אובדת עצות

דוקי מ

New member
אובדת עצות

שלום לכולם, אני ממש אובדת עצות, לא יודעת אפילו מהיכן להתחיל. אימי התחילה במה שהרופא הגדיר התקפים פסיכותיים לפני כ-שבועיים-שלושה. אז הוא היה ונתן לה רספירדל 0.5 כדור ליום. כשזה לא עזר העלנו בהוראתו ל-1 כדור ליום, זה עדיין לא עזר, והשבוע ביום ראשון היא הצליחה להגיע למטבח ולזרוק החוצה סיר מלא מרק, עוד סיר עם דברים וקנקן קפה, במזל אף אחד לא עבר למטה ולא נפגע. הוזמנה משטרה ע"י השכנים כי חשבו שהיא רוצה לקפוץ. היא חשבה שהיא בתחנת משטרה עצורה ואף אחד לא מוציא אותה. באותו יום נתנו לה עוד רספירדל וואבן והיא הלכה לישון. ביום שני היא עוד היתה איכשהו רגועה וכשאני ביקרתי שם בערב היא ישנה. אתמול המטפלת סיפרה שב-11 בלילה היא התעוררה ומאז לא ישנה. היא עדיין לא כל כך יודעת איפה היא, היא עדיין לא ישנה בלילה, היא יורדת מהמיטה (שמנו לה מיטה יחסית נמוכה כי היא היתה נופלת כל הזמן) והיא פשוט גוררת את עצמה על הישבן או הברכיים בבית. הרופא אומר שצריך לתת לגוף להתרגל לתרופה, אבל אני פשוט לא יודעת מה לעשות, גם המטפלת די מסכנה, קשה לה מאד עם הלילות. היום כשדיברתי עם אמא היא אמרה שהביאו את אבא עכשיו מבית סוהר, ושגם היא היתה שם וכד'. אני פשוט אובדת עצות מקווה שאבא שלי לא ישתגע מזה, למרות שהוא עוטף את עצמו בבועה ומתעלם. מיואשת דורית

עידוד לדורית

שלום דורית , כואב מאד לקרוא את התאורים שלך. אני רוצה רק לומר לך שתהיי חזקה, תקווי שהתרופות יעזרו בקרוב ותנסי בכל זאת לדובב את אביך , לדבר איתו גם על דברים אחרים , שהוא לא ישקע בעצמו. תמשיכי בשיגרת חייך , עבודה , בית , ילדים , חברים ועוד. אין ברירה , זה מה שיתן לך כח להמשיך בהתמודדות הנפשית , שהיא בהחלט קשה מאד. אני שולחת לך חיבוק גדול , כדברי ענתי "הגדולה מהחיים", כדי שלא תרגישי לבד , כולם כאן מאחלים לכם שתגיעו לזמנים טובים יותר ולרגיעה בהתנהגות של אמא. תנסי לעשות משהו נחמד שיעודד אותך ואני מקווה שזה יעזור, טובה

sreuveni

New member
לדורית!!!

הי, נדמה לי שכבר כתבתי לך על כמה שהמקרים שלנו דומים, שלפעמים אני חושבת שזה מסר שלי. גם לאימי היו התקפים פסיכוטיים ואז החלה לקבל ריספרידל. אני יודעת שעל כל אחד התרופה מגיבה אחרת, ואין אדם חולה דומה לחברו בתגובות שלו לתרופות. לגבי אימי: הריספרידל גרם לה תופעות של הפרעות תנועה. נפילה מהמיטה, איטיות בהליכה, מה שנראה כמו סחרחורות, פעם אפילו ראיתי אותה הולכת אחורה. היא נעשתה מאוד לא יציבה, והיה לה מאוד קשה לקום מישיבה ולשבת מעמידה. הכי גרוע היה נטיה של הגוף קדימה או הצידה לאחד הכיוונים. גם בישיבה, נאלצנו לשים לה כיסא תומך על הצד כדי שלא תיטה הצידה כשאמרנו לה "תתישרי" היא התישרה בדיוק לדקה. כמובן, גם ההתקפים הפסיכוטיים: זרקה דברים החוצה, עקרה צמחים שהיא מגדלת באהבה רבה קרעה מעליה בגדים ועוד. אחרי מסע בין הרופאים שכולם הצביעו על הריספרידל, עברנו תקופת "שטיפה" של התרופה הזו, תקופה קשה מאוד כשלעצמה, וכעת היא מקבלת סרוקוול, תרופה שטוענים שהיא בעלת פחות תופעות לוואי. אז עצה שלי: שימי מאוד לב לתופעות הלוואי של התרופות. ניתן לקרוא עליהם באתר התרופות שהבאתי את הלינק שלו לפני כמה ימים. אנסה לשים אותו שוב. (התופעות שהיו לאימי מצויינות שם כדבר שצריך לקחת את החולה לחדר מיון בגללם). אנילא רוצה להוציא לך את הרוח מהמפרשים, לו יכולתי רק לחזק. טוב להיות ערהים וללמוד מנסיונם של אחרים, שוב, בערבון מוגבל, כי כל אחד מגיב אחרת. הרבה כוח, שיר

zs1957

New member
היי sreuveni

אם יש תופעות של סחרחורת ואיבוד שיווי משקל לדבר עם הרופא שיחליף לתרופה אחרת.סחרחורת ואובדן שיווי מקל עלולים לגרום לנפילה שגורמת לשברים באברי הגוף ולעיתים צריך לעשות ניתוח שהסיכונים רבים. זהבה שח/עמותת אלצהיימר.

zs1957

New member
תגובה ל-דוקי מ /אובדת עצות

ברוכה הבאה לפורום.את עוברת תקופה קשה עם אמא.האם היא מטופלת ע"י פסיכוגריאטר או נוירולוג?לדעתי הרספירדל לא עוזר לה.תתיעצי עם הרופא האם ניתן לתת כדור הרגעה אחר. יש הרבה תרופות.בהצלחה!!!לשרותך בכל עת. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר.

דוקי מ

New member
תודה על ההתיחסות והאוזן הקשבת

וכן, אימי מטופלת ע"י פסיכוגריאטר ואנחנו בקשר כמעט יומיומי איתו. הוא עדיין טוען שיש לתת לתרופה לעשות את שלה, היא בסך הכל נוטלת אותה כשבועיים. בכל מקרה יש לי תחושה שהיום היא החלה להשתפר. היא כבר מזהה שהיא בבית שלה שזו התקדמות. בקשר לתופעות לואי של נפילות ועקמומיות, אלו תופעות שהיו לאימי קודם ללא קשר לתרופות ואני לא חושבת שזה החמיר. בכל מקרה נשים לב. תודה לכולם

אירילה

New member
נפילות וחבטות עלולות לדרדר מצב

החולים באופן קיצוני ,כמו גם חום קיצוני ,יש לשים לב לשינוי בהתנהגות מיד עם קרו המקרים הנ"ל.

למעלה