אובדן גדול

דגה1

New member
אובדן גדול../images/Emo10.gif

היי לכולם, מעולם עדיין לא הייתי שייכת לפורום הזה, אבל פתאום כך מתוך הרהור ושעמום פניתי לפורומים וראיתי שקיים פורום אשר מתאים בדיוק לי בימים נוראים אלה. אספר קצת על עצמי, אני בחורה בת 29 ושבעה חודשים, נשואה ואמא לילד מקסים, בהריון מתקדם (חודש תשיעי), אני מתגוררת מזה שנה וחצי בערך בארה"ב, אך העניין הוא רק לתקופה מאחר ובעלי עובד כאן. בארץ השארתי משפחה נהדרת, אמא ואבא, שלוש אחיות ואח, אנחנו משפחה מלוכדת אוהבת ודואגת, בשנה שעברה ביקרו אותי ההורים ושניים מאחיותי, והיה לנו נחמד מאוד. עכשיו לאובדן הגדול מכל, לפני כשלושה שבועות התבשרתי שאמא שלי הרגישה לא טוב ואושפזה בבית חולים, אמרו לי שלא לדאוג רק כאבי בטן, ובאמת מה יש לדאוג מכאבי בטן?! שאלתי איך מטפלים בזה ונאמר לי שעושים לה בדיקות, דיברתי איתה בטלפון, היא אמרה שיש לה כאבים וכאלה אבל כל הזמן דאגו לומר לי שלא לדאוג, מאחר ואני בהריון גם דאגו לי שאני לא יהיה במתח רב. אם הזמן העניין הפך מאופטימי לטרגי, אחותי צילצלה אל בעלי והודיעה לו שלאמא יש סרטן בכבד, מחכים כדי לדעת איזה סוג זה וכאלה, אבל שנדע ושכמובן הוא יידע אותי בצורה העדינה ביותר שאפשר, שוב מאחר שדואגים לי ההריון וכאלה, אני הגבתי בצורה יחסית מתונה, כאשר אני לא אדם רגוע בדרך כלל, אני לוקחת דברים בצורה לא קלה במיוחד, נודע לי גם שההורים שלי לא יודעים מהעניין וכמו כן אחותי הקטנה (17) עדיין לא יודעת. וכך המשכנו להמתין לתשובות מהבדיקות כדאי לשמוע את הבשורה שכולם קיוו שתהיה טובה, אך לא. אני פה יושבת לי מעברו השני של הים, ופשוט נמצאת בחוסר מעש, לא יכולה להיות עם אמא בשעות הקשות אשר עוברות עליה, ולא להיות עם המשפחה ולעזור להם, והדאגה הגדולה של כולם זה אני זאת שנמצאת מעבר לים, הרי אני בהריון לא???!!!!! לאחר בערך שבועיים וחצי של המתנה לתשובות, וככל הנראה מהבנתי ממרחקים הדרדרות במצבה של אמא, אבא דרש לדעת מה קורה איתה, ונאמר לו על ידי הרופאים מה שאנחנו ידענו, וכמו שאנחנו קיוונו כך גם הוא, שיהיה אפשר לטפל בנושא, אך יומיים לאחר מכן קרסו המערכות בגופה, קיבלתי טלפון הביתה מאחותי, ופשוט לא יכולתי להאמין, הילד ישן והבעל לא היה בבית, ואני נכנסתי להסטריה נוראית איך יכול להיות שאמא תמות ואני לא איתה, לא אוכל להיות בלוויה שלה ולשבת שבעה עם כולם, זה פשוט לא יכול להיות, לפחות שתחכה שאני אלד ואבוא להיות לידה, אבל הסוף המר הכריע לאחר יומיים נוספים, ואמא נפטרה, אני פה מעבר לים ללא המשפחה האוהבת ודואגת, לבד בלי לראות את אמא בפעם נוספת ואחרונה, והגרוע מכל של לא להיות בלוויה שלה, הפעם האחרונה שמלווים את האדם החשוב בחייך. אז ישבתי לי פה שבעה אני לבדי, ושם מעבר לים המשפחה החמה והדואגת כל הזמן התקשרו ודאגו שאני יהיה בסדר, ושאני אשמור על עצמי, ניסיתי להסביר שאני בסדר, אבל כולם התעקשו תשמרי על עצמך ועל העובר שלך, אבל אין אמא יותר אז איך אפשר לדאוג לעצמי עכשיו???? אני מאוד משתדלת באמת לדאוג אבל אתם אולי יודעים הגוף לפעמים בוגד בכך, אבל אני מאוד משתדלת כי איך אבא שלי אמר, בשום אופן לא חיים בעד חיים. אז אולי משהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איך משלימים עם אובדן כזה גדול, איך משלימים עם מותה של אמא כל כך צעירה (51), שלפני שלושה חודשים ראיתי לאחרונה, כאשר הייתי בביקור בארץ לרגל חתונתו של אחי, אז איך משלימים עם כזה אובדן, איך???????? תודה על ההקשבה דגה

Mאיה

New member
דגה יקרה

קוראת אותך והלב נקרע. אני לא יודעת לתת לך את התשובות. אני רק יודעת שאת בתחילת האבל. אני רק יכולה לאמר שעדיין קשה יהיה לך להשלים עם מותה, כי זה טרי כל כך. אני מאמינה שקשה לך יותר משום שלא ניפרדת ממנה בדרכה האחרונה, לא היית שם עם המשפחה שלך, לא התחבקת איתם, לא התאחדת עימם בכאבך. הכל כל כך פתאומי...וזה מכניס להלם. אין לי תשובות עבורך, מלבד אולי להציע לך לבטא בכתיבה את מה שאת חשה. אולי לפרוק כאן את הרגעים הכואבים. זה לא תמיד עוזר, אבל זו דרך לשחרר. אולי את לא חושבת על התינוק שבתוכך כרגע. אולי כל מה שאת רוצה זה להבין את מה שקרה לאמא, את האובדן שלך. בין כל החיפוש אחר התשובות, שימרי על העובר שבתוכך. למענך, למען בעלך, למען משפחתך. מחבקת אותך ממרחק
, בוכה איתך, ומקווה שאת חשה טוב, עד כמה שניתן...אם בכלל, Mאיה.

~Lia~

New member
איך משלימים? לא משלימים!

האבל אצלי הוא עדיין טרי. הפצע עדיין פתוח. בשלב זה יש לי יותר שאלות מתשובות אבל אני מנסה להסתכל קדימה ולראות מה צופן לי העתיד. אולי אני טועה, אבל לפי דעתי, לעולם לא משלימים עם האובדן. פשוט לאט לאט לומדים לחיות לצידו. בהתחלה האובדן כל כך מכביד וההרגשה היא כאילו הוא לוחץ לך על החזה ואת לא יכולה לנשום. ולאט לאט את מסוגלת שוב לקחת נשימה קטנה...ועוד אחת... ואת לומדת לחיות עם הלחץ הזה בחזה עד שלפעמים לכמה רגעים את מסוגלת לחשוב שאולי הוא נעלם, ואת שוב מאושרת...אבל אז הוא חוזר...לא בעוצמה בה היה בהתחלה... אבל עדין לוחץ... וכך את ממשיכה בחייך לצידו... פעם לוקחת נשימה קטנה ופעם אחרת מעיזה ולוקחת נשימה גדולה גדולה... ושוב חוזרת לנשימות קטנות... וכמו תמיד כשאני כותבת אני מתחילה להיסחף ופתאום הקשר שלנו לאובדן נראה לי כמו מן ריקוד כזה...שני צעדים קדימה, צעד אחורה... ריקוד שנרקוד, כנראה, לנצח. ואם כתבתי שטויות, אז אני מתנצלת מראש :) ליאת.

../images/Emo24.gif לדגה1

קראתי ובכיתי איתך. את אימי איבדתי לפני מיליון שנה (37 שנים !) באופן פתאומי. מהרגע שבו אכלנו סופגניות ועד שלא היתה חלפו בערך 10 דקות. שנים רבות לא השלמתי עם מותה. מצבך קשה - אין ספק. רחוקה, מעבר לים הגדול ולא יכולה להגיע בגלל ההריון. ולא ראית את אמא ולא חיבקת ולא נפרדת ולא ליווית ואת מתייסרת. אני לא יודעת אם יותר קל היה לך להשלים ם המוות לוא היית לידה. אולי. יש לך משפחה משלך - בעל וילד ועוד אחד בדרך. ובתוך כל הצער שלך אולי קשה לך לראות את היופי והטוב שישנו בחייך. קחי לעצמך את הזמן הדרוש לך לבכות על האין וביחד עם זה - תמשיכי להנות ממה שיש ואולי אחרי הלידה תוכלי ל´השלים´ את החסר ליד קיברה של אמא. מחבקת אותך ומאחלת לך רק טוב.

וצודקת LIA

לא משלימים ! רק לומדים אחד ליד השני. צער ליד שמחה. מוות ליד חיים.

רחלי27

New member
דגה..

אין לי מילים.. אמא זו אמא!! מקוה שיהיה בך הכח להמשיך גם את ולהיות אמא!! כל הטוב שבעולם-רחלי.

noor נור

New member
דגה יקרה....../images/Emo19.gif

איזה מטורף העולם הזה...דור בא ודור הולך...במצבים כאלה ,ובכלל, אומרים לנו להקשיב יותר מלתת עצות...אבל חייבת להציע בכל זאת, שתנוחי, תירגעי, תעברי את הלידה בשלום, ושובי במהרה לחיק משפחתך בארץ. החום שיקיפו אותך, והחום שתעניקי את ותינוקך החדש - ימלאו את משפחתך בשימחה גדולה!!! שלא תדעי עוד צער.

למעלה