אובדן זמן

אובדן זמן

קראתי פעם שאם בן אדם טס לחלל לאזורים רחוקים לתקופה ארוכה הזמן לא חל עליו כמו על מי שנשאר בכדור הארץ, עד כדי כך שאם הוא יחזור אחרי שנה לכדור הארץ יתכן והוא ימצא כאן תקופה אחרת לגמרי ממה שעזב, מאות שנים אחרי. אתם מכירים משהו כזה ? לי זה נשמע דיי מוזר אבל מה דעתכם ?

לפי דעתי זה שטות גמורה לחלוטין

קודם כל הזמן הוא המצאה של האדם אז לכן היקום לא קשור למושג הזה, זה לא הגיוני בכלל.

yahooit

New member
המצאה?

אם כך, אולי גם המרחב והחלל הם המצאה של האדם? ולמי ששאל בקשר לאובדן הזמן; כאן יש הסבר קצר לשאלתך.

תודה רבה!

מאוד מעניין, אני חושב שזה מה שקראתי עליו. אבל לסיכומו של עניין לא ממש הבנתי, אם אני טס במהירות האור אז כשאחזור אני אהיה שונה מתאומי ?

Gilliana

New member
תגיד את זה לאלברט איינשטיין...

העניין הזה הוכח מזמן - כנראה שאתה צריך "לכייל" את ההגיון שלך מחדש. הזמן מואט ככל שנעים קרוב יותר למהירות האור - למעשה, אפילו אדם שטס במטוס מזדקן לאט יותר מזה שנשאר על כדור הארץ. ע"ע פאראדוקס התאומים.

Gilliana

New member
תגיד משהו...

אתה בסדר בראש??? אני אפילו לא מתחילה איתך ויכוח בעניין כי זה יהיה מגוחך, אבל בפעם האחרונה שבדקתי - הפורום הזה לא היה פורום תמיכה לפאראנואידים. אני מניחה שאתה גם לא "מאמין" ב-DNA.

עצוב מאוד גם

שזאת ההתנהגות והגישה שלך, אני לא ארד לרמה שלך בניסיון להדבר.

Gilliana

New member
תשמע...

אין מה להדבר על עובדות מוכחות בעליל שהן כעובדה שכדור הארץ מסתובב. מכיוון שאתה צווח "לילה" בעוד שהשמש זורחת מעל לראשינו - לא נותר לי אלא להסיק שאתה או מתבדח, מנסה לעורר פרובוקציות או סובל מבעיה כלשהיא.

Obisidian

New member
מה זה משנה לך ?

אם הוא מאמין שתיאורית היחסות היא שגוייה אז שיאמין בזה . זכותו , לא?

Gilliana

New member
גם נכון

אני בטח לא אתחיל "לריב" על עניינים שאין לגביהם כל ויכוח (ושאגב, לאמונה אין כל קשר אליהם).

לא...

נדמה לי שקראתי את זה בספר "תעלומת העב"מים מאת משה יהלום (אם אני לא טועה)

A L1

New member
כל טמבל יודע את זה

שטסים במהירות שקרובה למהירות האור או יותר מהר ממהירות האור מרחב הזמן משתנה והזמן עובר לאט יותר אצלך, אמנם אתה לא מרגיש משהו יוצא דופן אבל על פני כדור הארץ הזמן עובר הרבה יותר מהר ככל שאתה טס יותר מהר... לדוגמא בזמן שאתה טסת שנה אחת בכדור הארץ עברו 100 שנים...

Gilliana

New member
רק הערה אחת "קטנה":

התופעה שאתה מתאר אינה נקראת "אבדן זמן" - זהו מושג שונה לחלוטין ומתחום אחר לגמרי.

Majestic12

New member
זה נכון מאד - רק אם...

הכל נכון - רק שכחת לציין שהדברים האלו יתקיימו, אם הוא יטוס במהירות האור. כלומר במהירות של 300000 ק"מ לשניה. ככל שמתקרבים למהירות האור, מתרחשים שינויים בגורמים רבים - כפי שהוכח בתורת היחסות של איינשטיין. הטייס שטס במהירות האור במשך שנה וחוזר, יגלה שעל כדור הארץ חלפו 70 שנים - זאת בשל העובדה שהזמן משתנה ביחס לצופים שונים, במידה ומישהו מהם נע. נשמע מוזר- אבל נכון והוכח לפני הרבה שנים... ומי שרותה לדעת יותר - מוזמן להיכנס לראשו של איינשטיין, וללמוד על תורת היחסות (הכללית והפרטית)

Majestic12

New member
ואת זה לא מלמדים במשרד החינוך ../images/Emo8.gif

שם נתקעו עדיין עם ניוטון - במאה ה- 17...

MorphZ

New member
זה נכון

אלברט איינשטיין דיבר על זה, זה נקרא אפקט התאומים. הכוונה היא שאם תטוס במרחק יחסית רחוק מכדו"א במהירות מספיק גבוהה. אתה תזדקן יותר לאט כלומר שאתה תחזור אתה תחזור לעתיד פה בכדור הארץ. אתה תגיע לזמן הרבה יותר רחוק ממה שאתה היית אמור להגיע. וזה נקרא אפקט התאומים כי הניסוי דיבר על לקחת שני תאומים ולהפריד אותם.

למעלה