אה רציתי לשתף אותכם קצת בזלילת חשמל

xorense

New member
אה רציתי לשתף אותכם קצת בזלילת חשמל

אני כיום עובד בסופרלנד ולמדתי חשמל ואלקטרוניקה והתרשמתי מכמות החשמל שנשפך שמה כמו מים, הנה דוגמאות: ספינת פיראטים שעושה 360 מעלות זוללת 100+ אמפר שזה מלאאאאאא, הרכבל קצת פחות רק 20 אמפר חחח מענין כמה החשבון חשמל יוצא שמה

מאגר

New member
אין ספק כי חשבון החשמל שם הוא גדול

וכל עוד הם משלמים אותו וילדים נהנים אז מה זה ביכל נוגע לאחרים תאמין לי שאם זה לא היה משתלם להם הם לא היו מפעילים את המתקנים

roy269

New member
ספינת פיראטים - אפשר לחסוך

הרי משקיעים אנרגיה רק כאשר צריך להניף אותה כלפי מעלה כאשר היא חוזרת למטה ניתן להאיט את הירידה ע"י בלימה גנרטורית בשיטה כזו אתה מחזיר חשמל לחברת חשמל וכך יוצא שעבור סיבוב שלם של הספינה - אתה לא צורך חשמל בכלל (אם הכל היה עובד בנצילות של 100%) ואם תעשה את החישוב כמה באמת הספינה הזו עובדת בפועל - תגלה שהזמן שהיא בהמתנה, כניסה ויציאה של הילדים - גדול מהזמן שהיא בפעולה ממשית וסך הכל מחזור העבודה שלה נמוך ובהתאם סך האנרגיה הנצרכת. לעומת הרכבל - בו יש תנועה מתמדת של הכבל ולמרות צריכת הזרם הנמוכה שלו, בוודאי תגלה שסך צריכת ההספק היומית שלו גבוהה יותר.

מאגר

New member
יש לי קצת הפתעות בשבילך

ראשית הם לא משתמשים באנרגיה רק בהפעלת כלפי מעלה המתקן הזה הוא מתקן שמיובא מחו"ל והוא לא המצאה ישראלית המנועים ממשישכים לעבוד כל הזמן כיהם גם מפקחים על מערכת הבלימה לשעת חרום של אותה מערכת שבנווים ממערכת מצמדים צנטפוגליים שעובדים במהירות הרבה יותר גדולה מהמנוע שאתה מסתובב בחוץ ואים בדעתי להתחיל ללמד אותך שעור במכונות חשמל ובמומנטים של כל מני מערכות העצה ובלימה ונעילה של מתקנים כאלה. אבל לא הכל אתה יודע ואילו ידעתה מה שאני כבר שחכתי בנושים אלה הייתה לפחות ברמה המקצועית שלי ולא הייתה כותב כל כך הרבה שטויות.

roy269

New member
תודה על ההסבר המעמיק, אבל...

א. אני חושב שגם בחו"ל שמעו על שיטת הבלימה הגנרטורית. ב. השיטה פועלת יפה מאד במעליות, אשר גם בהן נדרשות מערכות בלימת חירום. ג. אני שמח שהחלטת שלא ללמד אותי שעור במכונות חשמל, כי את קוסטנקו-פיוטרובסקי גמרתי ללמוד לפני 40 שנה. ד. עוד יותר אני שמח שלא החלטת ללמד אותי שיעור בעברית...

RIPPER

New member
100 זה קצת

בעבודה שלי הציוד זולל בין 450 ל 500 אמפר יש בחדר חשמל מזגן 3.5 כדי לקרר את המקום

למעלה