אובדת עיצות- בני כל הזמן חולה

נירית מ

New member
אובדת עיצות- בני כל הזמן חולה ../images/Emo7.gif

בני בן 11 חודשים וחצי. מאז שנקלט בבית התינוקות הוא לא מפסיק לחלות. בחודש וחצי האחרונים פקדה אותנו מחלת חום (תמיד מעל 40 מעלות) כלשבוע! כך, מאז שנכנס לגן, מחצית השבוע הוא שם ומחצית השבוע חולה עם אמא בבית. המחלות תמיד עם חום. כמעט תמיד מלוות בנזלת קשה. לפעמים נילווית גם דלקת אוזניים או המצאות נוזלים ללא דלקת. ומחלת השבוע.... סובל מברונכיטיס
אנו מקפידים על תזונה נכונה. הוא לא ניזון כלל ממוצרי חלב, מוצרי בוטנים. אנו ממעטים בבננות. אוכל בעיקר חלב אם וירקות מבושלים (הרבה כתומים וירוקים). בבית מקבל מוצרים מקמח מלא. על תזונתו בבית התינוקות אין לנו ממש שליטה לצערי (קיבוץ). אשמח על כל עיצה שתתנו לי! תודה מראש לכל תשובה.

שלושה דברים:

1. דרשי מהמטפלות בבית-התינוקות שלא יתנו לילדך מוצרי חלב וקמח לבן! אל תבקשי - דירשי
אני קיבוצניק במקור, ואני מכיר את המערכות האלה - אם לא יהיה לך שם ומוניטין של משוגעת-לדבר שאי-אפשר להתווכח איתה, לא יזוז כלום. סליחה שאני קיצוני קצת, אבל אחרת זה לא יקרה. יתכן שתצטרכי להביא מהבית את האוכל של בנך, אבל זה שווה את המחיר. כשיתחילו לדבר אתך על "מה יגידו הילדים האחרים, הבן שלך יהיה שונה וכו´", תתחילי לצעוק שאת לא מוכנה שירעילו את הבן שלך עם חלב וקמח לבן, ושהבריאות שלו יותר חשובה מהרגשות של הורים אחרים! 2. אם כל זה לא עובד - הוציאי אותו מבית-התינוקות! אם מקור-הבעיה שם, הוא יבריא תוך שבוע ויישאר בריא, ואז תוכלי לטעון מול המטפלות שצדקתך הוכחה. 3. אם כלום לא עוזר - הומיאופט.

נירית מ

New member
דוד תודה../images/Emo39.gif

אכן דרשתי להמנע ממוצרי חלב ובוטנים, דרישה שאומנם נתקלה בהערות ובעקום פרצוף אך התעקשתי והן הסכימו. לגבי בננות קמח לבן וביצים לא היו לי הכוחות להתעקש מספיק כנראה. שאלתי היא לגבי המלצה מספר 3. אני בהחלט שוקלת לפנות להומיאופט אך די אבודה בים השמות שקיימים בתחום. איך בוחרים הומאופט טוב שמתמחה בתינוקות? אולי למישהו יש המלצות מניסיון (אזור חיפה-קריות)? תודה.

"לגבי בננות קמח לבן וביצים..."

תתעקשי! סליחה, תיקון טעות: תתעקשי
אני לא מכיר אף מטפל מהאיזור שלך, אבל נוטה להסכים שהרבה מהטיפול צריך להיות בסביבה בה נמצא הילד - ובמקרה של קיבוצניקית זה קשה, לפעמים קשה מאוד, כי חלק גדול מהיום הילד לא בשליטתך ואת לא יודעת מה עושים איתו - אבל אם תתעקשי, תדאגי לתחליפים, תדברי עם האחראים על המטפלות, עם ההורים האחרים - בקיצור, במודע ובמכוון תצרי לעצמך שם של אחת שמשוגעת לענין ואין מה להתווכח איתה - תצליחי. שוב, סליחה על הקיצוניות, אבל את נמצאת במערכת שיוצאת נגד שינויים ויוצאי-דופן למלחמה חזיתית בכל תחום, גם בתחום הבריאות. צריך משוגעים לדבר כדי להזיז את הסלעים שבמערכת הקיבוצית. על ענינים אחרים הייתי אומר לחכות, להבליג ולתת לזמן לעשות את שלו, אבל כאן מדובר בבריאותו של ילדך, ואין זמן לאבד! אני מאחל לך שתקבלי בקיבוצך שם של מכשפה שאסור להרגיז אותה, בכל הקשור לאוכל של הילדים שלך.

משוגעת שדואגת לילדיה

גם אני קיבוצניקית וגם אני נחשבת "משוגעת" בכל הקשור בתזונת ילדיי. הרבה דברים לא מסכימה שילדיי יאוכלו אבל אני תמיד! דואגת להם ל"תחליף". יש לי סיכום עם המטפלות שאם אינן יכולות למצוא תחליף הן מודיעות לי לפני הארוחה ואני מביאה לבית הילדים. רעיונות לתחליפים: ביום שאוכלים בארוחת בוקר לביבות גבינה אני מכינה ומביאה לביבות מתפוחי עץ; עם הקורנפלקס נותנים לילדיי חלב שקדים; במקום מעדן חלב - ג´לי; במקום שוקולד - חלבה; במקום גבנ"צ - גבינת טופו. אני חייבת לציין לטובה את כל המטפלות (וזה די הרבה כי יש לי 3 ילדים, הגדול בן 5. תעשו חישוב לבד) שברגע שהבינו שזה ענין בריאותי שאנחנו מאמינים בו הן הולכות עם זה. תודה להן! המלצתי - תתעקשי על מה שחשוב לך ומצאי דרך לגייס את הצוות החינוכי ללכת איך ולא נגדך. מלחמות לא יעזרו וגם לא מאבקי כוחות. בהצלחה.

שלום נירית מ

כשבאה אלי למרפאה אמא עם תינוק שכל זמן חולה, הטיםול מתחיל מאמא (סליחה על קיצוניות). אם תינוק חולה במחלות ווירליות זה סימן שהוא או לא מלובש טוב (או יותר בגדים או פחות) או שנותנים לו אוכל לא מתאים (בעיקר עודף חלבי). במידה וטיפלת בשני סיבות הראשונות מתחיל טיפול ע"י צמחי מרפא או שמנים. כמו שאני ממליץ לכולם תתחילי להישתמש בשמן CINNAMOMUM CHAMFORA בהרחה. ישנם גם צמחים יותר חזקים אבל אותם צרכים להתאים אישית לכל תינוק. לדלקת אוזניים תשתמשי בשמן LAVENDER. תכתבי אם יהיו יותר שאלות בהצלחה.מיכאל

נירית מ

New member
מיכאל תודה, והבהרות נוספות

לגבי עינין הלבוש, זה עינין בעייתי בגן. חדר השינה של התינוקות מחומם יתר על המידה ולא אחת כשאני באה לאסוף אותו אחרי שנת הצהריים. אני מעירה אותו כשהוא מאוד מזיע. אתה חושב שזה קשור? איך? בכל אופן, אני תמיד מבקשת מהמטפלות לא לכסות אותו ולהנמיך את החימום למינימום. ידוע לי שעוד 2 אמהות פנו בבקשה דומה. לצערי, הרבה פעמים זה "לדבר לקיר" בבקשות מסוימות. יש לי שמן לוונדר, 100% טבעי, מה עושים עם זה בטיפולי אוזניים? מה זה CINNAMOMUM CHAMFORA וכיצד מטפלים בו? אני רוצה להדגיש שמדובר בתינוק מתחת לגיל שנה. המון תודות, נירית.

לא מיכאל, אבל לגבי הלבוש

אם הילד מזיע, הוא מאבד נוזלים - ואם את מוציאה אותו לקור ורוח, גם אם הוא עטוף היטב, אחרי שהזיע וכל נקבוביות-העור נפתחו, את פשוט מזמינה צרות. לגבי חימום חדר השינה, גם בתחום זה צריך להרים צעקות. סליחה, להרים צעקות
- ורצוי לעשות זאת בתיאום עם האמהות האחרות, להגדיל את הלחץ. פחות מזה לא יזיז את המטפלת הותיקה, ש"כבר שנים מגדלת תינוקות ואף-אחד לא יגיד לה איך לעשות את זה!"
עד שישתנו דברים, אני מציע להביא בגדים להחלפה, ולפני שאת מוציאה אותו מהגן להפשיט אותו, לנגב אותו ולהחליף לו בגדים - ואולי גם לעשות זאת ברעש רב, להראות בצעקות את הבגדים הרטובים מזיעה לאמהות האחרות ולגננות, ולהסביר לכולם את הסכנה שבכך. ועוד דבר, לודא שהוא שותה מספיק (זיעה=איבוד נוזלים, אמרתי לא?) לגבי השמנים, אין לי ידע בתחום - מיכאל בודאי יוסיף.

נירית מ

New member
מיכאל תודה, והבהרות נוספות

לגבי עינין הלבוש, זה עינין בעייתי בגן. חדר השינה של התינוקות מחומם יתר על המידה ולא אחת כשאני באה לאסוף אותו אחרי שנת הצהריים. אני מעירה אותו כשהוא מאוד מזיע. אתה חושב שזה קשור? איך? בכל אופן, אני תמיד מבקשת מהמטפלות לא לכסות אותו ולהנמיך את החימום למינימום. ידוע לי שעוד 2 אמהות פנו בבקשה דומה. לצערי, הרבה פעמים זה "לדבר לקיר" בבקשות מסוימות. יש לי שמן לוונדר, 100% טבעי, מה עושים עם זה בטיפולי אוזניים? מה זה CINNAMOMUM CHAMFORA וכיצד מטפלים בו? אני רוצה להדגיש שמדובר בתינוק מתחת לגיל שנה. המון תודות, נירית.

Talia E

New member
בענין שמנים אתריים

הי נירית, יעל קליינמן כבר ציינה זאת בהודעתה, אך אני מרגישה מחוייבת להדגיש: שמנים אתריים הינם דבר עוצמתי ביותר ולכן יכולים לעזור מאד, אך גם להזיק מאד. ולכן אין להשתמש בשמנים אתריים ללא בדיקה והדרכה צמודה של מטפל אחראי!. ישנן קונטרה אינדיקציות רבות, כלליות, וגם ספציפיות לשמנים מסויימים, שחייבים לדעת אותן! למשל, שבמגע עם העור כמעט כל השמנים (לבנדר הוא יוצא דופן) יגרמו לכוויה בעור ללא דילול באחוזים המתאימים! במקרה הלבנדר, כאמור, מדובר בעזרה ראשונה. הלבנדר הינו שמן שקשה יחסית לעשות אתו נזק בלתי הפיך, אך גם אתו אפשר לעשות טעויות (למשל, לשפוך חצי בקבוק באוזן במקום טיפה אחת בלבד, וזו רק דוגמה) - ולכן גם בטיפול בלבנדר מומלץ מאד לשוחח עם מטפל שיסביר בדיוק איך, מתי ובמי מותר לטפל. דבר נוסף: אינני יודעת ממי קבלת/רכשת את שמן הלבנדר שברשותך, אך דעי שרוב, אם לא כל, השמנים שמוכרים בבתי מרקחת/טבע למיניהם הינם בלתי איכותיים ועלולים להזיק. לידיעתך, לפי החוק, מותר לכתוב "100% טבעי" על מוצר שהינו 99% טבעי, ולכתוב "טבעי" על מוצר שהינו אף פחות טבעי מכך... - מכאן נובע שיתכן שהשמן שברשותך מכיל גם מכיל חומרים סינתטיים, שיכולה להתפתח אלרגיה בעקבות השימוש בהם. ישנן דרכים מסויימות שיש להפיק שמנים, מצמחים מסויימים שגדלים במקומות מסויימים ומחלקים מסויימים של הצמח (משתנה לגבי כל צמח) - ויתכן מאד שהשמן שברשותך לא הופק בצורה הנכונה, גם אם רכיביו "טבעיים". אני מכירה שני מקומות בארץ אשר מוכרים שמנים אתריים אמיתיים, ושניהם מוכרים למטפלים בלבד ובצדק, שכן זהו הדבר האחראי לעשות. ולסיכום... אנא פני למטפל על-מנת לקבל שמנים אמיתיים, המתאימים לתינוקך, ולדעת שאינך מסכנת את בריאותו/ך בשום צורה. באיחולי בריאות, טליה

נירית

מסכימה עם חברי הממליצים לדאוג לתזונתו ולבריאותו של הילד גם בגן הילדים. אני הייתי ממליצה אם יש לך אפשרות טכנית להשאירו כשבוע בבית גם אם הוא בריא כיוון שגופו חלש ולכן כל נגיף או וירוס קטן שיש לילד אחר נדבק אליו. לגבי תזונה למעבר למה לא כדי לחזק את גופו בהרבה מרק עוף ( ללא אבקת מרק) עם ירקות כתומים וירוקים , שורשים למינהם, פרוסה 1 של ג´ינג´ר, שום ובצל . כמו כן ניתן / מומלץ להעשיר את המרק בגריסי פנינה או קוסמת. הייתי ממליצה לך על תערובת צמחים לחיזוק הגוף המכילה אכיניצאה, קורנית, ופרופוליס וניתן בהתאם למחלה הספציפית להוריד או להוסיף צמחים לדג. לברונכית ניתן להוסיף תמצית סמבוקו ותמצית דרוסרה הגורמות לכיוח. אני הייתי ממליצה לך לגשת בדחיפות למטפל , בהומאופתיה אני לא מתמצת אבל בדיקור וטיפול בשמנים אני מכירה תוצאות יפות וטובות. והערה לגבי השמנים, אומנם אנחנו נותנים פה עיצות רבות ואני מאמינה שכולם טובות ויעילות אבל כאשר לא מדובר בעזרה ראשונה אלא ניסיון לטפל במשהו עמוק אני ממליצה לגשת לטיפול ולא לנסות לטפל לבד. הלוונדר הוא בגדר עזרה ראשונה , בכאבי אוזניים ניתן למרוח טיפה אחת האוזן החיצונה ולסגור את היד על האוזן ( היד בצורת כיפה) למס´ דקות. לגבי שאר השמנים , וגם צמחי המרפא - אני ממליצה לגשת למטפל מוסמך. הרבה בריאות יעל

שלום נורית

דבר ראשון שמנים הכי טובים לצורך רפואה זה שמנים של חיים שלוס ( אצלו יש גם שמן CINNAMOMUM CHAMPHORA). בלבנדר נגד דלקת אוזניים משתמשים כך. לעשות קונוס מצמר גפן. על הקונוס לטפטף כמה טיפות של שמן ולהכניס לתוך האוזן שהשמן יהי בפנים. תוך 10 דקות כאבים נרגעים ותוך כמה שעות דלקת נרגעת. חייבים לחזור על אותה פעולה 3-4 פעמים. בהצלחה מיכאל (תכתבי על תוצאות. תודה)

למעלה