2 מתוך ה-5000 שהציל.
היום שהגעתי לשוק ב"דיזנוגף החדש" הידוע בשם שוק גבעון התברר לי כי האימרה מה שצריך לקרות יקרה ולמרות שאני לא ממש איש מאמין (אני איש ממש לא מאמין) תאמינו קרה. 2 ספרים של אהרונציק שכתבתי עליהם בפוסט שלי, ולא ראיתי בימי חיי, חיכו לי ובנוסף גם חתימה שלו, מאמר בעיתון ותמונה של המוכר עם אהרונציק. אז הנה הפוסט הראשוני ותוספת של תמונות הפריטים מהיום.
חזרנו לשיגרה. לא לונדון. הפעם תל אביב. והפוסט על המציל אהרונצ'יק. 5,000 איש. כרטיס ביקור אחד. 2 ספרי שירה. מספר ספרי ספורט ובהם ספר אחד בהרחבה – התרחץ בבטחון. שכונת מחלול.
פוסט זה מדבר על אהרונצ'יק המציל האגדי של חוף גורדון משנות ה-60. המציל אהרונצ'יק בראל לבית אלקינד.
אהרון אלקינד נולד בשנת 1903 ב-חצי האי קרים ועלה לארץ ישראל בשנת 1922. בדרכו הוא נשאר במשך שנה בטורקיה כדי ללמוד מקצוע. הוא למד הנדסת בניין, אך לא השלים את לימודיו. בארץ הגיע לרחובות ועסק בבנייה. הוא עבד בים המלח ובעתלית בכרית מלח, ובהמשך החל לעסוק בהצלה. אלקינד עיברת את שמו ל: בר-אל.
בראל נישא לזוסיה שולמית כהן צדק שעלתה עם חלק ממייסדי 'הבימה'. תחילה גרו ברחוב גאולה, ומשם עברו לרחוב של"ג 11 (היום ניצב במקום בניין רב קומות). ביתם היה בית לאנשי תאטרון. לזוג היו שני ילדים: יואב ומירנה. זוסיה נפטרה ב-1965 ואהרונצ'יק נישא בשנית בראשית שנות השבעים ליהודית. לזוג נולד בן בשם יואל.
אהרונצ'יק הקים את ארגון הפועלים, ייסד את בחינות המצילים, שימש שופט במכביות הראשונות, והיה בעל מועדון אגרוף בשם "בני לאונרד" שאותו הקים עם המציל אמיל רבלסקי (עמיאל אבינרי).
אהרונצ'יק נהג לרשום את שמות כל האנשים שהוא הציל. כחמשת אלפים איש הוא הציל!!! 5,000 !!!!. הוא היה איש בעל חוש הומור מפותח וכן בעל גוף אתלטי. הוציא לאור שני ספרי שירה: שירי אהבה לים [הוצאת אלף, 1977], חכמת חיים [הוצאת אלף, 1984]. כמו כן כתב גם מספר ספרים העוסקים בספורט: "כדור כוח" [1953], ו-"התרחץ בבטחון" [1958] אשר בפוסט זה יובא הספר בהרחבה וכן יובא כרטיס הביקור המיוחד של אהרונצ’יק.
בשכונה מחלול, בנוסף לעשרות מבנים ארעיים מפח ומעץ, היו שני מבנים יוצאי דופן בקרבת רחוב הירקון: בית חרושת "לבקוביץ" לעיבוד עורות, ובית חרושת "דלפינר יוחננוף" לאריגת וצביעת משי. בית החרושת "לבקוביץ", הדיף ריחות נוראיים. כנראה זו הסיבה שההגנה החליטה להקים במרתפיו את "מכון א" לייצור נשק, אשר הבריטים' למרות כל החיפושים והמעצרים' לא הצליחו לגלות. שני בתי-חרושת אלה הזרימו באותם ימים (שנות השלושים והארבעים) לים שפכים ובהם כימיקלים ולכלוך. בקרבת בתי-המרחצאות אשר שכנו על החוף, שכנה סוכתו המיתולוגית של המציל אהרונצ’יק, (אהרן בראל לבית אלקינד). אהרונציק מוזכר ומשחק בסרט מציצים של אורי זוהר ואריק אנשטיין.
בפוסט זה מובא כרטיס הביקור של אהרונצ'יק וכן ספרו התרחץ בבטחון. כידוע בפוסטים שלי רק פריטים מאוספי מועלים בהם. להנאתכם ואשמח לכל תוספת הערה והארה. הכל יתקבל בברכה. תמונות נוספות מופיעות בפייסבוק שלי. כאן אני משתדל לעלות רק 3-4 תמונות בלבד.







 

hadi orr

New member
וווווווואאאאאאוווווווו. ספר לנו את סיפורך האישי. נשמע מעניין

תודה
 
תחנת המציל לא הייתה בדיוק מול רחוב גורדון

יותר לכיוון פרישמן .המצילים היו אמיל ויוסקה .
ההורים עבדו ואני ביליתי בים מגיל אפס.
ביקשתי ללמוד לשחות לקח אותי יוסקה
המציל אדם נמוך עם כרס קטנה על החסקה
ושם בעומק זרק אותי למים ידע שלא אטבע.
זה היה בשנות הארבעים המוקדמות.
דרך אגב עד לגיוסי לצהל ב1953. ביליתי
את כל זמני בים .
עד שנת 2010 היתה תמונה גדולה של יוסקה ואמיל
במסדרון קומה ג או ב . בבית החולים ליס ליולדות.
צ'י

 
למעלה