אובדת עצות

אובדת עצות

אני באמצע שנות העשרים שלי, וסובלת מהפרעת חרדה בלתי פוסקת. ההתקפות מגיעות מדי לילה (פעמים רבות אני נרדמת לאחר בכי), אך גם במהלך היום (כשיש "זמן ריק", אז לפעמים הוא מתמלא במחשבות כאלו.), וכוללות תרחישים ריאליסטיים להחריד של דברים רעים שיקרו לי, לבני משפחתי, או לבן זוגי. החזיונות הללו כוללים לרוב פגיעה בתאונת דרכים או פיגוע, קטיעת גפיים או פגיעה מוחית במקרה שלי, ומוות במקרה של בן זוגי או של בני משפחתי. למעשה, חזיונות רעים כאלו מלווים אותי רוב חיי, ואף על פי שהייתי בטיפול פסיכולוגי של כשנתיים , ומאוחר יותר טיפול בתרופות נוגדות דיכאון כשנה, לא נרשמה השפעה על החזיונות הללו (לפרקים היו הקלות, אך הם לא נעלמו. הסיבה לפנות לטיפולים, מכל מקום, לא היתה בגינם.). אני רגילה להתוות את חיי על ידי תכנון תכניות ובניית שאיפות, וחתירה להשגת מטרות. עד כה זה עבד מצויין אבל תמיד תמיד תמיד אני חיה בחרדה נוראית , כאילו בגלל ההיבריס שבהעזה לתכנן משהו לקראת בניית עתיד טוב יותר "מגיע" לי עונש נוראי: אבדן של האנשים הקרובים לי . ההרגשה כאילו איזה כוח עליון רוצה ללמד אותי ענווה מהי, וזה הכל שאלה של מתי תגיע מכה אנושה. אני לא חושבת שאני בן אדם רע או יהיר במיוחד, אני סתם סטודנטית, והתכניות שלי הן סתם תכניות, לא איזו מזימת התעשרות והשתלטות גלובלית, כך שאני לא מבינה מאיפה צומחת כל האימה הנוראית הזו. רוב המחשבות האיומות הללו נוגעות בבן זוגי,אני מניחה שזה מאחר והוא הדבר הכי יקר שיש לי, ואני נחרדת מהרעיון שיקרה לו משהו רע. אני יודעת שהחיים כוללים עליות ומורדות, ושלא תמיד הכל יהיה נהדר, אבל אני כ"כ רוצה לחיות את החיים שלי ללא הפחד המצמית הזה, ללא ה"המתנה" לזוועה שתגיע. כיצד עושים זאת?

maula

New member
אחת הדרכים ואלי הטובה ביותר

כמו שציינת היא למלא את "הזמן הריק" .
אל תחמירי עם עצמך כ"כ!!את דואגת לבן זוגך וזה טבעי,ומקסים שכ"כ אכפת לך ממנו. ותוציאי מהראש שלך שאת "סתם" ,את בנאדם יקר,אכפתי,בעל לב רחב,לפעמים אולי אפילו רחב מדי שזה יוצר פחדים מסוימים,מה אם קצת הערכה עצמית,את מתכננת ויוזמת ומבצעת וזה הרבה מאוד!!! שולח לך
גדול

אני מודה לך על תגובתך

ועל החיבוק... אך עם זאת, ייתכן שבאמת לא הבהרתי את עצמי. אין לי בעיה של מילוי זמני, מה גם שהחזיונות הללו מופיעים בד"כ לעת ליל. הם הרבה יותר מסתם מחשבות רעות, או פחדים ערטילאיים. אלו דברים כמו לדמיין שבן זוגי נוסע באיילון ופתאום מתרסקת לתוכו מכונית והוא מתבוסס בדם, דברים זוועתיים. אני מנסה להבריח את המחשבות הללו, לומר לעצמי שזה לא יקרה, ושהכל בסדר, לחבק אותו חזק ובסוף אני באמת נרדמת, אלא שלמחרת כל המחשבות האיומות הללו צצות שוב. יום אחרי יום, חודש אחרי חודש, במשך שנים. מה שניסיתי לומר היה שבתקופות של תיכנון דברים, הן מפציעות אף יותר מבד"כ, מלוות בתחושות אשם. כ"כ הייתי רוצה להיפטר מזה, או לפחות למתן את התופעה, אבל אני לא יודעת איך.

פפר יקרה,(סלחי לי שקיצרתי לך ת'ניק)

כמה דברים: קודם כל, מה אמרה הפסיכולוגית שלך על התופעות האלה? מדוע לא הצלחתם למגר אותן בטיפול, מה מנע מהטיפול להצליח? מעבר לזה, את מתארת מחשבות הרסניות ואובדניות כלפי הזולת היקר לך, רק בהקשרים של תחושה של צמיחה אישית מבחינתך, כשאת מתכננת תוכניות עתידיות וחוששת שמגדל הקלפים שאת בונה, יתמוטט בגלל אסון כלשהו. זה נשמע כאילו את מרגישה ש"לא מגיע לך" שיצליח לך משהו, שתגיעי למשהו, שתשיגי מטרה כלשהי שאת נורא רוצה. את תמיד "הורסת לעצמך" את זה על ידי המחשבות והפחדים האלה. אני חושבת שזה מצריך המון חשיבה וייעוץ עם המטפל/ת שלך. מאין זה נובע, האם זה על רקע חינוך במשפחה, על רקע תחושה שתמיד איכזבת את הורייך או מישהו ממשפחתך, האם מישהו שידר לך שאת לא שווה? שאת לא-יוצלחית? אלה שאלות למחשבה עמוקה. זה תהליך שאת צריכה לעבור עם עצמך. אבל לעצם העניין, את בהחלט צריכה לנסות לשנן לעצמך מנטרה שאת מוגנת ובטוחה ושתצליחי. את צריכה לאהוב את עצמך יותר ולהרגיש שאת ראויה לכל טיפה של אושר שנופלת עלייך משמיים בחיים. לכי עם החלומות שלך. נסי דמיון מודרך. זה יכול להרים אותך פלאים מהמחשבות האלה. מוזיקה מרגיעה ודמיון מודרך זה נפלא ומוביל רק למחשבות ואנרגיות חיוביות. הייתה תקופה שהייתי שוכבת רפויה ומדמיינת לעצמי שאני באמצע ים שוכבת על מזרן ים, חסרת משקל. ריכזתי את כל הג'יפה של המחשבות שלי ואת כל העול שהרגשתי שמוטל על כתפיי ועל מחשבותיי בבטן. דמיינתי איך אני פותחת את הבטן של עצמי וכל ה"זבל" הזה פורץ החוצה ונשפך לים. הרגשתי כמו בובה כזו, שכשפותחים לה את הבטן קופצים כל הקפיצים והצמר גפן והנסורת שממלאים אותה בהם. אחרי שהכול עף לים, כל הזבל הזה, הרגשתי הקלה עצומה. גם הרגשתי פיזית קלה יותר. היה לי קל יותר לנשום וזו הייתה התנסות מדהימה. נסי את זה. בבקשה. זה יכול מאוד להקל עלייך. בהצלחה, מיכל

מחשבות מטרידות

את מתארת את המחשבות המטרידות את מנוחתך כדבר העקרי שמפריע לך בחייך עכשיו אולם הן לא היו הסיבה העיקרית לפנייתך לטפול בעבר. אולי כדאי שהפעם הן כן תהיינה במוקד של טיפול פסיכולוגי. תוכלי להעזר בטפול כדי לברר מה מייצגות המחשבות? (רגשי אשם כלפי בן הזוג על שאיפות שאינן קשורות אליו? מסר מופנם מההורים שאסור לך להצליח כי זה יפגע במשהו או במישהו?) ומה מזין אותן וגורם להן להמשיך? (צורך להעניש את עצמך, כפי שציינת על הרצון להצליח? אמונה לא הגיונית שכל עוד תעני את עצמך במחשבות, תימנעי מאסון "אמיתי"). יחד עם זאת, עם הפיכתן של המחשבות הטורדות להרגל, הן מקבלות חיים משלהן וקשה לסלקן. טיפול תרופתי יכול לעזור בכך וכן שיטות טיפול קוגניטיביות- התנהגותיות, דוגמת התרגיל שמיכל הציעה. תוכלי למשל להקציב לעצמך זמן, כל לילה למחשבה שמטרידה (למשל- "עכשיו אני אדמיין בכח, ואתמסר כולי למחשבה מטרידה ולא נעימה." ואז הביטי בשעון והקציבי לעצמך זמן לאותה מחשבה. כשהזמן חלף- תוכלי לומר לעצמך "וכעת, מגיע לי X דקות למשחבות נעימות שיעזרו לי להרגיש רגועה ושלווה ולהרדם".ואז, עשי תרגיל הרפית שרירים ונשימות (כמתואר במאמר על תרגילי הרפיה) ודמיון מודרך שלוקח אותך למקום שלו ונעים. תוכלי לחזור על כך שוב ושוב באותו לילה- כשהמחשבה טורדת- הקציבי לה זמן ו"הכריחי עצמך" לחשוב עליה. בדרך זו תוכלי לנסות לרכוש תחושה של שליטה על המחשבה הטורדת ולתחום אותה בזמן. זהו רעיון אחד שתוכלי לנסות וליישם אך זה לא בא להחליף טפול נפשי, אחד על אחד, שידריך וילווה אותך בתהליך ההתמודדות.

דולידול

New member
אני מזדהה אם העצה של מיכל וגילה

רק אוסיף שגם אני עברתי בשנות העשרים שלי מחשבות כאלו סיוטיים אני בהחלט יכולה להבין את זה ולהרגיש אתה זה שוב. השנים הכי קשות של חיי שכל זמן ריק חשבתי רק על זה ונסחפתי לסרטים נוראים וארוכים. למעשה גם מה שעולה מן הדמיון ומחשבות האלה להיות בחוסר אונים לא יודעת למה אבל זאת החוויה שלי. טיפול פסיכולוגי ועוד שיטות אלטרנטיביות רוחניות כמו שהזכירו מיכל וגילה דמיון מודרך, מדיטציה, אלה הם דברים שעזרו לי מאוד ואף הפחיתו בצורה משמעותית ביותר את המחשבות הללו. ולהזכיר לעצמך לחיות בהווה כל הזמן לחזור לכאן. עוד שיטה זה להחליף מיד מחשבה שלילית בחיובית זה גם משהו שעובד טוב. זה קשה ואני יודעת צריך הרבה להלחם בזה, אבל לא להתייאש ותראי שזה יפחת משמעותי. איתך בדרכך דולידול

subtitles

New member
יקרה.. ../images/Emo140.gif ../images/Emo142.gif

אני אכן מסכימה עם כל מה שנאמר בשרשור הזה.. בעבר הייתה תקופה שהייתי מטופלת על ידי פסיכולוגית ונעזרתי גם בתרופות.. וכך אכן הפסיקו לי המחשבות הטורדניות. אך בשלב מסויים, רציתי להפסיק את התרופות. ולאחר כמה זמן שלא נעזרתי בהן, החרדות חזרו. מה שאני מנסה להגיד לך יקירה.. שאני לא טפלתי בחרדות מעולם.. ולכן הם חזרו. עכשיו אני בטיפול שמתמקד בחרדות ובהעלמתן לתמיד. גם כשאני לא אשתמש בתרופות. אני חושבת שטיפול שיתמקד בחרדות האלו שאת מתארת יוכל לעזור לך רבות.. גם להתאים תרופות, אם ימצא הדבר כנכון וגם כך אולי תוכלי לפתור את שורש הבעייה וכך להיות בטוחה שהחרדות לא יפתיעו אותך ויחזרו שוב! אני רוצה גם להוסיף בנוגע להרפיה.. גם לי היו חרדות במיוחד בלילה. משום מה הלילה תמיד הלחיץ אותי. ולכן ניסיתי לעשות הרפיות.. אך היה לי קשה להתרכז בקול המרגיע ולא בקול החרד שבראשי. לכן נעזרתי בקלטת של ד"ר ברוך אליצור.. שמציע שתי דרכי רגיעה. לי היה הרבה יותר קל להתרכז בקולו של אדם אחר. ואולי גם לך.. אז הנה לך עוד הצעה
שיהיה לך המון בהצלחה! באמת מכל ה-
סאב.

למעלה