אובדת עצות

רינוש6543

New member
אובדת עצות

הי אני רוח במקצועי לאחר סטאז ואני אמא למתוקה בת שנה אני מחפשת עבודה כבר מספר חודשים בכל מקום שאני הולכת לא מוכנים לשמוע את הביטוי משרה חלקית ואני כבר מיואשת איך זה שאני יוצאת ברכבת של ר4 בצהריים והרכבת גדושה באמהות שרצות להוציא את ילדיהם מהגן אם ככה אני מניחה כי קיימים מקומות עבודה שמכבדים את האמא ומאפשרים לה לצאת מוקדם ועכשיו השאלה היא האם התחום שאני עוסקת בו קיימת בו האפשרות של משרת אם איפה אנחנו חיים מתי נראה את הילדים מי יוציא אותם מהמעון אם יוצאים בחמש מהעבודה ומגיעים לפחות אחרי שש האם עלי לעשות הסבה מקצועית כדי להיות אם לילדי מה תכליתו של העולם הזה אשמח לשמוע מכם עצות

ראשית- אל יאוש!!!

ראשית- להזכירך אנחנו בסוף שנת מס, אני מניחה שרוב משרדי רו"ח עמוסים כעת עם בעלי עסקים שנזכרו (כמוני) באיחור להגיש את 2009 וגם לקראת סוף 2010. הכל ביחד יוצר עומס נוראי ולכן כרגע משוועים לעובדים ולא יכולים להרשות לעצמם חלקי משרה. יתכן ובינואר הדברים יראו כבר אחרת. בנוסף, יש כל מיני דרכים:
להגיע להסדר ליומיים בהם את יוצאת מוקדם יותר ומחזירה את השעות בימים אחרים ומנסה עם בן זוגך/הורים להסתדר ביומיים אלו.
למצוא משרד שבראשו עומדת אישה, משרד משפחתי או קטן שניתן להתגמש בו
תמיד אפשר לנסות ולהיות עצמאית, על כל המשתמע מכך- אבל אז את גמישה בשעות שלך, בכמות הלקוחות שאת לוקחת על עצמך בוודאי יהיו כאן עצות נוספות

רותירוח

New member
אמא רו"ח

הי, גם אני אמא ורו"ח כבר 7 שנים במקצוע. כעת אני עצמאית אבל עד לפני חודשיים עבדתי כשכירה במשרד רו"ח. אני אמא לשתיים ואני רוצה להגיד לך שזה אפשרי. איני יודעת היכן את גרה וכמה זמן נסיעה יש לך ממקומות עבודה פוטנציאליים אבל אני עשיתי זאת בשתי וריאציות. כאשר גרתי ברמת גן ועבדתי ברמת גן - ביקשתי מהבוסים שלי לעבוד משרה מלאה של 8.5 שעות ביום, התחייבתי לא לקחת חצי שעה נוספת לארוחת צהריים, הרי משרה מלאה היא 8.5 שעות, זה שבוסים החליטו שכל עובד במשך חצי שעה נח לצהריים מה שהופך משרה מלאה ל- 9 שעות היא הנחה מוטעית. תתחייבי לא לצאת לאכול. תאכלי מול המחשב. אין מה לעשות. לקחתי את ביתי לגן כל יום בשבע, עבדתי שמונה וחצי שעות והספקתי לאסוף אותה בארבע וחצי. אבל זה כי העבודה היתה יחסית קרובה. אפשרי בהחלט! לאחר מכן עברתי לגור באיזור השרון והמשכתי לעבוד ברמת גן. נסעתי כל יום לפחות שעתיים הלוך ושוב וזה במקרה הטוב. ואז עברתי לשיטת הימים הארוכים. שלושה ימים בשבוע יצאתי מהעבודה בשלוש ויומיים בעלי/חמתי/אמא שלי הוציאו את הבנות (בנתיים כבר נהיו לי 2) ואני השלמתי שעות. שנתיים הייתי ככה ואני אומרת לך גם אפשרי לחלוטין. אין מה לעשות, אין חיה כזאת משרת אם בתחום שלנו. זה סופר סופר נדיר. צריך למצוא משרד קטן בלי הרבה חברות ציבוריות שאין עומס גדול מדי ברבעונים ובשנתי שתוכלי באמת לעבוד באופן שיאפשר לך להגיע לילדתך. גם אני אספתי את ביתי בארבע וחצי והיא היתה כמעט האחרונה בגן ונדהמתי איך זה יכול להיות שכולן כבר אספו? הן לא עובדות? איך הן מספיקות? אין מה לעשות. כסף צריך להביא הביתה. את לא תהיי אמא פחות טובה אם תאספי אותה אחרי ארבע מהגן. את אמא אחראית. את עושה מה שצריך. אין ברירה אחרת. אלו החיים. מנסים להספיק כמה שיותר בזמן שנותר אחר הצהריים. ותאמיני לי מנסיון - מספיקים המון. אם את רוצה תעבירי לי את הפרטים שלי במסר אם אני אשמע על משהו אני אדבר איתך. שיהיה בהצלחה. תאמיני לי שיהיה בסדר.

Yifatal

New member
רו"ח במצב דומה

שלום רינה, שמי יפעת ואני במצב זהה מאוד לאחר עשר שנות נסיון בתחום. אני אמא לשניים די קטנים ומאמינה שכרגע יעודי הוא בגידולם ולא בפיתוח הקריירה. מאחר ואני שימשתי כמנהלת כספים בחברות יצרניות בעשר שנים האחרונות אני לא מוצאת עבודה פחותת שעות בתפקיד פחות בכיר בטענת "אובר קווליפייד"- אף אחד לא מקשיב לטענתי שזה הזמן שלי לגידול הילדים ושאני "מוכנה להוריד את הראש" ולעבוד תחת רואי חשבון אחרים. אני מחפשת משרה חלקית בחשבות או משרה מלאה כזו באזור מגוריי וזה נדיר. המסקנה שלי היא שהאופציה הטובה ביותר לאם היא לעבוד בחברה המציעה מיקור חוץ (של רואי חשבון/חשבים) לחברות שונות במשרות חלקיות. את יכולה לעבוד בחברה כזו ולהגדיר פחות ממשרה מלאה. מצאתי בחברות אלו 90% אמהות. החסרון הוא שאת עובדת כחשבת במספר רב של חברות- ריבוי בוסים. לחלופין עשיתי כמו עמיתתי שכתבה לך כאן ופתחתי עסק עצמאי וככה אני מסדרת לעצמי את הלו"ז שלי. זה לוקח זמן אבל מניחה שזה ישתלם בלונג רן... את יכולה לכתוב לי הודעה אישית ואולי אף יש מקום לשיתוף פעולה בינינו. המון הצלחה יפעת טל

עצות....

הי , אני תמי ואני יועצת מס עצמאית כבר 11 שנה. כשנולדה לי הבת הגדולה החלטתי שאני אוספת אותה ב 16:00 ולא מעניין אותי מה הלקוחות יגידו כשהמשרד נסגר ב 15:00, והאמת היא שהלקוחות קיבלו את זה ממש טוב.(ומי שלא -בעיה שלו). אני לא יכולה ליעץ לך הרבה בנושא של שכירים כי הייתי מעט מאוד זמן שכירה (לפני הילדים). אבל אני כן יכולה להגיד לך שיש לי שלוש עובדות שכולן עובדות עד 15:00. גם אני עובדת רק עד שלוש ולכן לא דורשת מהעובדות שלי יותר מזה. אני עובדת עם כמה רו"ח (בירושלים) שיש להם עובדים במשרה חלקית.(משרדים בינוניים) . ככה שאולי כדאי לך להפנות את החיפושים דווקא למשרדים קטנים ובינוניים ולא לגדולים. שיהיה לך בהצלחה. תמי

הכל אפשרי

שלום לך רינוש, אני רואת חשבון כבר למעלה מ15 שנים עצמאית כבר שבע שנים המשרד כיום כמה דקות מהבית מבחירה הילדים גדלו אבל עדיין צריכים את אימא ליד (ואני אותם) כאשר עשיתי את הסטאג בחרתי משרד קטן כדי שלא יהיה לחץ לדוחות רבעוניים וכו אומנם יש כאן ויתור מסויים על התמחות בתחומים יותר מקצועיים כמו הנפקות וכו' אבל יכולתי לעבוד שמונה שעות ולהספיק להגיע לאסוף אותן בתקופה מסוימת שילמתי להסעה ואז לפעמים היו מביאים לי את הבנות למשרד והייתי יכולה לעבוד עוד כמה דקות ובלי לחץ שאני אפספס אותן. היתרון במשרד קטן הוא שאת יכולה להפוךלהיות ר עצמאית יותר בקלות כיון שאת נחשפת לכל תהליך הביקורת ולא עוסקת רק בתחום מסוים כמו שקורה במשרדים גדולים. אם את גרה בצפון צרי קשר ואולי אוכל לעזור במשהו. 052-5448788 בהצלחה, שרית

למעלה