אובדת עצות

Alin791

New member
אובדת עצות

מעוניינת לשתף בסיפור שלי אני בת 34 ובעלי בן 46 יש לנו בת משותפת בת שנה ושנינו סיבוב שני עם ילדים אנחנו שלוש שנים ביחד בשנה האחרונה המצב ביננו לא טוב כמו שהיה בעלי בזמן האחרון עייף נורא ואין לו חשק לכלום לא מפרגן לא מחבק כמו שצריך אפילו סקס אני יוזמת והוא זורם רק שגם זה השתנה לרעה הוא לא חם מספיק אם בכלל רק חושב על עסקים כל הזמן הוא סובל ממגרנות גם הוא טוב איתי בכללי ואני רוצה יותר חום ואהבה דיברתי איתו הרבה על זה וכלום לא משתנה לא רוצה שוב להרוס משפחה ולהתגרש מה לעשות אם יש למישהו עצה טובה אשמח מאד

טיפול זוגי

לפני שאת מוצאת את עצמך בגירושים שניים..

נראה שאת "בוחרת" גברים מסוג מסויים וכדאי לברר למה את עושה את זה ואיך גורמים לכך ששניכם תהיו מאושרים ומסופקים יותר.

שלום

מגע צריך לבוא מתוך אהבה. עבדו בעיקר על הדיבור הרגשי ביניכם, השיחות והעניין המשותף. דרך זה הגיעו לקרב את המגע ואת הקשר החומרי.

כוכב Venus

New member
היי אלין

את מציינת שיש לכם ילדה בת שנה, בנוסף לשני ילדים נוספים, ואתם שלוש שנים ביחד, מתוכם הבחנת בשינוי מצד בעלך בשנה האחרונה, כלומר בשנה שבה נולדה בתכם.
האם את יכולה בבקשה לפרט קצת יותר ממה שכתבת:

1- הסיפור המשפחתי: האם העייפות קשורה ללידה של הילדה? מי מטפל בה ברוב שעות היום? בני כמה הילדים הנוספים שלכם? האם ההיריון שלה גרם לשניכם לשמוח, או שגרר לבטים כלשהם, לפחות מצד בעלך? אני שואלת כי תינוק בגיל 46 אולי גורם לקושי מסוים אצל בעלך, שאולי זה מבחינת "לחזור אחורה" לתקופה שבה קשה יותר לבלות ולצאת כמו בעבר.

2- הסיפור העסקי- מדוע בעלך חושב הרבה לאחרונה על העסקים שלו? האם העסק שלו נקלע לקושי? מרוויח פחות? יש פחות לקוחות? האם את משתכרת? מאיפה לדעתך נובע הקושי שלו ומתן מחשבה רבה יותר לפן העסקי?

3- הסיפור הבריאותי- ממתי בעלך סובל ממיגרנות? ככל הידוע לי, כאבי ראש חזקים יוצרים עייפות רבה מאד וחולשה. האם זה קורה לו בתכיפות? איך הוא מתמודד עם כאבי הראש שלו? ואיך את מתמודדת איתם?

4- הסיפור הזוגי שלכם- האם את יכולה לתת את הרקע שלכם בשנה האחרונה קצת מעבר? האם היה אירוע מכונן בקשר שלכם שהוביל לקושי? מבחינת היחסים ביניכם- את צריכה יותר תשומת לב, אהבה, פיזיות. האם את חושבת שקשה לו להעניק לך את זה בגלל העניינים הבריאותיים, עסקיים ולידת הקטנה, או שאת מייחסת את זה לסיבות אחרות? האם את חושדת שהוא "מתרץ" לך את ההתרחקות שלו ממך? חשוב מאד הוא איך את מגיבה אליו לחוסר החום והאהבה. מה זה "דיברתי איתו הרבה על זה"? האם דיברת? כעסת? התלוננת? ביקרת? ביקשת? חשוב לי לשאול האם את מכירה בקשיים מסוימים שיש לו נכון להיום? מעבר לכך- איך הוא מתמודד עם עצמו ועם הקשר שלכם בתקופה הזו? האם את מצליחה לראות אותו ואת הקשיים שלו? האם לדעתך מדובר בתקופה קשה שצפויה להסתיים, או שכך זה ימשיך לעוד הרבה זמן? עד כמה את מוכנה להמשיך את התקופה הזו ומה את מוכנה לעשות כדי לעזור לשניכם?

אני לא חושבת שהפתרון הוא להתגרש שוב. אבל חשוב לשאול איפה זה שם אותך בקשר שלכם. באופן אישי- איך את מרגישה אם לא מחבקים אותך ומראים לך חום ואהבה? מה זה גורם לך להיות? איפה זה נוגע לך בפחד העמוק ביותר? והאם יש דרך שבה את חושבת שתוכלי ליזום את זה בתקופה הקרובה מתוך הבנה ואחריות לקשר שלכם, מבלי להיפגע אם זה לא יבוא ממנו?

מתנצלת על כל השאלות...

בהצלחה,

ונוס

Alin791

New member
היי ונוס

קראתי את מה שרשמת ושמחתי בהתעניינות שלך בעלי איבד את הבן שלו לפני שנתיים הוא היה בן 20 נהרג בתאונה ומאז בעלי מקשה לעצמו את החיים קשה לו להיות שמח ומאושר הוא ניסה בשנתיים שעברו לעשות לי טוב כמה שהוא יכול ואני מאד מעריכה זאת רק שעכשיו עם הולדת התינוקת דברים השתנו ואת צודקת שדברים משתנים יחד עם הילדים יש יותר עייפות כי לא ישנים טוב בלילה אני עכשיו לא עובדת מטפלת בתינוקת ובקשר לעסק בעלי פתח אותו עם לידת התינוקת והוא עכשיו המפרנס היחיד בבית וקשה לו אני מתחשבת בו המון ועוזרת לו בכך שלא מוסיפה עליו ומסתפקת במה שיש בקשר למיגרנות הוא סבל כל החיים מזה ולוקח כדורים שמעבירים לו את הכאב כדי שיוכל להמשיך את היום הוא עצבני כל הזמן אי אפשר לפתח איתו שיחה בתקופה האחרונה אני גם עצבנית כי אני מתעייפת גם כל יום אותה שיגרה הבית התינוקת ואוכל וכביסה ועוד בשני בנות שהם לא שלו יש לי ילדה בת 15 ו13 להגיד לך את האמת אני עייפה נורא ומה לקצת פירגון לפחות בסוף יום כשאני יותאת מהבית מרגישה מלכה לאן שאני הולכת מפרגנם לי מחמיאים לי וגם כשאני איתו רק לצערי שזה רגעי אני מצפה שבעלי יעשה זאת לא זרים כי הוא תמיד פרגן ואהב וחיבק ונישק ונתן הרגשה של חום כואב לי הלב אני רושמת ודמעות בעיניים לא באלי לפרק את החבילה הזאת אני רוצה שהילדה הזאת תגדל עם שני הורים הוא לא מבין אני נלחמת עליו וכבר מתחילה להתיאש

Alin791

New member
חשוב לציין

כשדיברתי איתו על הנושא ובאמת דיברתי ובכיתי גם הוא אמר לי שכנראה שאני מאכזב אותך ואת לא מאושרת איתי ואני בינתיים לא יכול לתת יותר אני אוהב אותך ותמיד אוהב גם אם תרצי שניפרד אבין ואם ארגיש שאת לא מרוצה מהחיים איתי אני עוזב והולך לגור לבד כי כנראה אני לא מתאים לזוגיות וחשוב לי לציין היו לו הרבה מערכות יחסים ואלה נישואיים שלישיים בשבילו והיה בזוגיות של חמש שנים עם מישהי ולא הלך לו לפני שהכרנו גרושה שלו הראשונה שיש לו שתי בנות ממנה עושה לו את המות רק עכשיו הצליח למכור את הדירה ולתת לה את מה שמגיע לה הוא אבא טוב ולא מפקיר יש לו ילדה בת 22 ו13

כוכב Venus

New member
היי שוב

היי אלין,

קראתי את כל מה שכתבת, תודה על שאת משתפת וגם מרחיבה. קודם כל, אין ספק שאת נמצאת בקושי גדול. בטוח שעם עייפות גדולה מאד, מתח מצד כל אחד מכם, השיגרה וגידול ילדים, עבודה, טיפול בבית וגם בנסיכה החדשה לא קלים בכלל. תינוק קטן מחזיר את בני הזוג קצת אחורה. מכך שעם בנות גדולות אני מתארת לעצמי שיכולת לצאת עם בעלך הרבה ולבלות יותר- את בעצם "תקועה" בבית, נכון, עם כל האהבה בעולם, אבל חנוקה. אי אפשר שלא להבין אותך.

מהצד השני נמצא בעלך, שחייו התנפצו לרסיסים והוא שרוי באבל עצום על בנו, ואין ספק שהוא עדיין כאוב מאד למרות שמנסה להגיע לשיגרה איתך וביצירת בית משותף וילדה משותפת. בנוסף, עם כל הקושי, פתח עסק וטרוד ממש בעניינים האלה לא פחות. מהבחינה הזו, מאחר ואת לא עובדת כרגע, צריך להבין שמדובר גם בלחץ עצום, כי כל האחריות היא עליו להוכיח את עצמו ולדחוף קדימה את עצמו בשביל שניכם.

כל הכבוד לך, בראש ובראשונה על שאת מנסה להתמודד עם המצב המאד לא פשוט הזה ונראה שאת מוותרת על המון דברים בשבילו. את לא מוסיפה עליו, מנסה לא להקשות עליו אבל מצד שני את גם זקוקה ל"תחזוק" שלך ושל הקשר שלכם. כאן מגיע הקושי, שכשאת צריכה את החום והפרגון- הוא לא מגיע ממנו.

עם הכל, שני דברים שאשמח לשאול לגבי מה שכתבת, שאולי קצת יחדדו יותר:

1- כתבת בשורה הראשונה "מאז בעלי מקשה לעצמו את החיים". אשמח אם תוכלי להסביר את זה, כי הניסוח מרגיש לי שאינו משתמע לשני פנים. מהצד שלי כקוראת הייתי מצפה שתכתבי שלבעלך קשה מהחיים עצמם. מדוע הוא "מקשה לעצמו"? האם החיים לא קשים לו גם ככה? את ממשיכה לכתוב שקשה לו להיות שמח ומאושר. אני מנסה לשאול איך הוא יכול להרגיש ככה כשהוא באבל. האם הכאב הזה יכול פשוט להיעלם לו, או לשכוך אחרי שנתיים? אני ממש לא בטוחה בזה. ככל הידוע לי, יש הרבה מקרים שאנשים באבל חשים רגשות אשמה עצומים על כך שהם כביכול ממשיכים את החיים ומוצאים סיבה להיות מאושרים אחרי מה שקרה. אני לא יודעת אם מה שאת מתארת כאן הוא חלק מהסיבות, אבל אם ארשה לעצמי רגע לנחש, הוא עושה מאמצים מאד חזקים כדי שלא להתפרק לידך, לפחות משתדל מאד. יכול להיות שבתקופה האחרונה דברים נוספים מעיקים עליו עם הקושי של פתיחת העסק והוא לא יכול "לזייף" אושר, חיבוק וחום כפי שאת מצפה.

2- זה מה שמוביל אותי למה שכתבת בהמשך: "אני מצפה שבעלי יעשה זאת ולא זרים"- יש בעיה מאד קשה עם הנושא של ציפיות. יש לך ציפיות כי בעצם, התרגלת לזה ("כי הוא תמיד פרגן ואהב וחיבק ונישק" בציטוט שלך), והיום הם לא מתממשים. את לא מבינה למה פתאום כל מה שהתרגלת אליו הסתיים לו (אולי זמנית, אולי לתמיד).

מה שכרגע חשוב לי לשאול הוא איפה את מסכימה להתפשר ואיפה יהיה לך קשה. כמו כן, את מוזמנת להציע מספר פתרונות ביניים לאיך לקבל את החום והחיבוק ממנו. נראה שבין השורות, יש לך גם איזו שהיא ציפיה שהוא יהיה זה שייזום את המגע. ברגע שהוא הפסיק, היה לך קשה עם זה, אבל התחלת ליזום, אבל היוזמה הזו שלך קשה לך (גם כי לא התרגלת לזה, אולי זה גם עניין של חינוך ותרבות מסוימים שהגבר אמור להוביל את הקשר או משהו כזה, לדוגמא). יש בך איזה שהוא רצון שהוא יחזור להפגין אהבה או ייזום את המגע הזה איתך.

פתרון אחד שאני יכולה להציע הוא להחליט שאת לוקחת מכאן את הפיקוד על כך עד שהוא יתרגל וייזום גם בעצמו- ולא משנה הסיבה שתהיה. בצורה הזו, למשל, את יכולה להחליט שכדי שיהיה מגע ביניכם את תהיי זו שצריכה ליזום את המהלך ולקוות שמתישהו הוא יחזור לזה.
אפשרות לדוגמא להגיע לזה היא לעשות ביניכם איזה שהוא תרגיל, לדוגמא. שכל אחד יכתוב לשני שלושה דברים שחשוב לו שהצד השני יעזור לו בזה. כשאת כותבת את הבקשות שלך, כתבי ברור, בצורה מאד מפורשת. לא "אני צריכה יותר מגע וכו'", אלא "הייתי שמחה שנלך כל יום לישון מחובקים" (לדוגמא). לא לכתוב כללי.

סליחה שאני כותבת קצת קצר עכשיו, אבל אשמח לשמוע ממך
אם תרצי, אשמח להרחיב בהמשך

ונוס

Alin791

New member
תודה רבה על העצות

אני מאד מודה לך על ההקשבה ובעיקר שאת מגיבה ונותנת עצות חייבת לציין שלקרוא מה שאת כותבת נותן לי עוד קצת כח להמשיך ברגע שאני קרובה ליאוש אני זקוקה להמון כוחות ולחיזוקים כדי להמשיך לשרוד הבעייה שאין לי אוזן קשבת הוא היה החבר הכי טוב שלי עד היום כי ויתרתי לצערי על החברות שהיו לי למענו הרגשתי שאין לי צורך בהם עוד כי בעלי מילא את כל החסר עד עכשיו רק היום אני מצטערת על זה שלא אוכל לתקן את מה שנשבר איתם כי ניסיתי ולא הצלחתי אני נשברת המון ואין לי תמיכה נפשית אין למי לספר טוב שגיליתי את האתר הזה זה מאד עוזר אני בנאדם מופנם ואין סיכוי שאספר למכרים או למשפחה אפילו אחות אין לי אני בת יחידה אני לא מכירה אותך בגלל זה נוח לי לשתף אותך ושמחה שאת פה תודה שוב ??

כוכב Venus

New member
חזרתי

היי שוב אלין, שבת שלום,

תודה רבה לך על מה שכתבת, מעריכה זאת מאד. עצוב לי לשמוע שאין לך אוזן קשבת, אבל תרשי לי להיות אופטימית ולחשוב שזה זמני בלבד. לגבי יצירת חברות משלך, דווקא עכשיו הפוטנציאל ענק עבורך, בגלל הקטנה, שעכשיו זה הרבה שעות קניון, ג'ימבורי, גינות, תכף גן ילדים עם כל האמהות. אני בטוחה שתוכלי למצוא לפחות חברה אחת שתוכל לדבר איתך או לתת לך תמיכה ולהקשיב לך. אני מאמינה שעם הזמן גם תחזרי לעבוד, תנשמי קצת אוויר "חדש" ותהיי מוקפת באנשים בגילך ושוב יחזור הפוטנציאל ליצירת קשרים חדשים או חיזוק קשרים.

אינני יודעת מה היו הסיבות להתנתקות של החברות ממך ושלך מהחברות, מתארת לעצמי שמצאתן את עצמכן במקומות שונים בחיים. כולנו מחליפים מתישהו חברים או מצרפים חדשים שמתאימים לנו יותר בתקופה מסוימת (אם אפשר להכליל) בחיים. צר לי על שחברותייך לא הבינו זאת וניתקתן בסוף את הקשרים שלכן. אני כן סבורה שלבעל צריך לתת קצת יותר מקום בחיים, מה גם שזה קשר יחסית חדש שלכם, אם הבנתי נכון (?).

לגבי בעלך, אני מתארת לעצמי שעכשיו, עם כל הקשיים שלו, אין כמעט אוזן קשבת מצידו, כי קשה להקשיב ל"צרות" של אחרים ברגע שהדבר הכי רע שיכול לקרות למישהו בחיים הוא לאבד את הבן שלו. הכל מתגמד ליד זה ושום צרה איננה באמת צרה, הכל "קטן" ליד זה. אולי הוא מרגיש כך, אינני יודעת, אבל ממה שכתבת לי קודם, הוא אמר לך שהוא מבין שאת צריכה יותר תשומת לב רוחנית ופיזית והוא מודע לכך שהוא לא מסוגל ליותר ממה שהוא נותן מעצמו עכשיו. אין ספק שזה מאד מתסכל שאין לך עם מי לחלוק את החיים שלך כמו שהיית רוצה, פתאום מגלים את זה, פתאום מגלים בן זוג חדש וכל מה שנותר הוא להתחיל להתמודד עם זה, גם אם זה הדבר האחרון שאנחנו מסוגלים לעשות או לרצות לעשות.

אני באמת חושבת שכדאי לך לחשוב על מה שכתבתי בתשובתי הקודמת- שקודם כל- תיקחי את היוזמה שלך לידיים בד בבד עם הורדת הציפיות שלך ממנו. עכשיו תהיי את שלוקחת את השליטה על הקשר שלכם. את רואה שקשה לו, אבל קשה לו לשנות כרגע את מי שהוא ולטוב ולרע, עלייך למצוא את הכוחות להתמודד עם זה ובעצם לגלות את בעלך מחדש. מאד חשוב שלא תצפי ממנו לשום דבר ואפילו תתחילי מאפס. לדוגמא, תנסי כל יום להבחין במשהו טוב אחד קטן קטנטן שהוא עושה בשבילך ובשביל משפחתך כדי שתמצאי את הכוחות לחזור להעריך אותו מחדש, גם אם נדרשת לזה עבודה מיקרוסקופית. תראי איפה את יכולה לתת לו את הגב שהוא הכי זקוק לו בימים אלה (ואת זה את גם ככה משתדלת מאד לעשות ולבוא לקראתו וזה נפלא!). מצד שני, תנסי להיות יותר קשובה לדברים שמדאיגים אותו ורובצים עליו ותנסי להבין את מה שהוא עובר ואת הקשיים שלו. ודבר שלישי- קחי את השליטה לידיים שלך על הדברים שחסרים לך בקשר עכשיו. לא מתוך תחושה של קורבנות הפעם, ולא בגלל שככה פעם הוא התנהג אלייך ולא בגלל שמגיע לך כל מה שהיה קודם. תתחילי מאפס ותחליטי שאת מנווטת את כל מה שקורה בבית לפי הרצון שלך. כשאת רוצה חיבוק, הפרידי את זה מזה שאת רוצה חיבוק ממנו, או שאת רוצה שהוא יתייחס אלייך בכך שיחבק אותך. אם את רוצה חיבוק תבואי ותחבקי אותו, בתקווה שלאט לאט הוא יחזור לשם וירצה גם הוא. אין יותר מדי מה לעשות, לצערי, בטוח שלא לשנות את מי שהוא עכשיו. אני כל כך מקווה בשבילך שכל זה יעבור ויהיה ביניכם יותר טוב, עם כל הקושי שיש ביניכם עכשיו. נסי לקחת שליטה על הקשר שלכם במטרה אחרונה של לנסות שלא לפרק את מה שיש ביניכם. מקווה מאד שהוא יקשיב לך וישתף איתך פעולה, גם אם זה יקרה לאט.

בהצלחה ותהיי חזקה

ונוס

למעלה