אובדת עצות :(

אובדת עצות :(

אני בת 22. מבולבלת לגמרי.
אני רוצה להתחיל ללמוד שנה הבאה (אוק' 13) ואני פשוט לא יודעת מה!
מאז שהשתחררתי הבטחתי לעצמי להכנס למסגרת אקדמאית.
בלי קשר, אני מובטלת ולומדת בבית מתמטיקה ואנגלית כל היום. נתוני הבגרות שלי לא מזהירים ואני משפרת בתקווה להיות קרובה לממוצע 90.
התחלתי מקלינאות תקשורת, עברתי להנדסה רפואית אח''כ לעיצוב פנים ואז לעיצוב תקשורת חזותית ואז עברתי למנהל עסקים ועכשיו אני בכלל חושבת על חינוך לבית ספר יסודי.
אני פשוט לא יודעת מה לעשות, זה מתסכל אותי וגורם לי לחשוב על זה כל הזמן. אני מאד רוצה לחוות את החיים סטודנטיאליים ואני מאד רוצה כבר ללמוד.
אני חוששת שעוד 10 שנים אני עלולה למצוא את עצמי במקום שאני לא אוהבת ואף סובלת.
חשוב לי שזה יהיה תואר מעשי ולא עוד אחד מאלה שאין בהם עבודה.
ככה או ככה חשבתי להוציא תעודת הוראה אחרי התואר, אז ללמוד תואר שלם בחינוך יהיה מיותר אם אני יכולה להוציא תעודת הוראה מיד לאחר התואר או במהלך השנה האחרונה לו.

קצת על עצמי, אני אוהבת עיצוב, אני מתחברת לעיצוב פנים. אני מעצבת תכשיטים כתחביב צדדי (לא באופן מקצועי) , מציירת, מצלמת ויש לי ראייה מרחבית טובה.
אבל התעסוקה בתחום העיצוב פנים או בתחום העיצוב בכלל דלה. ויש טובים ממני בהרבה שלא התקבלו ללימודים- זה מצריך תיק עבודות שאין לי כרגע.
מאידך, אני כן מתחברת באופן כזה או אחר לתחום הראלי, אני כרגע משפרת בגרות במתמטיקה ולומדת לבד ולא מתקשה, הייתי במגמת אלקטרוניקה מחשבים בתיכון וטכנאית בצבא.

עצות יתקבלו בברכה

היי..

תקשיבי, העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה- אל תמהרי לשום מקום!
יש כל כך הרבה אנשים שלומדים דברים שהם לא אוהבים רק בגלל לחץ חברתי או לחץ פנימי. עדיף שתתחילי ללמוד עוד שנתיים- שלוש אבל תהיי בטוחה לגבי מה שאת רוצה להתעסק בו או לפחות את הכיוון.
יש לך אפשרות ללכת לייעוץ לימודים, אני לא עשיתי אבל הבנתי ממי שעשתה שעושים שם כל מיני מבחנים ובודקים את הצדדים החזקים שלך.

לפי מה שהבנתי יש לך הרבה דברים שמעניינים אותך שזה כבר טוב כי יש לך אפשרות בחירה. אם את טובה במתמטיקה ואוהבת עיצוב מה את חושבת על אדריכלות?, נשמע משהו שאולי יתאים לך.
בכל מקרה, אני חושבת שאם יש לך כל כך הרבה התלבטויות כדאי לך לגשת לייעוץ.

בהצלחה :)

lee05

New member
היי

כמו שאמרו לפני אל תמהרי.
גם אני החלפתי 20 פעם את דעתי עד שמצאתי משהו שמעניין אותי ואת יודעת מה גם עם זה אף אחד לא מבטיח שעוד 10 שנים אני לא אחליף את המקצוע שוב.
אני לא יודעת אם מתאים לך אבל בזמנו התעניינתי ביחסים בינלאומיים לקחתי קורס בפתוחה וראיתי שזה ממש לא אני
זה עזר כי זה כיוון אותי לכיוון למה שבחרתי.
אץ לא חייבת לקחת קורס, תראי הרצאה,תקראי על הסילבוס לימודים וכו'...

וכשהכי לא תצפי את תדעי מה לעשות. פשוט אל תמהרי.

בהצלחה

Purple Mushroom

New member
עצה: תחיי את ההווה.

את לא יכולה לדעת ממש מה יהיה איתך עוד 10 שנים. בהתבסס ב10 השנים האחרונות שלי, אפשר , אני יכול לכתוב שהחיים יכולים להפתיע. לטובה ולרעה.
אם את לא אוהבת וסובלת, תמיד יכולה לקום וללכת, ולחפש מקום אחר. מקווה.
יהיה בסדר. נראה שאת בחורה עם הרבה תחביבים מעניינים. בסוף תחליטי מה רוצה ללמוד. ומקווה שיהיה לך ציונים גבוהים וגם מלגה.
הרבה תלוי בכח הרצון ובכוונה.
בהצלחה.

(פעם היה לי כינוי דומה שפתחתי בגיל 26 כנראה, וכנראה איבדתי את הסיסמא לזה וחבל, אולי אנסה שוב פעם ) :)
בהצלחה !
=]

AlabamaW0rley

New member
מה לא קשור?

כאדריכל אתה מתכנן מבנים, כמהנדס מכונות אתה מתכנן את המכניקה של רכיבים אלקטרונים (למשל). בשניהם צריך תפיסה של איך יראה המוצר המוגמר שאותו אתה משרטט. ההבדל הוא שאדריכלות נשמע יותר מגניב ויצירתי, אבל בהנדסת מכונות יש יותר כסף.

mad alot

New member
תכנון של רכיבים אלקטורנים זה מהנדס חשמל בכלל

אבל בתור מישהו שלומד הנדסת מכונות, ראיה מרחבית זו לא ממש דרישה.
זה אולי יכול לעזור להבין יותר טוב מרצים שמציירים עקום

AlabamaW0rley

New member
לא, נו, אני יודעת על מה אני מדברת.

לא התכנון של הרכיבים האלקטרונים עצמם, את המכניקה, איך שהם מתלבשים אחד על השני, את המארז, בחירת כל החומרים שיתאימו למכשיר (מבחינת התרחבות בחום ושחיקה). שמעתי על השיט הזה מגיל 0 :\

GeJuFan

New member
כמו שאמר באז לארמן

בשנת 99:
some of the coolest people i know didn't know what they wanted to do with their life before they reached their 40's
טוב זה היה משהו בסגנון, מה שאני מנסה לומר זה: קחי את הזמן. החיים לעיתים הולכים כפי שאנחנו מתכננים אותם, וגם כשהם יוצאים ככה לפעמים אנחנו מגלים שזה לא מה שרצינו.

אולי במקום להתמקד כרגע על מה את רוצה ללמוד תתמקדי על מה שמעניין אותך בתחביבים?
אמרת שאת אוהבת לצלם, ושאת טובה בהכנת תכשיטים. אז אולי תשלבי את השניים? תנסי למצוא מעצבת תכשיטים שתיתן לך לעבוד אצלה בסדנא ובתמורה לזה תציעי לה את שירותייך בתור צלמת. ככה גם תקבלי ניסיון בעיצוב תכשיטים, תוך כדי מכירה שלהם, וגם תקבלי ניסיון בצילום (של התכשיטים ככה לבד, על דוגמניות- אם יתאפשר לך) ותבני תיק פורטפוליו.
או שתחברי למעצב/ת פנים בתור עוזרת אישית בתמורה לכך שהו/יא ילמדו אותך את רזי המקצוע, תציעי להם את שירותיך בתור צלמת לצילומי לפני ואחרי של מה שהם עושים לאתר שלהם.

מה שכן.. אני יכולה רק לומר דבר אחד שהציק לי בהודעה שלך, הקפיצות של המקצועות בהחלט מראה שאין לך שמץ של מושג מה את רוצה לעסוק בו, ושאת כנראה מאד מושפעת ממה שהסביבה מצפה ממך. כי מצד אחד חשבת על הנדסה רפואית, אבל מצד שני תחום העיצוב. שני תחומים מאד שונים. ואז גם הכנסת תעודת הוראה למיקסר.
אז ככה, אל תעשי תעודת הוראה, אלא רק עם תחום החינוך זורם עמוק, אבל עמוק בעורקייך. הוראה זה מקצוע מדהים, אבל צריך לאהוב את זה, אבל באמת לאהוב את זה, בשביל ללכת לזה, או לחילופין ממש אבל ממש לאהוב את התחום שאת מלמדת. לעשות תעודת הוראה בשביל שיהיה לך מקצוע ליפול עליו זה לדעתי הדבר לא חכם לעשות.

ועוד דבר: אל תיכנסי ללחץ, אני התחלתי לימודים אקדמאיים רק בגיל 25! ואני מכירה כאלו שהתחילו מאוחר יותר, הרבה יותר מאוחר.
ההמלצה הסופית שלי היא: תתמקדי כרגע בתחביבים שלך, בדברים שעושים לך טוב, תאמיני לי, מניסיון אישי כי אני לומדת משהו אני אוהבת והמון שנים התייחסתי אליו כאל תחביב, התחום שנועדת לעבוד בו יתגלה לך. ככה זה קרה אצלי, הבחירה הייתה בין שני תחומים שאני מאד אוהבת, ויש לי תשוקה עמוקה אליהם, ויום אחד זה כאילו פגע בי ברק, פשוט ידעתי מהו התחום הנכון.
ככה ש.. יש לך זמן. תני לדברים להתפתח לבד.

תודה על העיצות והתמיכה

אני כן יכולה להסכים שאני מושפעת ממה שהסביבה מצפה ממני, אני כן נתונה ללחץ חברתי ולחץ פנימי.
ההורים שלי מצדם תומכים בכל החלטה שאבחר אך מאידך כבר רוצים מאד שאכנס למסגרת. אין לי שום בעיית מימון מצידם לכל שכר לימודים שלא יהיה, אפילו הובטח לי רכב משלי ברגע שאכנס למסגרת- שזה רק גורם לי להבין מה ההורים שלי מצפים ממני וזה מלחיץ.
מסביבי כל מכריי מתחילים ללמוד או שכבר עמוק באקדמיה, אז הלחץ הסביבתי מאד משפיע.
אבל בלי קשר, הדבר שאני הכי רוצה להיות עכשיו זה סטודנטית. אני רוצה ללמוד. אני אוהבת ללמוד וגיליתי את זה בי רק לאחר הצבא. יש לי משמעת עצמית חזקה ואני עומדת במטרות שאני מציבה לעצמי. אני מאד רוצה להיכנס לחיים הסטודנטיאליים בין אם זה מבחינה סוציאלית ובין אם זה מרצון עז ללמוד!

אני מסתכלת על אנשים מסביבי, וכולם סובבים סביב משפטים-פסיכולוגיה-מדעי המחשב-תקשורת. שאף אחד מהם לא באמת קורץ לי. המון אנשים סביבי לקחו את ההחלטה הזאת בקלות ופשוט הלכו ללמוד משהו. אני מאד כבדת ראש בהחלטה הזאת והיא ללא ספק ההחלטה הכי קשה שאיי פעם נאלצתי להתמודד איתה.

לגבי התחביבים שלי, אני מאד חוששת להפוך את זה ל"עסק" ולעבוד בתחום כי אז אני מפחדת שאאבד את כל ההנאה שכרוכה בעניין. לא פעם רצו לקנות ממני תכשיטים ואני מצידי מסרבת ונותנת במתנה. תמיד שואלים איך זה שאני לא מוכרת- וזה בדיוק העניין. אני לא רוצה להפוך את התחביב שלי ל"עסק" ולהתחיל למלא את כל היום שלי ר-ק בזה ולהישאב לזה בלי שאני באמת רוצה. זאת נישה צדדית נחמדה ושם אני רוצה שהיא תשאר.
כנ''ל לגבי התצלומים, הרבה מבקשים תצלומים לתמורה כספית. ואני מבחינתי לא ממוקצעת מספיק כידי לדרוש כסף. יש לי ציוד יקר אך זה לא מספיק. אני אוהבת לצלם לשם ההנאה.
הרבה חשבתי להרחיב את אופקיי בתחום וללכת לקורסים. אעשה זאת ברגע שיהיה לי זמן פנוי לזה משום שכרגע אני משקיעה בלימודים לבגרות. חשבתי לעשות זאת דווקא בקיץ הקרוב לפני תחילת שנת הלימודים.

בכל אופן תודה על העזרה, עודדתם אותי מאד
אני מקווה למצוא את התחום שלי בסופו של דבר.

GeJuFan

New member
אוקי סטופ

את לא בטוחה מה את רוצה ללמוד, לכן את תרשמי ללימודים, לא לימודים אקדמאיים. זה רק מתכון לכך שאת תלמדי מקצוע שאת לא אוהבת, ושאת תסיימי עוד יותר מדוכאת, כי למדת מקצוע שאת ממש לא רוצה להתעסק בו. ראיתי את זה קורה לא פעם (לא מעט מהסטודנטים איתי באוניברסיטה הם מבוגרים שנמצאים באמצע שינוי קריירה!).

המלצה שלי, תסיימי את הבגרויות, אולי באמת בצד, תמכרי כמה תכשיטים למשל במקום כמו איביי או etsy (שיותר יתאים), לא כעסק אלא רק קצת בשביל להרוויח כסף שיהיה לך בזמן שאת משלימה בגרויות. כשתסיימי בגרויות, אילו הייתי במקומך הייתי לוקחת שנה של חופש (שזה בערך גם מה שאני עשיתי) ופשוט עושה כל מיני קורסים באוניברסיטה הפתוחה. יש להם המון קורסי ידע, והקרדיטים הם ברי העברה. לוקחת גם קורס בצילום, וגם קורס בניהול עסק.

אני יכולה להגיד לך, מהצד שלי, שאני כרגע לומדת את מה שאני אוהבת וזו ההחלטה הכי טובה שעשיתי. כן זה קשה, זה מאתגר (בעיקר כי הלימודים הם באנגלית שזו לא שפת האם שלי) אבל אני נהנית מכל שנייה. ואני לומדת כל כך הרבה שלא ידעתי לפני, הלימודים מאתגרים אותי ללמוד עוד, לקרוא ולהחכים עוד במקצוע.

כל מי שאני מכירה שעובד בתחום שהוא אוהב מעולם לא הפסיק לאהוב אותו. לפעמים משנים פאזה, אולי עולים בדרגות, עושים משהו בצורה שונה שקשורה למקצוע הזה, אבל כולם עדיין מתעסקים בתחום שהם אוהבים.

את עושה קצת סלט מהכול לדעתי.

עזבי מה ההורים שלך אומרים ורוצים בשבילך. ההורים שלך הם לא אלו שחיים את החיים שלך, ועד כמה שאני בטוחה שהם אוהבים ודואגים לך, הם זו לא את, ואת לא יכולה לחיות לפי החליל שלהם בגיל 22. דבר נוסף- אל תשווי את עצמך לאחרים ואל תסתכלי על הישגים של אחרים, כי בכל תחום תמיד יש טובים יותר וטובים פחות, וזה לא מעיד שום דבר עליך.
אני בעד ללכת עם הלב ועם מה שאת אוהבת, ולא עם מה שאחרים מצפים ודורשים ממך. אני הלכתי ללמוד עיצוב גרפי, כשכל החברות שלי הלכו ללמוד מקצועות "כבדים" יותר כמו מדעי המדינה, משפטים וכלכלה, ואני לא מצטערת לרגע.
לגבי התחביבים שלך- תחביבים לא חייבים להפוך לעסק מיידית, ובכלל עוד אין לך לדעתי את הידע איך לנהל ולהקים עסק עצמאי. את צריכה להתחיל בקטן- להתחיל ללמוד את התחום ולהתפתח לאט לאט, תוך כדי למידה. אגב, יש המון מכינות לעיצוב היום שממקדות אותך בתחום הלימודים- מלמדים אותך קצת מכל תחום, ובסופו של דבר את בוחרת להעמיק את הלימודים בתחום שמעניין אותך.

yas12345

New member
היי

אני ממש מזדהה עם חלק ממה שאמרת.. אצלי בנוגע ללימודים כל יום שישאלו אותי אני יענה שאני רוצה ללמוד משהו אחר.
גם אני הייתי רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר 2013 ואני גם בתהיות לגבי זה
ופתאום עולות לי מחשבות על מועדפת
ואולי לטוס

Megie

New member

תראי, קודם כל תואר ראשון..ולא משנה באיזה תחום, לרוב מהווה בסיס ולא באמת מאפשר לך הרבה (לצערי) עם זאת, הרבה מקומות דורשים אותו בכל זאת ואפילו רוצים תואר שני..לרוב, לא בהכרח בתחום בהם יעסיקו אותך בפועל.

אני אגיד לך מה אני עשיתי, התחלתי ללמוד תוך כדי החפש"ש בצה"ל.. הייתי בטוחה שכלכלה ומנהל עסקים זה התחום שלי..תוך כדי הסימסטר הראשון הבנתי שזה לא בשבילי ואני והמקצוע הריאלי-לא הולכים יחד.. אז החלטתי שאני ממילא אעשה גם תואר שני, אז הלכתי על תחום שהוא באמת מעניין, יותר קל להצליח בו ולהוציא ציון גבוה כדי להתקבל לתואר שני ובתכלס יש לו דרישה בשוק... הלכתי על מדעי ההתנהגות כשהנושא מתחלק ל3 סוגי פסיכולוגיה-חינוכית, אירגונית ועוד משהו ממש לא מעניין.. אז הלכתי על אירגונית שבגדול יש לה גם אחלה דרישה בשוק ואני חייבת להגיד..שאני מאוד מרוצה מהבחירה, המקצוע מאוד מעניין...אומנם רחוק מלהיות קל..אבל כשאתה מתחבר ומעניין לך..זה הרבה פחות קשה.

ההמלצה שלי, היא קודם תתחילי בתחום שהכי מעניין אותך, אל תשפרי כלום-תבררי קודם מהם תנאי הקבלה..מקסימום, במקרה הכי גרוע, תעברי למקצוע אחר-הנקודות שתעשי יעברו יחד איתך.

אג, אני לומדת באריאל ושם איפשרו לי לעשות מכינה במקום פסיכומטרי...שזה היה יתרון ענק בבחירת המוסד.
אז תתחילי, וזה כבר יזרום לך

למעלה