אובד עצות

Adamkuperman

New member
אובד עצות

עוד יום עובר ואני כבר לא יודע מה לעשות, אני לא סובל את התפקיד שיש לי ואני לא מסוגל להישאר עם המפקד שלי עוד דקה! כל נסיון לעבור מדור/צוות/יחידה/חיל כשלו. המפקד שלי מקושר טוב ולפי מה שהבנתי מאנשים הוא מושך בחוטים כדי שאני לא אוכל לעזוב. אני לא מסוגל להישאר שם יותר ואין לי מה לעשות עם זה כי היא פשוט מטרפד כל נסיון שלי לצאת

הוא משאיר אותי עד שעות מאוחרות סתם לעמוד כמו פסל ולא לעשות כלום עד שעות מאוחרות למרות שיש לי צליאק ואני צריך לאכול בבית.. אין שום יחס נורמלי שום כבוד אני מרגיש כמו פועל מנוצל שעושה את העבודה שלי, שלו ושל עוד מישהו . אני לא יכול להישאר אפילו לא קצת אני לא יודע מה לעשות. אני כבר חצי שנה בצבא ואני שוקל להתיר את ההתנדבות כבר אני לא יודע מה עוד אפשר לעשות. פניתי לכל הדרגים ולכל האנשים וכנראה שהוא הזהיר את כולם שאני אבוא ואבקש מהם עזרה. הוא פשוט דפק וממשיך לדפוק אותי בכל דרך אפשרית

אני לא מבקש ממנו הנחות מיוחדות כי אני מתנדב. אני מרים דברים כבדים שצריך, אני נשאר עד מאוחר למרות שאין לי מה לאכול ואני עושה הכל פשוט הכל כמו כולם. אני לא אוהב לשלוף את הקלף של המתנדב ולהוציא גימלים ופטורים על ימין ועל שמאל כי זה פשוט לא אני..
אני מבקש עצות ועזרה כלשהי כדי לעזור לי לצאת משם, אני לא מסוגל להישאר עוד דקה שם אני ממש שוקל להתיר את ההתנדבות תעזרו לי

בוקר טוב,

קיימות בפנייך שתי אפשרויות:
א. אם ברצונך לשנות שיבוץ עלייך לפנות לשלישות היחדתית שלך לצורך מילוי טופס 55- טופס שינוי שיבוץ.
את הטופס הנ"ל יש לפקסס למדור מתנדבים (037-738-7206).

ב. אם ברצונך להתיר את ההתנדבות יש לשלוח בקשה אישית מפורטת, גם לפקס מדור מתנדבים.

חשוב לציין כי במידה והמפקד שלך אינו מתחשב בפטורים הקיימים שלך ופוגע בך, קיימת אפשרות של קבילה אם יש צורך בכך.
אין צורך ב"הנחות מיוחדות" בגלל שאתה מתנדב, בסופו של יום, כל המתנדבים הינם חיילים מן המניין, אך עם זאת, אם המפקד שלך אינו מכבד את מצבך הבריאותי והפטורים הקיימים הדבר אינו קביל.

בהצלחה ויום נעים.

Adamkuperman

New member
טופס 55 כבר כשל מספר פעמים

וסוג של רמזו לי שאם אני אבקש שוב ינקטו צעדים נגדי.
עוד עזרה ממישו במצבי??

נ ו ע ה 12

New member
מאיימים עלייך? באיזו זכות בדיוק?

מהן הסיבות שטופס 55 לא מאושר? אמרו לך? נשמע שיש שם יותר מדי כשלים בסיפור. לגבי אי התייחסות וזלזול בפטורים שלך - ככל הנראה הפטורים האלה לא ניתנו לך סתם, ושירות בתנאים שלא מקיימים אותם עלול לפגוע בבריאות שלך. עם זה לא משחקים, תגיש קבילה. מהי הדרגה הכי גבוהה שפנית אליה בנוגע לאי התייחסות לפטורים? מה הייתה התגובה? תבקש סיכום ראיון בכתב.

Blue Potion

New member
למה כשל?

תברר עם המשקית תש לאן היא שלחה את הטופס.

משקיות תש מטפלות במיליון טפסי 55 במהלך השירות שלהן...
אבל מה.. הטיפול במתנדבים/חיילים רגילים שונה בכל מה שקשור לשיבוץ.
תא מתנדבים אחראי על השיבוץ של המתנדבים.

ככה שתוודא עם המשקית תש שלך שהיא אכן העבירה את הטופס לתא מתנדבים.

טופס 55

חשוב לציין שבפעם השלישית שטופס 55 מוגש, במידה והשניים הקודמים לא אושרו, על הטופס לעלות לבדיקה בדרג גבוה יותר.
וכמו שאחרים ציינו כאן, חשוב לציין בפני המשקית תש שהטופס חייב להיות מועבר למדור מתנדבים, ולא למפקדיך הישירים.
מדור מתנדבים הוא מן הסתם הגורם האחרון שימנע ממך שינוי שיבוץ במידה ובאמת קיים צורך בכך- מטרתו של המדור הוא לסייע למתנדבים לפני ובמהלך השירות.

במידה והיחס כלפייך הינו כפי שאתה מתאר, מומלץ לנסות לפנות לדרגים גבוהים יותר ממפקדייך האישיים לקבלת מענה ראוי לכל בעיותייך.

Adamkuperman

New member
חשבתי שטופס 55 זה כמו חייל רגיל

וקראתי פה גם שאין שום הנחה בנוגע למעבר מקום אם מישו מתנדב או לא אז לא שיתפתי את תא מתנדבים בעניין
בנוגע לפטורים זה מסובך, אני בבסיס פתוח ובתעודת מתנדב לא כתוב לי פטור יציאה מוקדם על מנת להשלים ארוחות משום מה, והבנתי שגם לא נותנים להוסיף פטורים אחרי שהדפיסו לך את התעודת מתנדב, אז רשמית המפקד שלי לא עובר על שום חוק כי רשמית הפטור לא רשום, אבל נובע מן הבעיה שלי שאני לא יכול להישאר עד 19:00 ו20:00 כי אני בשום פנים ואופן לא אוכל ביחידה. ניסיתי פעם ושילמתי על זה ביוקר. כרגע אני פשוט נשאר רעב

נ ו ע ה 12

New member
מי אמר לך את זה? תקרא ב"שאלות נפוצות" :)

מצרפת קישור ישיר. יש כל מיני פטורים ונוסחים, אפשרות מסוימת היא הגבלה למספר שעות עבודה. בכל אופן, תפנה למקרפ"ר בהקדם. הרופא יחליט האם ואיזה פטור צריך להעניק לך.

לגבי בקשת שינוי שיבוץ (טופס 55) - אתה מגיש את הבקשה למש"קית הת"ש והיא זו שצריכה להעביר אותה הלאה למדור מתנדבים. הבקשה נבחנת ע"י המדור ולא ע"י גורמים מהיחידה שלך; זה השוני מחייל "רגיל".

Run for a Fall

New member
מוסיף

היי,

כמו שכבר כולם הציעו לך פה - להגיש טופס 55 למש"קית ת"ש ולדאוג שהיא מעבירה את זה לתא מתנדבים ולא דרך מפקדים ישירים כמו שעושים בדר"כ.

רק להוסיף - גם אם לא רשומים לך הפטורים המדויקים בתעודת מתנדב, כל דבר שעלול להביא להחמרה בבעיה הרפואית הוא אסור! גם אם מה שהמפקד עושה לא מוכר באופן רשמי כפטור אך הוא מזיק לך - יש לפנות לרופא/לתא מתנדבים. לא ייתכן שמפקד יגלה יחס כזה לבן אדם עם בעיה רפואית שעלולה להחמיר באופן משמעותי.

הייתי מציע לך גם לדבר עם מפקד היחידה אם הוא מקיים משהו בסגנון "דלת פתוחה" במידה ואתה רואה ששום דבר לא זז (ובהנחה שהוא בן אדם הגון ושקול).

Adamkuperman

New member
אני אגיש טופס נוסף

והפעם אבקש שהוא יעבור דרך תא מתנדבים, מקווה שיהיה בסדר.. תודה על העזרה

למעלה