אה סימטריה של חדרי המח

shlok

New member
אה סימטריה של חדרי המח

שלום רב,(מתנצלת מראש על אורך השאלה) שמי עדי ואני בשבוע 33+2.בסקירת מערכות מורבת שעשיתי בשבוע 23+5נמצא שחדרי המח אה סימטריים. ימני 9.1 ושמאלי 6.9.הומלץ לי לעקוב אחר ממצא זה.בשבוע 28+5 עברתי סקירה ממוקדת לחדרי המח נמצא חדר שמאלי 9.5 וחדר ימני 7 מ"מ.(כאילו השתנו הגדלים בחדרים).נשלחתי לייעוץ גנטי ושם הומלץ לי לעבור בדיקת מי שפיר.בתאריך 10/10 עברתי דיקור מי שפיר עם "פיש" בבי"ח קפלן ולאחר מס' ימים קיבלתי תוצאה תקינה (בטלפון).היום עברתי שוב סקירה ממוקדת של חדרי המח ונמצא כי חדר שמאל גדל ל-12 מ"מ וחדר ימין ל-8מ"מ.עלי לציין כי כל הבדיקות האחרות שעשיתי נמצאו תקינות. (שקיפות עורפית,טוקסופלזמה,

shlok

New member
המשך אה סימטריה של חדרי המח

שקיפות עורפית,טוקסופלזמה,CMV שאר הממצאים בסקירות מוקדמת ומורחבת- הכל תקין.יש לציין כי גודל העובר לפי אולטרה סאונד 36+3. נשלחתי היום שוב לייעוץ גנטי. מה עלי לעשות??? מהן ההשלכות של ממצא זה? האם בשלב זה של ההריון יש עוד מה לעשות בכלל? לתשובתכם הדחופה אודה. עדי.

אסימטריה בין חדרי המוח

עד עתה הייתה רק אסימטריה כאשר גודל החדרים היה תקין, ובמקרים אלו הסיכון לבעיות בעתיד נמוך. עתה יש הרחבה קלה של חדר אחד, דבר שמעלה שאלה לגבי הרכב רקמת המוח עצמה. על מנת לשלול בעיה ברקמת המוח ניתן לבצע בדיקת MRI של העובר. אם ב MRI רקמת המוח תקינה - הסיכון לבעיה התפתחותית בעובר נמוכה. אם מוצאים בעיה ב MRI - אז צריך לדון לפי הבעיה שנמצאה.

למעלה