אובדן כושר עבודה

yossia23

New member
אובדן כושר עבודה

היי לכולם ברצוני לעלות שאלה שמאוד מעניינת אותי האם אני כחולה לופוס וכמאובחן פיברומנולוגיה חיובי יכול לדרוש סעיף אובדן כושר עבודה הן בביטוח לאומי ואם כן כיצד אני אמור לבצע את ההליך הנ´´ל אודה אם מכבדיי יענו לי על השאלה תוך צירוף כתובת להמשך התקשרות על מנת לקבל תידרוך מלא ( כי אני דיי בור בדבר ובכלל על זכיותיי כחולה לופוס ) אשלח בזאת לכל ידידיי כאן בפורום המכובד הזה את ברכת האילנות מיי יתן שתהיה לנו שנה של צמיחה כלכלית וכן צמיחה מורמת וגדולה במצב הרוח , ובעידוד שכן אתם מנהלי הפורום עושים זאת בצורה מכובדת והיפה הזאת תבורכו , תבורכו , תבורכו .

סניורה

New member
גם אני אשמח למידע בנושא

ביטוח לאומי עושה לי צרות ואין לי מושג איך להתחיל לטפל בזה תודה מראש קרן

ritosh

New member
ביטוח לאומי- בלל´.

אז ככה. נגשים לסניף הקרוב לבית ומבקשים טפסים לנכות כללית. ממלאים את הטפסים ומצרפים צילומים של כל החומר הרפואי שיש לכם.את המקור שמרו אצלכם. אני מקווה שיש לכם תיעוד רפואי. במידה ואין מתחילים לצלם מתיקים רפואים.אני מכינה אתכם מראש, ברוב המקומות, בתי חולים וקופות חולים, לא יתנו לכם לצלם את התיק. אתם יכולים עם קצת,טיפטיפה, קומבינות לקבל את התיק ולצלם אותו. אני עשיתי את הצילומים בביקור רוטיני אצל הרופא שלי. קיבלתי את התיק ליד ורצתי לצלם אותו לייד הבית חולים! בקופת חולים מילא לי רופא המשפחה טופס,מחבילת הטפסים של בלל´, עם כל המחלות שלי. במידה ואין במחשב של הרופא את המחלה, מביאים מכתב מהרופא המקצועי שכותב לרופא המשפחהאת האבחון שלו. אני מדגישה לרופא המשפחה כי רופאים לא נותנים מכתבים לבלל´! רק אם אתם הולכים לחוות דעת או ביקור באופן פרטי הם ימענו את המכתב לבלל´.גם כאן אפשר "לתחמן" ולבקש מהרופא המקצועי מכתב מפורט לרופא המשפחה. לבלל´ לא איכפת למי המכתב מיועד. רק שתהיה אבחנה וחותמת של רופא. ביום שאתם מוסרים את הטפסים לבלל´ מתחילה,במידה ותהיה הכרה,הזכאות שלכם. ישנם מקרים שיש הכרה רטרואקטיבית אבל אני רק בתחילת הדרך אז אין לי עדיין פרטים. מהתביעה שהגשתי עבור הבת שלי יש לי עוד פרטים. לאחר שמסרנו את התביעה היא זומנה לוועדה רפואית. ישבה שם רופאה שקראה את החומר הרפואי ובדקה אותה. זו היתה רופאה פנימית. הבתשלי קיבלה מבלל´ 19% אחוזי נכות על: תתמשקל ועייפות כרונית. הגשנו ערעור לוועדה עליונה, אבל אצלנו, בגלל שאנחנו רוצים הכרה ממשרד הבטחון, המליצה העו"ד שלנו לא לגשת לוועדה. אתם חייבים להגיש ערעור כי בדרך כלל הוועדה הראשונה לא נותנת את כל אחוזי הנכות שמגיעים.עם 19% לא מקבלים כמעט כלום. רק הבטחת הכנסה, אבל גם זה משהו... זהו. כל טוף לכם. נ.ב. יש בתפוז פורום "נפגעי ביטוח לאומי". ממומלץ להכנס. אסף, מחכים לשמוע ממך!!!

ועוד בענין הגשת תביעה לביטוח לאומי

יש להבחין בין אחוזי נכות רפואית שנקבעים לכם, לבין אחוזי אובדן כושר עבודה. אם הוועדה הרפואית קבעה לכם נכות רפואית של לפחות 45%, תוזמנו לוועדה נוספת (ללא הגשת המסמכים מחדש), וועדה זו תקבע את אחוזי אובדן כושר העבודה שלכם, אחוזים אלו יקבעו את רמת הקיצבה שתקבלו מביטוח לאומי. ועוד תזכורת, ניתן להגיש את התביעה לביטוח לאומי, רק אם אבדתם, לפחות, מחצית מההכנסה שלכם, עקב המחלה, ולאחר 3 חודשים מרגע הקטנת המשכורת. חולים, שאכן איבדו את כושר העבודה המקורי שלהם בעקבות המחלה, בהחלט מומלץ להם לפנות לוועדה, על פי הפרוצדורה שכתבה ריטה, כי מה שמגיע לנו כחולים, מגיע לנו בזכות ולא בחסד!!!!! בהצלחה

yossia23

New member
קרן " סניורה "

אם וכאשר אני אתחיל בתהליך אני אשמח לעזור לך אך תחילה תני לי קודם כל לאסוף מיידע . בברכה יוסי

למעלה