אה ועוד משהו....

צביקוש21

New member
אה ועוד משהו....

יש כמה ששאלו אותי על משפחתי עקב כל השאלות שלי בפורום אז... מכיון שאני לא אוכל לרשום כאן הכל אכתוב רק את הדברים החשובים. סבתא שלי רשמה ספר על המשפחה עם מעל 100 עמודים... אז מי שחושב שזה קשור אליו יוכל לשאול אותי לפרטים נוספים.... אז הנה מה שידוע לי על סבא שלי בקצרה. 1:סבא שלי אליעזר שטרן ז"ל היה ניצול שואה ואחד ממקימי בני עקיבא לודז. 2:נפטר ב 1981. 3:שימש כיועץ שר החינוך זבולון המר בשנות ה 70. 4:היה פרופסור לחינוך ומורה בבי"ס צייטלין ת"א. 5:אמא של סבא שלי קראו טאובה מיכרובסקי. 6:אבא של סבא שלי קראו יעקב קופל שטרן.מכיוון שההורים של יעקב לא היו שטרן לא ברור לי איך הוא הפך להיות שטרן כי לסבא של סבא שלי קראו ישראל נחמיה מיכרובסקי, מכאן ששם המשפחה במקור הוא מיכרובסקי. 7:לסבא רבא של סבא שלי קראו הרב חיים מאיר מיכרובסקי. 8:סבא שלי אליעזר שטרן ז"ל נפטר בשנת 1981 מסרטן וקבור בבית הקברות סגולה בפתח תקוה. לגבי אח של סבא שלי שעליו שאלתי כאן לפני מספר שבועות ופה התודה לאלה שעזרו לי. 1:לאח של סבא שלי קראו צבי שטרן ז"ל (על שמו אני קרוי). 2:הוא היה ניצול שואה. 3:הוא נהרג בנסיבות מסתוריות בחדר הנשק של המושבה מגדיאל (לשעבר) בשנת 1949. 4:צבי שטרן ז"ל שימש מדריך במשך כ 5 שנים במוסד החינוכי במגדיאל והיה מדריך של קבוצה בשם :קבוצה -ג (קבוצה של ילדים יתומים ניצולי שואה). 5:הצחלתי איכשהו להיפגש לפני כחודש עם בן אדם בשם יצחק קדמון (בן 90 ומשהו) בהוד השרון. הוא היה בעצמו גם מדריך במוסד ההוא באותה שנה והוא (מסתבר) היה אחד מאלה שפינו את צבי לבי"ח השרון שם נפטר. 6:כמו"כ שוחחתי בטלפון שיחה נרגשת עם אפרים חירם (אליו הגעתי בזכות החברים פה בפורום) ומסתבר שהוא היה חניך של צבי ואף היה הראשון שגילה אותו לאחר הפציעה המסתורית שממנה נפטר מאוחר יותר. 7:לפי עדיויות אנשים שדיברתי איתם כפי הנראה צבי התאבד . 8:צבי נתגלה פצוע קשה מיריה בראשו בחדר הנשק של מגדיאל. 9:הוא נפטר ב 30.10.49 והוא בן 30 בלבד. 10:ממה נהרג ומה קרה? זה ישאר בגדר תעלומה לעד. 11: צבי קבור בבית הקברות של המושבה מגדיאל . ת.נ.צ.ב.ה. תודה למי שעזר לי בענינו.

למעלה