אובדן מזוודה בטיסה - האם ניתן לתבוע?

א. מור צודק. ב. אפשר לתבוע גם מעבר לסכום

המקסימלי הקבוע באמנות.

לגבי אובדן כבודה, יש מאמר שלי כאן.

ניתן לתבוע את איבריה בארץ, שכן יש להם נציגות ישראלית.

golden ear

New member
יש ביטוח אבל...

הטיסה בחזרה הייתה ב 23:00 והנחיתה ב 4:00. לצערי מרשלנות שלי הגבלתי את תוקף הביטוח עד ליום ההמראה וכעת הביטוח מתנער.

שווה לבדוק את הפוליסה. שתי הערות:

א. אם המזוודה לא הגיעה לארץ, אפשר לטעון שהאירוע של האובדן היה לפני חצות.

ב. אפשר לטעון גם שהם היו צריכים לשאול אותך ממתי עד מתי לא תהיי בארץ, ובהתאם לזה להציע לך ביטוח ליום נוסף. אלא אם הציעו לך וויתרת.

golden ear

New member
אובדן מזוודה בטיסה - האם ניתן לתבוע?

שלום רב,

באוקטובר האחרון רכשתי כרטס טיסה לברצלונה דרך חברת התעופה איבריה.
סמוך יותר למועד הטיסה הוברר לי כי הטיסה מתבצעת בפועל בחברת Vueling שהיא חברת בת של איבריה, למרות שהעסקה שלי הייתה עם חברת איבריה (דרך האתר גוליבר).

בטיסת החזור המזוודה לא הופיעה ובעצם נעלמה.
מילאתי טפסים רלוונטים עם חברת ה Ground Handling שחברת התעופה עובדת איתה, וביצעת מספר בירורים בימים שחלפו לאחר מכן, עד שהבנתי שאף אחד אינו יודע היכן המזוודה וכנראה לא אראה אותה שוב.
לאחר בירורים לגבי קבלת פיצוי מהחברה הבנתי שהנוהל הוא שאני צריך לשלוח מכתב הצהרה על אובדן מזוודה עם כל פרטי הטיסה, עם רשימה מפורטת של הציוד האבוד וערכו ועם פרטי הבנק לקבלת הפיצוי, וכמו כן המסמכים הרלוונטים (כרטיס עלייה למטוס, דוח איבוד כבודה וכו').

מילאתי אחר ההוראות בדקדקנות, וגם שמרתי עותקים מכל מסמך ששלחתי. המעטפה נשלחה בדואר רשום עם אישור מסירה שהוחזר אליי עם חותמת החברה.
ערך רשימת הציוד האבוד הגיע ל 2300 יורו, וזה גם הסכום שדרשתי כפיצוי.

כחודש לאחר משלוח המעטפה קיבלתי לחשבון הבנק את הפיצוי בסך 300 יורו.

לטעמי הפיצוי שהתקבל ממש נמוך ולא קרוב אפילו לשקף את ערך המזוודה. לדוגמא, רק המזוודה עצמה עלתה כ 1000 שח - 200 יורו. והיה לי בתוכה אייפד ובגדי מותגים ונעליים ועוד.

השאלה היא כמובן, מה ניתן לעשות - את מי אני יכול לתבוע? האם אני יכול לתבוע את איבריה ישראל? האם ניתן בכלל לתבוע בישראל בעניין הזה?

אודה לתגובות ורעיונות.

golden ear

New member
אז מה בעצם מומלץ לעשות?

מהבחינה המשפטית כמובן, האם מומלץ לתבוע קודם כל את חברת הביטוח?
האם מומלץ לתבוע את נציגות חברת התעופה בישראל ולהוסיף לתביעה את חברת הביטוח?

מודה על התגובות...

למעלה