אובדת עצות !!!

Shirly23

New member
אובדת עצות !!!

התקבלתי לאגף האפוטרופוס והכונס הרשמי בתל אביב. האם מישהו מכיר או יודע האם ההתמחות שם מועילה ויכולה לפתוח דלתות בהמשך ? זה נשמע לי תחום טיפה צר , לא ? אודה על כל תשובה ! אגב - התמחות בפרקליטות הפלילית עדיפה ? האם אני לא ממתג את עצמי לאחר ההתמחות לתחום הפלילי והרי ידוע שמרבית המשרדים אינם עוסקים דווקא בפלילי...

tigris12

New member
זה תלוי מה מעניין אותך

אם את מתעניינת בפלילי וזה התחום שאת רוצה לעסוק בו אז לכי על זה , אם לא אז לא , זה לא שאלה של מיתוג אלא באיזה תחום את רוצה לעסוק

Atenolol

New member
פירוקים ופשיטות רגל

כונס הנכסים הרשמי - נקודת מוצא מצוינת לעיסוק בפירוק חברות ובפשיטות רגל, שעורכות דין רבות מתפרנסות מהן כה יפה...

Atenolol

New member
זה היה טיזר במיוחד בשבילך ../images/Emo140.gif

אבל עינינו הרואות שעריכת דין נהיית מקצוע נשי... מה, לא?!

sacrament

New member
השאלה היא לא האם אתה ממתג את עצמך

אלא השאלה היא האם אתה רוצה בזה מרבית המשרדים אינם עוסקים במרבית התחומים ולמעשה גם למשרדים הגדולים שידועים בתור "one stop shop" יש תחומים יחסית מצומצמים שלא מתפרשים על הכל. האם לא תעבוד באף אחד מהם כי זה מונע ממך לגלוש לתחום אחר? האמת שזה גם בלתי אפשרי שלא למתג את עצמך. אם מתמחים במשרד מסחרי גדול או במשרדי נישה קטנים- בכל מקרה תתמחה רק בהיבטים הללו. אי אפשר ללמוד הכל. לגבי הפרקליטות...השאלה, כאמור, היא מה אתה רוצה? אתה אוהב פלילי? היא עדיפה רק אם אתה נמשך לתחום ורוצה לעסוק בו. זו התמחות די שווה, למעשה- שפותחת דלתות. אבל כל ההטבות לא שוות אם אתה לא מעוניין בזה. כנ"ל לגבי אגף האפוטרופוס...כן, ההתמחות שם מועילה ואפילו קצת יותר פרקטית משאר המשרות הממשלתיות. אבל השאלה היא הקירבה שלך לתחום. כינוסים ופירוקים מעניינים אותך?

Shirly23

New member
קודם כל תודה על התשובות -

בהחלט עזרתם לי אבל לצערי אני בסוף שנה שלישית באוניברסיטה ואני לא יכולה לומר איזה תחום הכי מושך אותי. המוטו שלי בחיים הוא שמעטים האנשים שעוסקים במה שהם אוהבים. אני די משוכנעת שגם עו"ד פלילי שאוהב את העבודה שלו, כעבור מספר שנים מתחיל להרגיש תחושת מיצוי ושיגרה. ואז הדבר היחיד שמספק זה המשכורת שבתקווה מספקת גם כן :) ולגופו של עניין - אני בסוף שנה שלישית באוניברסיטה ועדיין לא מרגישה שיש תחום אחד במשפטים שמושך אותי ומרתק אותי ושבו ארצה לעסוק בעתיד. פלילי זה תחום סקסי ומרתק, יסכימו איתי כולם אך הבעיה שכפי שכבר ציינתי אין הרבה משרדים שמתמחים בפלילי (בטח לא באזור הצפון) ומשרד יעדיף כמובן לקחת עו"ד שהתמחה באזרחי או מסחרי על פני התמחות פלילית. ולכן אני חושבת פרקטי ! ההתמחות היא תקופה לא קלה ולחוצה מאוד, המטרה הראשונית שלה (בעיני) היא לגרום לכך שדלתות רבות יפתחו בפניך לאחריה ושתהיה "מבוקש" בשוק העבודה שהוא מוצף היום ברמות היסטריות. הלוקסוס שהיה לפני 10-20 שנה איננו היום, וכיום עלינו לחשוב פרקטי ! התמחות שתועיל לנו בהמשך. אגף האפוטרופוס והכונס הרשמי הוא תחום צר ואני חוששת שיהיה קשה למצוא עבודה לאחריה (להמשיך שם זו משימה כמעט בלתי אפשרית) אבל מכיוון שרבים המשרדים שמתמחים בנושאים של פירוקים ופשיטות רגל ייתכן ויהיה זה צעד נכון להתמחות שם. מה דעתכם ? וסתם שאלה שמסקרנת אותי לנוכח התשובה המרשימה של מנהלת הפורום - האם את עו"ד או סטודנטית למשפטים ? אשמח לקצת פרטים אם זו לא בקשה מוגזמת.

sacrament

New member
תשובה מרשימה?../images/Emo9.gif

אני סטודנטית, מתחילה שנה ג'. ואגב...ראיתי שהכינוי זה שירלי, אבל כתבת "האם אני לא ממתג את עצמי", כנראה בטעות- וכתבתי בתור זכר אז קודם כל סליחה
בקשר למה שאמרת- הרבה לא יודעים מה הם אוהבים. אבל הרבה כן יודעים מה הם *לא* אוהבים. וכבר ראיתי מספיק מכרים שלי שסגרו במשרד מסחרי למרות שהם שונאים כל מה שקשור לתאגידים/שוק ההון- אבל הם סגרו שם כי זה "ייפתח להם דלתות", וכי הם חושבים "פרקטי"...אבל עם כל הכבוד- אני לא מסכימה. לא סתם שאלתי מה את אוהבת- הרוב לא יודעים. הרוב גם לא ידעו ויחליפו כמה פעמים או שישארו עם מה שהתמחו בו כי זה מה שהם מכירים. האם אגף האפוטרופוס ייפתח לך דלתות למשרדים שעוסקים בפירוק? כן. האם פרקליטות ייפתח לך פתח לפלילי? כן. אבל השאלה היא מה הזיקה שלך אליהם. האם זה צעד נכון? רק ימים יגידו. אין ספק שכאשר את בוחרת מהם את מצרה את התחומים שבהם תוכלי לעסוק בעתיד, וזה מאוד בעייתי אם את לא אוהבת את התחום או לא תאהבי אותו בעתיד.

למעלה