אואזיס

אואזיס

טוב כולם מכירים כבר את הנושא הזה , אני בטוחה. אואזיס- מושפעים מהביטלס כן או לא? מה דעתכם בנושא? תתחילו להגיב ואני אכתוב את הדעה שלי בהמשך

Miss CB

New member
../images/Emo26.gif

מושפעים? ברור. "וונדרוול"?! הלבוש?! וגם במוזיקה שומעים מדי פעם סגנון דומה.

לי נראה

שהם מושפעים מהרוק הפסיכדלי הבריטי (בעיקר פסיכדליה קלה סטייל ההוליס הפאסיס או הזומביז) ובתוך כך גם מהביטלס (כמו שכמעט כל להקה שפעלה בשלושים האחרונות מושפעת מהביטלס ברמה כזאת או אחרת, מה שכן, אנשי יחסי הציבור המיומנים שלהם ניסו לעשות מהם ביטלס חדשים וזה הם לא, אפילו קרוב (בעצם זה כל כך רחוק שאפילו אי אפשר להגיד שזה רחוק)

טוב אז ככה

בתור כותבת פעילה בפורום אואזיס ב www.oasisfanatic.com אני יכולה להגיד שהאנשים שם שונאים שמזכירים דימיון בין אואזיס לביטלס למרות שהם עשו מספר ביצועים לא מזהירים לשירי ביטלס ... זה יהיה נכון להגיד שלהקות רוק... במיוחד בריט-פופ יהיו מושפעות מהביטלס, כשהביטלס פיתחו את הסגנון המוזיקלי הזה... אבל... אואזיס הם להקה עצמאית, כל התכלית שלהם עלי אדמות היא לא להיות הביטלס, אלא אואזיס... אפילו אם באלבום השלישי של אואזיס- be here now יש אזכורי שירי ביטלס בכמה שירים... אני לא חושבת שאנשי יחסי הציבור ניסו שאואזיס יהיו הביטלס... הlyrics של אואזיס (של נואל גלאגר) הרבה יותר דכאוניים משל הביטלס... המוזיקה מזכירה בריטיש אינוויז'ן אבל יש טאץ' של שנות התשעים במוזיקה שלהם....

Another Girl

New member
אואזיס...

אי אפשר להגיד שאואזיס לא מושפעים מהביטלס אחרי שהבנאדם קורא לילד שלו "לנון"...
עם התספורות והמשקפיים האגדיים. מבחינה מוסיקלית גם אי אפשר להתעלם מנסיונות השחזור-עם "Wonderwall" ו"Don't look back in anger"...בנוסף לכמה ביצועים לשירי הביטלס. מבחינה מסוימת,הם הלהקה שהכי קרובה להיראות ולהישמע כמוהם. מצד שני-הם הכי ניסו...

מספר דברים

1)ליאם גלאגר הוא לא אואזיס, לכן המשקפיים, הילד שלו וכל שאר הדבירם לא אומרים שכל אואזיס הם ככה... זה רק חבר אחד בלהקה... 2)וונדרוול ודונט לוק בק אין אנגר זה לא ניסיונות לשחזור ביטלס...

Miss CB

New member
אולי לא שחזור, אבל...

טוב על דונט לוק בק אין אנגר באמת לא ברור לי (הסבר בבקשה?) אבל וונדרוול זה שם של אלבום אינסטרומנטלי של האריסון.

אה אוקיי

לא ידעתי על האלבום שלו... כי אני לא מתעניינת בדברים של חברי הלהקה לשעבר.... אבל יש הרבה אזכורי שמות שירים של הביטלס ב-be here now כמו שציינתי קודם.. לדוגמא בשיר be here now ניתן למצוא את השורה sing a song to me one from let it be או בשיר d'you know what i mean יש את השורה fool on the hill and i feel fine ואלה רק דוגמאות קטנות.... בכל אופן קנו לי ספר על אואזיס שאני אקבל ביום חמישי ואז אני אדע בוודאות אם אואזיס הושפעו מהביטלס בצורה ניכרת כ"כ כי בוודאי יסופר על כך בספר

SmallVille Girl

New member
אוקי אני לא ממש

התעניינתי באואזי איך שקוראים להם ... אבל ממה ששמעתי הם פשוט העתקה של הביטלס ( כמו שאמרתם)אותו סגנון ...

SmallVille Girl

New member
היי?!!?

אני בכלל לא שמעתי אותם !?!!? אני בכלל אל מכירה שירים שלהם !?!? אולי מעטים .. אולי תקראי את ההודעה שכתבתי...

tuvalo

New member
don't look back in anger

הפסנתר שמופיע בפתיחה של don't look back in anger הוא העתקה מאוד ברורה של הפסנתר הפותח את imagine. עד כדי כך שכששמים את השיר הזה ברדיו לפעמים אני בטוח ששמו את imagine. הגאלגרים התייחסו לזה בראיון בMTV והם אמרו שכן, הם העתיקו את זה האימג'ין ואם בגלל זה איזה ילד ילך וישמע את השיר המקורי של לנון, אז הם מאוד גאים בעצמם.

למעלה